Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Кальмари з часником і сиром в духовці

Кальмари з часником і сиром в духовці

18-04-2016, 21:45
994
Кальмари з часником і сиром в духовці
Кальмари є чудовим бюджетним морепродуктом, який можна використовувати для приготування різноманітних страв. Сьогодні ми розглянемо варіанти поєднання в них ніжного м'яса тушок кальмарів з сиром і часником. Страви в такому виконанні виходять неймовірно смачними, оригінальними і здивують не тільки домочадців за вечерею або обідом, але і стануть фаворитом на святковому столі.

Фаршировані кальмари, запечені в духовці - рецепт з часником і сиром


Інгредієнти:

  • цілі свіжі тушки кальмарів – 3-4 шт.;

  • гриби свіжі – 220 г;

  • великі курячі яйця – 3 шт.;

  • сир твердий пікантний – 140 г;

  • цибулина ріпчаста – 85 м;

  • часникові зубчики – 3 шт.;

  • сметана селянська – 280-320 г;

  • рослинна олія без аромату – 40 мл;

  • будь-яка свіжа зелень на вибір – 1 невеликий пучок;

  • масло вершкове несолоне – 35 г;

  • мелена суміш п'яти перців – 1 щіпка;

  • кухонна сіль – 1 щіпка.


  • Приготування
    Приступаючи до приготування даного страви, ошпарюємо тушки кальмарів окропом, очищаємо їх при необхідності, а потім відрізаємо «крила» і щупальця і нарізаємо їх досить дрібно. Відварюємо, очищаємо і натираємо на тертці великі курячі яйця. Цибулину і гриби чистимо, промиваємо, нарізаємо довільно, а потім обсмажуємо на сковорідці в суміші несолоного вершкового і рослинного без аромату олії. Якщо ви використовуєте лісові гриби, то їх після промивання необхідно попередньо відварити протягом десяти-п'ятнадцяти хвилин. Твердий пікантний сир пропускаємо через тертку, змішуємо в мисці з піджаркою з грибів і цибулі і яйцями, додаємо пару столових ложок сільської сметани, очищені і видавлені зубці часничку, сіль і суміш п'яти перців, дрібненько нарізану свіжу зелень, подрібнені щупальця кальмарів і перемішуємо. Наповнюємо підготовлені тушки кальмарів отриманою сумішшю, скріплюємо зубочистками і кладемо в ємність для запікання. Решту сільську сметану трохи підсолюємо і перчимо за смаком, заливаємо нею фаршировані тушки кальмарів і маємо страву в гарячій духовці. Необхідна температура для приготування даного страви 200 градусів. Через тридцять хвилин можна витягати його з духовки, перекласти на тарілку і подавати до столу.

    Як приготувати кальмари в духовці з часником під сиром?


    Інгредієнти:

  • тушки кальмарів – 490 г;

  • цибулина ріпчаста – 85 м;

  • свіжі помідори середнього розміру – 2 шт.;

  • невеличкий червоний солодкий болгарський перець – 1 шт.;

  • сир твердий пікантний – 160 г;

  • майонез класичний – 55 г;

  • часникові зубці – 2-3 шт.;

  • масло вершкове несолоне – 65 г;

  • свіжозмелену чорний перець – 1 щіпка;

  • кухонна сіль – 1 щіпка.


  • Приготування
    Для приготування кальмарів за даним рецептом очищаємо цибулину, нарізаємо кубиками або чвертькільцями і пасеруємо в розтопленому вершковому маслі на сковороді протягом трьох хвилин, потім додаємо нашатковану соломкою або смужками болгарський перчик і обсмажуємо ще пару хвилин. Свіжі помідори позбавляємо від шкірки і від насіння і нарізаємо довільного розміру кубиками або брусочками, а часникові зубці пластинами. Додаємо підготовлені
    Кальмари з часником і сиром в духовці
    помідори і часник в сковороду, перемішуємо і знімаємо з вогню.
    Тушки кальмарів окатываем крутим окропом, очищаємо і нарізаємо кільцями або соломкою. Укладаємо підготовлений продукт в підходящу ємність для запікання, а зверху розподіляємо овочеву піджарку. Сир пропускаємо через тертку, змішуємо з класичним майонезом і викладаємо отриману суміш зверху на кальмари з овочами. Поміщаємо страву під сирною подушкою в прогріту духовку і даємо запектися протягом п'ятнадцяти хвилин, настройте пристрій на температурний режим 220 градусів.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Простий і смачний салат з кальмарів
    Простий і смачний салат з кальмарів
    Доповнити закуску чудовим смаком морепродуктів можна не витрачаючи багато коштів. Пропонуємо три найпростіших і неймовірно оригінальні рецепти
    Кальмари, тушковані в сметані з цибулею
    Кальмари, тушковані в сметані з цибулею
    Кальмари - це цілком доступний делікатес, який продається в замороженому вигляді, в кожному магазині. Рецептів його приготування багато, проте багато
    Як приготувати фаршировані кальмари?
    Як приготувати фаршировані кальмари?
    Фаршировані кальмари готуються дивно легко. При цьому вони виходять дуже смачними, а головне - корисними та поживними. Приготуйте такий незвичайний
    Салат з кальмарів з помідорами
    Салат з кальмарів з помідорами
    Поєднання помідорів з морепродуктів чудово підкреслює смак страви. І сьогодні ми розповімо, як зробити чудовий салат з кальмарів з томатами. Така
    Салат з кальмарів з сиром
    Салат з кальмарів з сиром
    Салат з кальмарів з сиром - незвичайне і цікаве поєднання інгредієнтів, і якщо ви любите екзотику, тоді наші сьогоднішні рецепти для вас. Читаємо і
    Кальмари фаршировані сиром
    Кальмари фаршировані сиром
    Фаршировані кальмари - це чудове частування для святкового столу. Варіантів їх приготування з різними начинками досить багато, все залежить від ваших