» » Тефтелі з індички з підливою

Тефтелі з індички з підливою

Тефтелі з індички з підливою
Тефтелі – смачні м'ясні кульки з рисом. Особливо смачні вони, коли приготовані з підливою. Як самостійно приготувати тефтелі з індички з підливою, читайте нижче.

Тефтелі з індички з підливою в духовці


Інгредієнти:
Для фаршу:

  • філе індички – 400 г;

  • відварений рис – 200 г;

  • цибуля – 140 г;

  • сіль;

  • перець;

  • олія рослинна.


  • Для підливи:

  • борошно просеянная – 1 ст. ложка;

  • печериці свіжі – 200 г;

  • масло вершкове – 30 г;

  • цибуля – 120 г;

  • молоко коров'яче – 200 мл;

  • сіль;

  • мускатний горіх;

  • чорний мелений перець.


  • Приготування
    Для фаршу філе індички миємо, обсушуємо. Очищаємо цибулю. Пропускаємо через м'ясорубку м'ясо разом з цибулею. Додаємо відварений рис, сіль, перець і добре розмішуємо. Формуємо невеличкі кульки, обсмажуємо на олії до рум'яності. Потім поміщаємо їх у глибоку, придатну для запікання посуд. Для підливи обсмажуємо печериці нарізані кубиками, додаємо масло, подрібнену цибулю. Потім солимо, перчимо і обсмажуємо до легкої рум'яності. Тепер додаємо борошно, швидко розмішуємо, вливаємо тепле молоко. Додаємо мускатний горіх, перемішуємо і уварюють до загусання, постійно помішуючи. Підготовленою грибною підливою заливаємо тюфтельки, накриваємо їх і відправляємо в духовку. При 180 градусах тюфтельки з підливою будуть готові через півгодини.

    Тефтелі з індички з підливою зі сметани


    Інгредієнти:
    Для тефтелькою:

  • філе індички – 500 г;

  • цибуля – 100 г;

  • відварений до напівготовності рис – 1/2 склянки;

  • сіль;

  • перець.


  • Для підливи:

  • сметана – 80 г;

  • борошно – 1 ст. ложка;

  • окріп - 300 мл;

  • томатна паста – 15 г;

  • сіль.


  • Приготування
    Вимите і обсушенное філе індички і цибулю подрібнюємо на м'ясорубці. Додаємо відварений рис, солимо за смаком і гарненько вимішуємо. Формуємо невеликі тюфтельки. Далі можна діяти по-різному: можна обваляти їх у
    Тефтелі з індички з підливою
    борошні, а можна і не обвалювати. Розміщуємо їх на розігріту сковороду, злегка обсмажуємо з однієї і другої сторони. У 200 мл окропу розчиняємо томатну пасту, трохи підсолюємо і заливаємо тюфтельки. Накриваємо і тушкуємо близько 15 хвилин. Потім у 100 мл теплої води розчиняємо сметану, кладемо борошно і ретельно перемішуємо. Відправляємо цю суміш в сковороду і тушкуємо тефтелі з фаршу індички з підливою ще хвилин 15.
    Якщо ж потрібно приготувати тефтелі з індички з підливою для дитини, то можна взяти за основу даний рецепт, тільки тоді томатну пасту краще не використовувати, а обмежитися просто сметанкою.
    Додав: admin | 18-04-2016, 21:36
    Переглядів: 147