Кальмари з часником і сиром в духовці
Кальмари є чудовим бюджетним морепродуктом, який можна використовувати для приготування різноманітних страв. Сьогодні ми розглянемо варіанти поєднання в них ніжного м'яса тушок кальмарів з сиром і часником. Страви в такому виконанні виходять неймовірно смачними, оригінальними і здивують не тільки домочадців за вечерею або обідом, але і стануть фаворитом на святковому столі.
Інгредієнти:
цілі свіжі тушки кальмарів – 3-4 шт.;
гриби свіжі – 220 г;
великі курячі яйця – 3 шт.;
сир твердий пікантний – 140 г;
цибулина ріпчаста – 85 м;
часникові зубчики – 3 шт.;
сметана селянська – 280-320 г;
рослинна олія без аромату – 40 мл;
будь-яка свіжа зелень на вибір – 1 невеликий пучок;
масло вершкове несолоне – 35 г;
мелена суміш п'яти перців – 1 щіпка;
кухонна сіль – 1 щіпка.
Приготування
Приступаючи до приготування даного страви, ошпарюємо тушки кальмарів окропом, очищаємо їх при необхідності, а потім відрізаємо «крила» і щупальця і нарізаємо їх досить дрібно. Відварюємо, очищаємо і натираємо на тертці великі курячі яйця. Цибулину і гриби чистимо, промиваємо, нарізаємо довільно, а потім обсмажуємо на сковорідці в суміші несолоного вершкового і рослинного без аромату олії. Якщо ви використовуєте лісові гриби, то їх після промивання необхідно попередньо відварити протягом десяти-п'ятнадцяти хвилин. Твердий пікантний сир пропускаємо через тертку, змішуємо в мисці з піджаркою з грибів і цибулі і яйцями, додаємо пару столових ложок сільської сметани, очищені і видавлені зубці часничку, сіль і суміш п'яти перців, дрібненько нарізану свіжу зелень, подрібнені щупальця кальмарів і перемішуємо. Наповнюємо підготовлені тушки кальмарів отриманою сумішшю, скріплюємо зубочистками і кладемо в ємність для запікання. Решту сільську сметану трохи підсолюємо і перчимо за смаком, заливаємо нею фаршировані тушки кальмарів і маємо страву в гарячій духовці. Необхідна температура для приготування даного страви 200 градусів. Через тридцять хвилин можна витягати його з духовки, перекласти на тарілку і подавати до столу.
Інгредієнти:
тушки кальмарів – 490 г;
цибулина ріпчаста – 85 м;
свіжі помідори середнього розміру – 2 шт.;
невеличкий червоний солодкий болгарський перець – 1 шт.;
сир твердий пікантний – 160 г;
майонез класичний – 55 г;
часникові зубці – 2-3 шт.;
масло вершкове несолоне – 65 г;
свіжозмелену чорний перець – 1 щіпка;
кухонна сіль – 1 щіпка.
Приготування
Для приготування кальмарів за даним рецептом очищаємо цибулину, нарізаємо кубиками або чвертькільцями і пасеруємо в розтопленому вершковому маслі на сковороді протягом трьох хвилин, потім додаємо нашатковану соломкою або смужками болгарський перчик і обсмажуємо ще пару хвилин. Свіжі помідори позбавляємо від шкірки і від насіння і нарізаємо довільного розміру кубиками або брусочками, а часникові зубці пластинами. Додаємо підготовлені помідори і часник в сковороду, перемішуємо і знімаємо з вогню.
Тушки кальмарів окатываем крутим окропом, очищаємо і нарізаємо кільцями або соломкою. Укладаємо підготовлений продукт в підходящу ємність для запікання, а зверху розподіляємо овочеву піджарку. Сир пропускаємо через тертку, змішуємо з класичним майонезом і викладаємо отриману суміш зверху на кальмари з овочами. Поміщаємо страву під сирною подушкою в прогріту духовку і даємо запектися протягом п'ятнадцяти хвилин, настройте пристрій на температурний режим 220 градусів.
