Жульєн – рецепт
Жульєн – споконвічно російська страва, незважаючи на своє французьке назва. Справа в тому, що про рецепті жульєна ніхто не знає по одній простої причини – це не страва, а термін в кулінарії, що позначає спосіб нарізання овочів. Але навіщо зупинятися на тлумачення назв, якщо можна просто насолоджуватися цим приголомшливим і різноманітним стравою, приготувавши його за описаними нижче технологіями.
Жульєн у своєму класичному вигляді являє собою суміш білого молочного соусу бешамель з будь-якими грибами, ви ж можете урізноманітнити смак цієї страви, поклавши в соус ще й порцію улюбленого сиру.
Інгредієнти:
печериці - 340 г;
молоко - 340 мл;
борошно - 25 г;
сир - 135 г;
ріпчаста цибуля - 115 г;
часник - 2 зубки.
Приготування
Розігрійте пару столових ложок будь-якого масла, яке маєте в розпорядженні. Обсмажте борошно з використанням цього масла, поки вона не придбає легкий кремовий відтінок. Окремо обсмажте шматочки цибулі, а коли вони стануть злегка коричневими, додайте шматочки печериць. Дочекайтеся, поки з грибів вийде вся зайва волога, після чого перекладіть засмажку до борошна і перемішайте. Додайте розтерті часникові зубки, а через півхвилини влийте молоко. Вливати рідину краще порціями, щоб уникнути формування грудочок. Коли все молоко буде влито, дочекайтеся закипання і загусання соусу, після чого всипте до нього сир. Коли шматочки сиру розплавляться – готово. Ви можете подавати страву так чи відтворити рецепт, зробивши жульєн в тарталетках.
Викладати жульєн можна не тільки поверх тостів або тарталеток. Блюдо, яке вважалося легкою гарячою закускою, може стати вашим основним стравою, якщо ви наповните їм картоплю.
Інгредієнти:
картопляні бульби (великі) - 4 шт.;
печериці - 230 г;
сметана - 115 мл;
гілочка чебрецю;
цибуля - 85 м;
вершки - 45 мл;
моцарелла - 115 р.
Приготування
Бульби картоплі запечіть, поки ті не розм'якшаться, після чого розділіть кожен з бульб навпіл і обережно вийміть 2/3 крохмалистої серцевини, залишаючи невелику її кількість рівномірним шаром на шкірці, формуючи тим самим «човник». Залишки картоплі пюрируйте з вершками, не забувши приправити. Далі розподіліть всі в «човниках» і прийміть за жульєн. Приготувати засмажку з цибулі і грибів, доповніть її чебрецем, а через півхвилини покладіть сметану і влийте близько склянки води. Дайте грибів потомитися в вершковому соусі, поки останній не загусне, після чого розподіліть жульєн в картопляних половинках, покладіть сир зверху і відправте все в духовку.
Багато хто любить готувати жульєн двічі, спершу на плиті, а потім, розклавши по булочкам, горщикам або кокотницях, запікати в духовці, посипавши сиром. В останньому випадку можна домогтися появи апетитною скоринки золотистого кольору.
Інгредієнти:
печериці - 270 г;
білі гриби (сушені) - 25 г;
цибуля - 115 г;
вершки - 245 мл;
борошно - 10 г;
сир - 85 м;
жменя зелені петрушки.
Приготування
Попередньо замочіть білі гриби, а потім наріжте і обсмажте разом з печерицями та цибулею. Коли зажарка готова, її можна посипати невеликою кількістю борошна, а після, залити вершками. Коли вершки почнуть вирувати і загусати, можна буде зняти страву з вогню і розкласти по горщикам. Далі, верхівку страви посипають сиром і залишають все під грилем до зарум'янювання сирної скоринки.
Ви також можете приготувати цей рецепт жульєна в булочках, досить повторити приготування на сковороді, після чого розкласти готову страву з невеликим булочкам, попередньо діставши з них більшу частину м'якушки.
