» » Жульєн з грибами – рецепт

Жульєн з грибами – рецепт

Жульєн з грибами – рецепт
У сучасній загальноєвропейської кулінарії спочатку під французьким терміном «жульєн» розуміють спосіб нарізання овочів і інших продуктів тонкою соломкою, зазвичай використовуються для приготування салатів і супів.
Російська жульєн
У сучасній російській кухні словом «жульєн» називають зазвичай страву з грибів, запікаємих у вершках (або в соусі Бешамель) під кіркою з тертого твердого сиру. Грибний російська жульєн запікають у спеціальних формах (кокотницях) або готують у маленьких сковородочках, до складу цієї страви може входити куряче філе або морепродукти і (в індивідуальних рецептах) деякі інші інгредієнти. Подібні страви чудово підходять для святкового меню, вечірок та фуршетів.

Класичний російський рецепт жульєна з грибами, вершками та сиром у духовці


Інгредієнти:
Розрахунок на 4 порції:

  • шампіньйони – 600 г;

  • вершки натуральні густі – близько 150 мл;

  • цибуля зелена – 8 пір'я;

  • спеції сухі мелені ( мускатний горіх , коріандр, гвоздика, кріп, чорний перець);

  • вино біле – 2-4 ст. ложки;

  • сир твердий – 200 г;

  • зелень свіжа (петрушка, розмарин);

  • часник – 4 зубчики;

  • масло вершкове;

  • лимон.


  • Приготування
    Розігріваємо духовку, одночасно в окремій каструльці з невеликою кількістю води проварюємо цілі гриби протягом 15 хвилин. Гриби витягаємо, бульйон не виливаємо.
    Нарізаємо гриби досить дрібно, також і білу частину стебел молодої цибулі. Рясно змащуємо порційні форми для запікання розтопленим маслом зсередини. Закладаємо суміш з білої частини цибулі і грибів.
    Змішуємо вершки з вином, трохи присаливаем, приправляємо продавлений часником і спеціями. Якщо вершки рідкі можна додати ложку борошна або крохмалю. До складу соусу також може входити яйце. При відсутності вершків можна приготувати соус на основі сметани, не бажають возитися, можуть використовувати майонез.
    Заливаємо суміш грибів з цибулею соусом, виставляємо форми на штатний деко і відправляємо в духовку хвилин на 30. Після закінчення розрахункового часу посипаємо жульєн сумішшю тертого сиру і рубаної зелені (сюди ж і зелену частину стебел цибулі). Вимикаємо вогонь, відправляємо деко з формами в духовку і закрийте дверцята. Через 10 хвилин наш грибний жульєн готовий. Сир лише подплавился і утворив красиву скориночку.
    Подаємо жульєн з гарячим грибним бульйоном , приправленим лимонним соком, з білим вином або плодовим бренді. Хліб – багетні білий, ламаємо його руками.

    Рецепт приготування «сільського» жульєна з куркою і білими грибами на сковорідці


    Інгредієнти:

  • куряче філе – 200 г;

  • гриби білі – 200 г;

  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;

  • масло вершкове;

  • мелені спеції;

  • вершки або сметана – 200 мл;

  • яйце куряче – 1-2 шт.;

  • часник – 3 зубчики;

  • сир твердий – 150 г;

  • зелень свіжа.


  • Приготування
    Сільський жульєн добре готувати для невеликої сім'ї, що називається, на швидку руку, при цьому можна використовувати залишки продуктів, що вигідно і зручно. Таке блюдо добре подати в обід або на вечерю.
    Змішуємо вершки або сметану з курячим яйцем, продавлений часником і спеціями. Якщо вийшло дуже рідко – додамо трохи борошна або крохмалю.
    Жульєн з грибами – рецепт

    Дрібно нарізаємо гриби, цибулю і куряче м'ясо.
    Сильно розігріваємо сковороду і обсмажуємо на олії цибулю, м'ясо і гриби, активно перемішуємо лопаткою. Зменшуємо вогонь і дотушиваем під кришкою (всі займе близько 20 хвилин).
    Заливаємо все в сковороді соусом і запікаємо на малому вогні хвилин 10-15. До кінця процесу посипаємо сумішшю тертого сиру з рубаною зеленню. Прикриваємо кришкою – нехай сир розплавиться. Подаємо жульєн прямо в сковороді, перед перекладанням в тарілки сегментируем на порції. До цього ситного страви добре подати грубий домашній хліб та чарку ягідної настоянки.
    Додав: admin | 18-04-2016, 21:40
    Переглядів: 187