Фаршировані кальмари, запечені в духовці - рецепт з часником і сиром
Інгредієнти:
Приготування
Приступаючи до приготування даного страви, ошпарюємо тушки кальмарів окропом, очищаємо їх при необхідності, а потім відрізаємо «крила» і щупальця і нарізаємо їх досить дрібно. Відварюємо, очищаємо і натираємо на тертці великі курячі яйця. Цибулину і гриби чистимо, промиваємо, нарізаємо довільно, а потім обсмажуємо на сковорідці в суміші несолоного вершкового і рослинного без аромату олії. Якщо ви використовуєте лісові гриби, то їх після промивання необхідно попередньо відварити протягом десяти-п'ятнадцяти хвилин. Твердий пікантний сир пропускаємо через тертку, змішуємо в мисці з піджаркою з грибів і цибулі і яйцями, додаємо пару столових ложок сільської сметани, очищені і видавлені зубці часничку, сіль і суміш п'яти перців, дрібненько нарізану свіжу зелень, подрібнені щупальця кальмарів і перемішуємо. Наповнюємо підготовлені тушки кальмарів отриманою сумішшю, скріплюємо зубочистками і кладемо в ємність для запікання. Решту сільську сметану трохи підсолюємо і перчимо за смаком, заливаємо нею фаршировані тушки кальмарів і маємо страву в гарячій духовці. Необхідна температура для приготування даного страви 200 градусів. Через тридцять хвилин можна витягати його з духовки, перекласти на тарілку і подавати до столу.
Як приготувати кальмари в духовці з часником під сиром?
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування кальмарів за даним рецептом очищаємо цибулину, нарізаємо кубиками або чвертькільцями і пасеруємо в розтопленому вершковому маслі на сковороді протягом трьох хвилин, потім додаємо нашатковану соломкою або смужками болгарський перчик і обсмажуємо ще пару хвилин. Свіжі помідори позбавляємо від шкірки і від насіння і нарізаємо довільного розміру кубиками або брусочками, а часникові зубці пластинами. Додаємо підготовлені помідори і часник в сковороду, перемішуємо і знімаємо з вогню.
Тушки кальмарів окатываем крутим окропом, очищаємо і нарізаємо кільцями або соломкою. Укладаємо підготовлений продукт в підходящу ємність для запікання, а зверху розподіляємо овочеву піджарку. Сир пропускаємо через тертку, змішуємо з класичним майонезом і викладаємо отриману суміш зверху на кальмари з овочами. Поміщаємо страву під сирною подушкою в прогріту духовку і даємо запектися протягом п'ятнадцяти хвилин, настройте пристрій на температурний режим 220 градусів.
Рекомендуємо добрі рецепти
Простий і смачний салат з кальмарів
Доповнити закуску чудовим смаком морепродуктів можна не витрачаючи багато коштів. Пропонуємо три найпростіших і неймовірно оригінальні рецепти
Кальмари, тушковані в сметані з цибулею
Кальмари - це цілком доступний делікатес, який продається в замороженому вигляді, в кожному магазині. Рецептів його приготування багато, проте багато
Як приготувати фаршировані кальмари?
Фаршировані кальмари готуються дивно легко. При цьому вони виходять дуже смачними, а головне - корисними та поживними. Приготуйте такий незвичайний
Салат з кальмарів з помідорами
Поєднання помідорів з морепродуктів чудово підкреслює смак страви. І сьогодні ми розповімо, як зробити чудовий салат з кальмарів з томатами. Така
Салат з кальмарів з сиром
Салат з кальмарів з сиром - незвичайне і цікаве поєднання інгредієнтів, і якщо ви любите екзотику, тоді наші сьогоднішні рецепти для вас. Читаємо і
Кальмари фаршировані сиром
Фаршировані кальмари - це чудове частування для святкового столу. Варіантів їх приготування з різними начинками досить багато, все залежить від ваших