Жульєн – рецепт

Рецепт жульєна з грибами і сиром на сковороді
Жульєн у своєму класичному вигляді являє собою суміш білого молочного соусу бешамель з будь-якими грибами, ви ж можете урізноманітнити смак цієї страви, поклавши в соус ще й порцію улюбленого сиру.
Інгредієнти:
Приготування
Розігрійте пару столових ложок будь-якого масла, яке маєте в розпорядженні. Обсмажте борошно з використанням цього масла, поки вона не придбає легкий кремовий відтінок. Окремо обсмажте шматочки цибулі, а коли вони стануть злегка коричневими, додайте шматочки печериць. Дочекайтеся, поки з грибів вийде вся зайва волога, після чого перекладіть засмажку до борошна і перемішайте. Додайте розтерті часникові зубки, а через півхвилини влийте молоко. Вливати рідину краще порціями, щоб уникнути формування грудочок. Коли все молоко буде влито, дочекайтеся закипання і загусання соусу, після чого всипте до нього сир. Коли шматочки сиру розплавляться – готово. Ви можете подавати страву так чи відтворити рецепт, зробивши жульєн в тарталетках.
Жульєн в картоплі – рецепт в духовці
Викладати жульєн можна не тільки поверх тостів або тарталеток. Блюдо, яке вважалося легкою гарячою закускою, може стати вашим основним стравою, якщо ви наповните їм картоплю.
Інгредієнти:
Приготування
Бульби картоплі запечіть, поки ті не розм'якшаться, після чого розділіть кожен з бульб навпіл і обережно вийміть 2/3 крохмалистої серцевини, залишаючи невелику її кількість рівномірним шаром на шкірці, формуючи тим самим «човник». Залишки картоплі пюрируйте з вершками, не забувши приправити. Далі розподіліть всі в «човниках» і прийміть за жульєн. Приготувати засмажку з цибулі і грибів, доповніть її чебрецем, а через півхвилини покладіть сметану і влийте близько склянки води. Дайте грибів потомитися в вершковому соусі, поки останній не загусне, після чого розподіліть жульєн в картопляних половинках, покладіть сир зверху і відправте все в духовку.
Рецепт жульєна в горщиках
Багато хто любить готувати жульєн двічі, спершу на плиті, а потім, розклавши по булочкам, горщикам або кокотницях, запікати в духовці, посипавши сиром. В останньому випадку можна домогтися появи апетитною скоринки золотистого кольору.
Інгредієнти:
Приготування

Попередньо замочіть білі гриби, а потім наріжте і обсмажте разом з печерицями та цибулею. Коли зажарка готова, її можна посипати невеликою кількістю борошна, а після, залити вершками. Коли вершки почнуть вирувати і загусати, можна буде зняти страву з вогню і розкласти по горщикам. Далі, верхівку страви посипають сиром і залишають все під грилем до зарум'янювання сирної скоринки.
Ви також можете приготувати цей рецепт жульєна в булочках, досить повторити приготування на сковороді, після чого розкласти готову страву з невеликим булочкам, попередньо діставши з них більшу частину м'якушки.
Рекомендуємо добрі рецепти

Жульєн з грибами і куркою в тарталетках
Ідеальним доповненням святкового столу оригінальними закусками стануть тарталетки, наповнені жульєном. Класичне поєднання ароматних грибів і ніжного

Жульєн з куркою
В перекладі з французького julienne" позначає не що інше, як особливий спосіб нарізки продуктів, однак в нашій країні цей термін привласнили страви,

Жульєн в мультиварці
Жульєн - неймовірно смачне і ситне блюдо, яке ми відносимо до французької кухні. За традицією його готують в горщиках або кокотницях - невеликих

Жульєн з картоплею
Жульєн - це французька страва, яку готують зазвичай з курки та грибів під сиром. Але сьогодні ми відійдемо від традицій і розповімо вам, як

Жульєн в булочках
Жульєн - неймовірно смачне і ситне блюдо французької кухні. Найчастіше його готують в невеликих формочках, які ще називають кокотницами. А ми вам

Жульєн з печериць
Жульєн - гаряча закуска, яку подають до святкового столу в кокотницях. Варіантів її приготування досить багато. І сьогодні ми поговоримо про жульене