Тефтелі – смачні м'ясні кульки з рисом. Особливо смачні вони, коли приготовані з підливою. Як самостійно приготувати тефтелі з індички з підливою, читайте нижче.
Тефтелі з індички з підливою в духовці
Інгредієнти: Для фаршу:
філе індички – 400 г; відварений рис – 200 г; цибуля – 140 г; сіль; перець; олія рослинна. Для підливи:
борошно просеянная – 1 ст. ложка; печериці свіжі – 200 г; масло вершкове – 30 г; цибуля – 120 г; молоко коров'яче – 200 мл; сіль; мускатний горіх; чорний мелений перець. Приготування Для фаршу філе індички миємо, обсушуємо. Очищаємо цибулю. Пропускаємо через м'ясорубку м'ясо разом з цибулею. Додаємо відварений рис, сіль, перець і добре розмішуємо. Формуємо невеличкі кульки, обсмажуємо на олії до рум'яності. Потім поміщаємо їх у глибоку, придатну для запікання посуд. Для підливи обсмажуємо печериці нарізані кубиками, додаємо масло, подрібнену цибулю. Потім солимо, перчимо і обсмажуємо до легкої рум'яності. Тепер додаємо борошно, швидко розмішуємо, вливаємо тепле молоко. Додаємо мускатний горіх, перемішуємо і уварюють до загусання, постійно помішуючи. Підготовленою грибною підливою заливаємо тюфтельки, накриваємо їх і відправляємо в духовку. При 180 градусах тюфтельки з підливою будуть готові через півгодини.
Тефтелі з індички з підливою зі сметани
Інгредієнти: Для тефтелькою:
філе індички – 500 г; цибуля – 100 г; відварений до напівготовності рис – 1/2 склянки; сіль; перець. Для підливи:
сметана – 80 г; борошно – 1 ст. ложка; окріп - 300 мл; томатна паста – 15 г; сіль. Приготування Вимите і обсушенное філе індички і цибулю подрібнюємо на м'ясорубці. Додаємо відварений рис, солимо за смаком і гарненько вимішуємо. Формуємо невеликі тюфтельки. Далі можна діяти по-різному: можна обваляти їх у
борошні, а можна і не обвалювати. Розміщуємо їх на розігріту сковороду, злегка обсмажуємо з однієї і другої сторони. У 200 мл окропу розчиняємо томатну пасту, трохи підсолюємо і заливаємо тюфтельки. Накриваємо і тушкуємо близько 15 хвилин. Потім у 100 мл теплої води розчиняємо сметану, кладемо борошно і ретельно перемішуємо. Відправляємо цю суміш в сковороду і тушкуємо тефтелі з фаршу індички з підливою ще хвилин 15.
Якщо ж потрібно приготувати тефтелі з індички з підливою для дитини, то можна взяти за основу даний рецепт, тільки тоді томатну пасту краще не використовувати, а обмежитися просто сметанкою.