Рецепт хумуса з нуту
Хумус – це чудове блюдо у вигляді смачної пасти, рецепт якого складається з нуту, і далі ми розповімо, як його правильно приготувати. В наш час нут або як його ще часто називають баранячий горох (турецький горох), без особливих пошуків можна придбати в магазині.
Інгредієнти:
нут (сухий) – 15 ст.;
кунжут – 80 г;
оливкова олія – 120 г;
часник – 3 зубки;
лимон (середній) – 1 шт.;
коріандр – 1 ч. ложка;
зіра – 2 ч. ложки;
чорний і червоний перець – 1 /3 ч. ложки;
паприка – 1 ст. ложка;
дрібна сіль – щіпка.
Приготування
Протягом 14 годин тримаємо нут в холодній чистій воді. Після, повністю зливаємо воду і заливаємо нут заново чистою питною водою. Каструльку з горохом розміщуємо на конфорки плити і варимо його не менше 2 годин у режимі слабкого вогню. Відвар з нуту ми спочатку відливаємо в кухоль, а решті зливаємо в раковину.
На розпечену тефлонову сковороду висипаємо насіння кунжуту і на середньому вогні обсмажуємо, поки не почуємо їх тонкий аромат. Потім відразу ж знімаємо їх з вогню і пересипаємо в чашу блендера. Чекаємо, коли кунжут охолоне, а після розмелюємо його в борошно. Доливаємо сюди буквально 2-3 столові ложки оливкової олії і збиваємо до однорідності. Таким чином, ми приготували пасту, яка називається тахині.
Остиглий нут перекладаємо до тахін, доливаємо половину чашки залишеного відвару і перемелюємо все в блендері до стану пюре. Потім вводимо червоний, чорний перець і додаємо хумусу аромати зіри, паприки, коріандру. Далі сюди вичавлюємо сік свіжого лимона, подрібнений часник, присипаємо всю суміш дрібкою солі і грунтовно все збиваємо.
Інгредієнти:
нут (консервований) – 05 літра;
тахін – 6 ст. ложок;
мелені орегано і зіра – по 1 ч. ложці;
молодий часник – 3 зубки;
лимонний сік – 3 ст. ложки;
оливкова олія – 4 ст. ложки;
вода – 100 г;
рубана зелень кінзи і петрушки – по 1 ст. ложці.
Приготування
Консервований нут відкидаємо на друшляк, щоб позбутися від непотрібного нам розсолу. Потім переміщаємо його в глибоку миску і продавлюємо до нього через прес молодий часник. Вводимо готовий (куплений) або приготований власноруч тахін, сік, вичавлений з лимона, оливкова олія і кип'ячену воду. Додаємо зируы, орегано і кінзу з петрушкою. А тепер беремо блендер і подрібнюємо інгредієнти, які ми поєднали до стану не дуже щільного пюре. Якщо буде потрібно, то водички можна додати ще.
Класичний рецепт єврейського хумуса з нуту в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
Протягом 14 годин тримаємо нут в холодній чистій воді. Після, повністю зливаємо воду і заливаємо нут заново чистою питною водою. Каструльку з горохом розміщуємо на конфорки плити і варимо його не менше 2 годин у режимі слабкого вогню. Відвар з нуту ми спочатку відливаємо в кухоль, а решті зливаємо в раковину.
На розпечену тефлонову сковороду висипаємо насіння кунжуту і на середньому вогні обсмажуємо, поки не почуємо їх тонкий аромат. Потім відразу ж знімаємо їх з вогню і пересипаємо в чашу блендера. Чекаємо, коли кунжут охолоне, а після розмелюємо його в борошно. Доливаємо сюди буквально 2-3 столові ложки оливкової олії і збиваємо до однорідності. Таким чином, ми приготували пасту, яка називається тахині.
Остиглий нут перекладаємо до тахін, доливаємо половину чашки залишеного відвару і перемелюємо все в блендері до стану пюре. Потім вводимо червоний, чорний перець і додаємо хумусу аромати зіри, паприки, коріандру. Далі сюди вичавлюємо сік свіжого лимона, подрібнений часник, присипаємо всю суміш дрібкою солі і грунтовно все збиваємо.
Рецепт хумуса з консервованого нуту
Інгредієнти:
Приготування
Консервований нут відкидаємо на друшляк, щоб позбутися від непотрібного нам розсолу. Потім переміщаємо його в глибоку миску і продавлюємо до нього через прес молодий часник. Вводимо готовий (куплений) або приготований власноруч тахін, сік, вичавлений з лимона, оливкова олія і кип'ячену воду. Додаємо зируы, орегано і кінзу з петрушкою. А тепер беремо блендер і подрібнюємо інгредієнти, які ми поєднали до стану не дуже щільного пюре. Якщо буде потрібно, то водички можна додати ще.
Рекомендуємо добрі рецепти
Паста з нуту «Хумус» – рецепт
Хумус - неймовірно смачне блюдо, яке по суті нагадує звичний паштет. Тільки готують його традиційно з нуту або нутовой борошна. Далі опишемо два
Хумус в домашніх умовах - рецепт приготування
Дуже смачне пастоподібна страва - хумус, зовсім не складно приготувати власноруч. Далі розповімо найбільш правильний докладний рецепт цієї страви на
Горох нут - рецепти
Нут - це турецький горох, який використовують у створенні дієтичних страв, так як в ньому міститься велика кількість білка. Давайте з вами розглянемо
Котлети з нуту
Всі ми з вами звикли до традиційних м'ясних котлет. Але якщо ви хочете урізноманітнити це страва, то ми пропонуємо зробити дивовижно смачні котлети з
Хумус в домашніх умовах
Хумус - це популярний середземноморське блюдо, приготоване з нутового пюре, з додаванням різних спецій. І сьогодні ми розповімо як його приготувати
Хумус: рецепт
Хумус - єврейське національне блюдо, яке представляє собою пасту з нуту з додаванням деяких видів спецій. Приготувати хумус дуже просто, а