Кальмари є чудовим бюджетним морепродуктом, який можна використовувати для приготування різноманітних страв. Сьогодні ми розглянемо варіанти поєднання в них ніжного м'яса тушок кальмарів з сиром і часником. Страви в такому виконанні виходять неймовірно смачними, оригінальними і здивують не тільки домочадців за вечерею або обідом, але і стануть фаворитом на святковому столі.
Фаршировані кальмари, запечені в духовці - рецепт з часником і сиром
Інгредієнти: цілі свіжі тушки кальмарів – 3-4 шт.; гриби свіжі – 220 г; великі курячі яйця – 3 шт.; сир твердий пікантний – 140 г; цибулина ріпчаста – 85 м; часникові зубчики – 3 шт.; сметана селянська – 280-320 г; рослинна олія без аромату – 40 мл; будь-яка свіжа зелень на вибір – 1 невеликий пучок; масло вершкове несолоне – 35 г; мелена суміш п'яти перців – 1 щіпка; кухонна сіль – 1 щіпка. Приготування Приступаючи до приготування даного страви, ошпарюємо тушки кальмарів окропом, очищаємо їх при необхідності, а потім відрізаємо «крила» і щупальця і нарізаємо їх досить дрібно. Відварюємо, очищаємо і натираємо на тертці великі курячі яйця. Цибулину і гриби чистимо, промиваємо, нарізаємо довільно, а потім обсмажуємо на сковорідці в суміші несолоного вершкового і рослинного без аромату олії. Якщо ви використовуєте лісові гриби, то їх після промивання необхідно попередньо відварити протягом десяти-п'ятнадцяти хвилин. Твердий пікантний сир пропускаємо через тертку, змішуємо в мисці з піджаркою з грибів і цибулі і яйцями, додаємо пару столових ложок сільської сметани, очищені і видавлені зубці часничку, сіль і суміш п'яти перців, дрібненько нарізану свіжу зелень, подрібнені щупальця кальмарів і перемішуємо. Наповнюємо підготовлені тушки кальмарів отриманою сумішшю, скріплюємо зубочистками і кладемо в ємність для запікання. Решту сільську сметану трохи підсолюємо і перчимо за смаком, заливаємо нею фаршировані тушки кальмарів і маємо страву в гарячій духовці. Необхідна температура для приготування даного страви 200 градусів. Через тридцять хвилин можна витягати його з духовки, перекласти на тарілку і подавати до столу.
Як приготувати кальмари в духовці з часником під сиром?
Інгредієнти: тушки кальмарів – 490 г; цибулина ріпчаста – 85 м; свіжі помідори середнього розміру – 2 шт.; невеличкий червоний солодкий болгарський перець – 1 шт.; сир твердий пікантний – 160 г; майонез класичний – 55 г; часникові зубці – 2-3 шт.; масло вершкове несолоне – 65 г; свіжозмелену чорний перець – 1 щіпка; кухонна сіль – 1 щіпка. Приготування Для приготування кальмарів за даним рецептом очищаємо цибулину, нарізаємо кубиками або чвертькільцями і пасеруємо в розтопленому вершковому маслі на сковороді протягом трьох хвилин, потім додаємо нашатковану соломкою або смужками болгарський перчик і обсмажуємо ще пару хвилин. Свіжі помідори позбавляємо від шкірки і від насіння і нарізаємо довільного розміру кубиками або брусочками, а часникові зубці пластинами. Додаємо підготовлені
помідори і часник в сковороду, перемішуємо і знімаємо з вогню.
Тушки кальмарів окатываем крутим окропом, очищаємо і нарізаємо кільцями або соломкою. Укладаємо підготовлений продукт в підходящу ємність для запікання, а зверху розподіляємо овочеву піджарку. Сир пропускаємо через тертку, змішуємо з класичним майонезом і викладаємо отриману суміш зверху на кальмари з овочами. Поміщаємо страву під сирною подушкою в прогріту духовку і даємо запектися протягом п'ятнадцяти хвилин, настройте пристрій на температурний режим 220 градусів.