Рецепт жульєна з грибами і сиром на сковороді
Жульєн у своєму класичному вигляді являє собою суміш білого молочного соусу бешамель з будь-якими грибами, ви ж можете урізноманітнити смак цієї страви, поклавши в соус ще й порцію улюбленого сиру.
Інгредієнти:
Приготування
Розігрійте пару столових ложок будь-якого масла, яке маєте в розпорядженні. Обсмажте борошно з використанням цього масла, поки вона не придбає легкий кремовий відтінок. Окремо обсмажте шматочки цибулі, а коли вони стануть злегка коричневими, додайте шматочки печериць. Дочекайтеся, поки з грибів вийде вся зайва волога, після чого перекладіть засмажку до борошна і перемішайте. Додайте розтерті часникові зубки, а через півхвилини влийте молоко. Вливати рідину краще порціями, щоб уникнути формування грудочок. Коли все молоко буде влито, дочекайтеся закипання і загусання соусу, після чого всипте до нього сир. Коли шматочки сиру розплавляться – готово. Ви можете подавати страву так чи відтворити рецепт, зробивши жульєн в тарталетках.
Жульєн в картоплі – рецепт в духовці
Викладати жульєн можна не тільки поверх тостів або тарталеток. Блюдо, яке вважалося легкою гарячою закускою, може стати вашим основним стравою, якщо ви наповните їм картоплю.
Інгредієнти:
Приготування
Бульби картоплі запечіть, поки ті не розм'якшаться, після чого розділіть кожен з бульб навпіл і обережно вийміть 2/3 крохмалистої серцевини, залишаючи невелику її кількість рівномірним шаром на шкірці, формуючи тим самим «човник». Залишки картоплі пюрируйте з вершками, не забувши приправити. Далі розподіліть всі в «човниках» і прийміть за жульєн. Приготувати засмажку з цибулі і грибів, доповніть її чебрецем, а через півхвилини покладіть сметану і влийте близько склянки води. Дайте грибів потомитися в вершковому соусі, поки останній не загусне, після чого розподіліть жульєн в картопляних половинках, покладіть сир зверху і відправте все в духовку.
Рецепт жульєна в горщиках
Багато хто любить готувати жульєн двічі, спершу на плиті, а потім, розклавши по булочкам, горщикам або кокотницях, запікати в духовці, посипавши сиром. В останньому випадку можна домогтися появи апетитною скоринки золотистого кольору.
Інгредієнти:
Приготування
Попередньо замочіть білі гриби, а потім наріжте і обсмажте разом з печерицями та цибулею. Коли зажарка готова, її можна посипати невеликою кількістю борошна, а після, залити вершками. Коли вершки почнуть вирувати і загусати, можна буде зняти страву з вогню і розкласти по горщикам. Далі, верхівку страви посипають сиром і залишають все під грилем до зарум'янювання сирної скоринки.
Ви також можете приготувати цей рецепт жульєна в булочках, досить повторити приготування на сковороді, після чого розкласти готову страву з невеликим булочкам, попередньо діставши з них більшу частину м'якушки.
Рекомендуємо добрі рецепти
Жульєн з грибами і куркою в тарталетках
Ідеальним доповненням святкового столу оригінальними закусками стануть тарталетки, наповнені жульєном. Класичне поєднання ароматних грибів і ніжного
Жульєн з куркою
В перекладі з французького julienne" позначає не що інше, як особливий спосіб нарізки продуктів, однак в нашій країні цей термін привласнили страви,
Жульєн в мультиварці
Жульєн - неймовірно смачне і ситне блюдо, яке ми відносимо до французької кухні. За традицією його готують в горщиках або кокотницях - невеликих
Жульєн з картоплею
Жульєн - це французька страва, яку готують зазвичай з курки та грибів під сиром. Але сьогодні ми відійдемо від традицій і розповімо вам, як
Жульєн в булочках
Жульєн - неймовірно смачне і ситне блюдо французької кухні. Найчастіше його готують в невеликих формочках, які ще називають кокотницами. А ми вам
Жульєн з печериць
Жульєн - гаряча закуска, яку подають до святкового столу в кокотницях. Варіантів її приготування досить багато. І сьогодні ми поговоримо про жульене