Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Жульєн – рецепт

Жульєн – рецепт

18-04-2016, 21:39
320
Жульєн – рецепт
Жульєн – споконвічно російська страва, незважаючи на своє французьке назва. Справа в тому, що про рецепті жульєна ніхто не знає по одній простої причини – це не страва, а термін в кулінарії, що позначає спосіб нарізання овочів. Але навіщо зупинятися на тлумачення назв, якщо можна просто насолоджуватися цим приголомшливим і різноманітним стравою, приготувавши його за описаними нижче технологіями.

Рецепт жульєна з грибами і сиром на сковороді


Жульєн у своєму класичному вигляді являє собою суміш білого молочного соусу бешамель з будь-якими грибами, ви ж можете урізноманітнити смак цієї страви, поклавши в соус ще й порцію улюбленого сиру.
Інгредієнти:

  • печериці - 340 г;

  • молоко - 340 мл;

  • борошно - 25 г;

  • сир - 135 г;

  • ріпчаста цибуля - 115 г;

  • часник - 2 зубки.


  • Приготування
    Розігрійте пару столових ложок будь-якого масла, яке маєте в розпорядженні. Обсмажте борошно з використанням цього масла, поки вона не придбає легкий кремовий відтінок. Окремо обсмажте шматочки цибулі, а коли вони стануть злегка коричневими, додайте шматочки печериць. Дочекайтеся, поки з грибів вийде вся зайва волога, після чого перекладіть засмажку до борошна і перемішайте. Додайте розтерті часникові зубки, а через півхвилини влийте молоко. Вливати рідину краще порціями, щоб уникнути формування грудочок. Коли все молоко буде влито, дочекайтеся закипання і загусання соусу, після чого всипте до нього сир. Коли шматочки сиру розплавляться – готово. Ви можете подавати страву так чи відтворити рецепт, зробивши жульєн в тарталетках.

    Жульєн в картоплі – рецепт в духовці


    Викладати жульєн можна не тільки поверх тостів або тарталеток. Блюдо, яке вважалося легкою гарячою закускою, може стати вашим основним стравою, якщо ви наповните їм картоплю.
    Інгредієнти:

  • картопляні бульби (великі) - 4 шт.;

  • печериці - 230 г;

  • сметана - 115 мл;

  • гілочка чебрецю;

  • цибуля - 85 м;

  • вершки - 45 мл;

  • моцарелла - 115 р.


  • Приготування
    Бульби картоплі запечіть, поки ті не розм'якшаться, після чого розділіть кожен з бульб навпіл і обережно вийміть 2/3 крохмалистої серцевини, залишаючи невелику її кількість рівномірним шаром на шкірці, формуючи тим самим «човник». Залишки картоплі пюрируйте з вершками, не забувши приправити. Далі розподіліть всі в «човниках» і прийміть за жульєн. Приготувати засмажку з цибулі і грибів, доповніть її чебрецем, а через півхвилини покладіть сметану і влийте близько склянки води. Дайте грибів потомитися в вершковому соусі, поки останній не загусне, після чого розподіліть жульєн в картопляних половинках, покладіть сир зверху і відправте все в духовку.

    Рецепт жульєна в горщиках


    Багато хто любить готувати жульєн двічі, спершу на плиті, а потім, розклавши по булочкам, горщикам або кокотницях, запікати в духовці, посипавши сиром. В останньому випадку можна домогтися появи апетитною скоринки золотистого кольору.
    Інгредієнти:

  • печериці - 270 г;

  • білі гриби (сушені) - 25 г;

  • цибуля - 115 г;

  • вершки - 245 мл;

  • борошно - 10 г;

  • сир - 85 м;

  • жменя зелені петрушки.


  • Приготування
    Жульєн – рецепт

    Попередньо замочіть білі гриби, а потім наріжте і обсмажте разом з печерицями та цибулею. Коли зажарка готова, її можна посипати невеликою кількістю борошна, а після, залити вершками. Коли вершки почнуть вирувати і загусати, можна буде зняти страву з вогню і розкласти по горщикам. Далі, верхівку страви посипають сиром і залишають все під грилем до зарум'янювання сирної скоринки.
    Ви також можете приготувати цей рецепт жульєна в булочках, досить повторити приготування на сковороді, після чого розкласти готову страву з невеликим булочкам, попередньо діставши з них більшу частину м'якушки.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Жульєн з грибами і куркою в тарталетках
    Жульєн з грибами і куркою в тарталетках
    Ідеальним доповненням святкового столу оригінальними закусками стануть тарталетки, наповнені жульєном. Класичне поєднання ароматних грибів і ніжного
    Жульєн з куркою
    Жульєн з куркою
    В перекладі з французького julienne" позначає не що інше, як особливий спосіб нарізки продуктів, однак в нашій країні цей термін привласнили страви,
    Жульєн в мультиварці
    Жульєн в мультиварці
    Жульєн - неймовірно смачне і ситне блюдо, яке ми відносимо до французької кухні. За традицією його готують в горщиках або кокотницях - невеликих
    Жульєн з картоплею
    Жульєн з картоплею
    Жульєн - це французька страва, яку готують зазвичай з курки та грибів під сиром. Але сьогодні ми відійдемо від традицій і розповімо вам, як
    Жульєн в булочках
    Жульєн в булочках
    Жульєн - неймовірно смачне і ситне блюдо французької кухні. Найчастіше його готують в невеликих формочках, які ще називають кокотницами. А ми вам
    Жульєн з печериць
    Жульєн з печериць
    Жульєн - гаряча закуска, яку подають до святкового столу в кокотницях. Варіантів її приготування досить багато. І сьогодні ми поговоримо про жульене