Хумус в домашніх умовах - рецепт приготування
Таке блюдо як хумус популярно на близькому сході, й не просто популярно, а є одним з традиційних в Ізраїлі, Лівії, Туреччини і т. д. Хумус являє собою щось на зразок паштету або пасти. Готується він традиційно з гороху під назвою нут. Цей горох більше схожий на горішки. Хумус можна подати як закуску з лавашем, хлібними паличками або нарізаними соломкою овочами. Можна приготувати рол з лаваша і обсмажених овочів, а хумус використовувати як соус. Можна подати як гарнір до м'яса, наприклад баранині. А взагалі, традиційно хумус кладеться в хлібну корж – піту разом з фалафелем, такими котлетками, які готуються теж з нуту. Зараз ми навчимо вас готувати домашній хумус за традиційним рецептом з гороху, нуту, а також спрощеного рецептом з нутовой борошна.
Бажано звичайно використовувати нут не консервований, а сухий. До складу традиційного хумуса входить тахін – це така паста з насіння кунжуту. Її можна придбати у великих магазинах, ну або на крайній випадок приготувати самим з перемеленого кунжуту і оливкової олії.
Інгредієнти:
нут – 05 кг
паприка - 1 ч. ложка;
лимон – 1 шт.;
тахін – 120 г;
зіра – 5 г;
оливкова олія – 85 мл;
часник – 3 зубчики;
сіль.
Приготування
Горох перебираємо і замочуємо мінімум на 6 годин у великій ємності не менше ніж в 15 літрах води, щоб прискорити процес можна додати чайну ложку соди. Якщо ви готуєте влітку, то краще прибрати горох в холод, а то він закисне. Нут, коли набереться води, посвітлішає і збільшиться в об'ємі. Промиваємо, в принципі, в такому вигляді його можна використовувати, наприклад, додавати в салати. Тепер відваримо горох на повільному вогні під закритою кришкою в 2 літрах води. Знімаємо при цьому піну, але в загальному це не принципово і носить швидше естетичний характер. Стежимо, щоб під час варіння зернятка були повністю покриті водою.
Варимо, поки бобові стануть м'якими і розвареними, близько двох годин, може більше, може менше.
Бульйон після варіння не виливаємо, він нам ще може придатися. Коли горох отцежен, заливаємо його великою кількістю холодної води і в цій воді, як би моєму зернятка, перетираючи їх між лодошками. Наше завдання зняти верхню плівку, вона спливе на поверхню води і її можна легко зібрати шумівкою. Відціджуємо нут і перебиваємо його в блендері разом з часником і зірою. В кінці солимо, додаємо сік лимона, паприку, тахін, оливкову олію і ще раз перебиваємо до гладкої пасти. Якщо виходить дуже густо - доливаємо бульйон. І майте на увазі, що постоявши трохи, хумус ще загусне.
При подачі можна полити маслом і присипати паприкою.
Приготування за цим рецептом відбувається набагато швидше, оскільки немає потреби заздалегідь замочувати нут і довго його варити.
Інгредієнти:
нутове борошно – 06 кг;
оливкова олія – 105 мл;
часник – 3 зубчики;
тахін – 115 г;
вода – 750 мл;
петрушка, кінза – по 3 гілочки;
лимон – 1 шт.;
перець м'ясистий солодкий – 1 шт.;
сіль.
Приготування
Першим ділом потрібно запекти перець так, щоб шкірка навіть злегка обуглилась. Після цього поміщаємо його в пакетик, зав'язуємо і залишаємо хвилин на 10 так він потім буде дуже добре очищатися. В цей час заллємо борошно половиною води і ретельно переб'ємо блендером, потім доливаємо решту води, розмішуємо і ставимо на плиту. Варимо на середній температурі, все перемішуємо дерев'яною ложкою. Заварюється борошно хвилин сім. Потім перекладаємо її в чашу блендера, додаємо часник, сіль, зелень, м'якоть очищеного перцю і збиваємо. Потім виливаємо туди ж лимонний сік, тахін і оливкове масло. Перебиваємо ще раз і наш хумус готовий.
Рецепт приготування хумуса з нуту в домашніх умовах
Бажано звичайно використовувати нут не консервований, а сухий. До складу традиційного хумуса входить тахін – це така паста з насіння кунжуту. Її можна придбати у великих магазинах, ну або на крайній випадок приготувати самим з перемеленого кунжуту і оливкової олії.
Інгредієнти:
Приготування
Горох перебираємо і замочуємо мінімум на 6 годин у великій ємності не менше ніж в 15 літрах води, щоб прискорити процес можна додати чайну ложку соди. Якщо ви готуєте влітку, то краще прибрати горох в холод, а то він закисне. Нут, коли набереться води, посвітлішає і збільшиться в об'ємі. Промиваємо, в принципі, в такому вигляді його можна використовувати, наприклад, додавати в салати. Тепер відваримо горох на повільному вогні під закритою кришкою в 2 літрах води. Знімаємо при цьому піну, але в загальному це не принципово і носить швидше естетичний характер. Стежимо, щоб під час варіння зернятка були повністю покриті водою.
Варимо, поки бобові стануть м'якими і розвареними, близько двох годин, може більше, може менше.
Бульйон після варіння не виливаємо, він нам ще може придатися. Коли горох отцежен, заливаємо його великою кількістю холодної води і в цій воді, як би моєму зернятка, перетираючи їх між лодошками. Наше завдання зняти верхню плівку, вона спливе на поверхню води і її можна легко зібрати шумівкою. Відціджуємо нут і перебиваємо його в блендері разом з часником і зірою. В кінці солимо, додаємо сік лимона, паприку, тахін, оливкову олію і ще раз перебиваємо до гладкої пасти. Якщо виходить дуже густо - доливаємо бульйон. І майте на увазі, що постоявши трохи, хумус ще загусне.
При подачі можна полити маслом і присипати паприкою.
Рецепт хумуса з нутовой борошна
Приготування за цим рецептом відбувається набагато швидше, оскільки немає потреби заздалегідь замочувати нут і довго його варити.
Інгредієнти:
Приготування
Першим ділом потрібно запекти перець так, щоб шкірка навіть злегка обуглилась. Після цього поміщаємо його в пакетик, зав'язуємо і залишаємо хвилин на 10 так він потім буде дуже добре очищатися. В цей час заллємо борошно половиною води і ретельно переб'ємо блендером, потім доливаємо решту води, розмішуємо і ставимо на плиту. Варимо на середній температурі, все перемішуємо дерев'яною ложкою. Заварюється борошно хвилин сім. Потім перекладаємо її в чашу блендера, додаємо часник, сіль, зелень, м'якоть очищеного перцю і збиваємо. Потім виливаємо туди ж лимонний сік, тахін і оливкове масло. Перебиваємо ще раз і наш хумус готовий.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рецепт хумуса з нуту
Хумус в класичному його виконанні - це чудова закуска, яку дуже просто приготувати власноруч. Далі опишемо варіант, найбільш наближений до
Паста з нуту «Хумус» – рецепт
Хумус - неймовірно смачне блюдо, яке по суті нагадує звичний паштет. Тільки готують його традиційно з нуту або нутовой борошна. Далі опишемо два
Горох нут - рецепти
Нут - це турецький горох, який використовують у створенні дієтичних страв, так як в ньому міститься велика кількість білка. Давайте з вами розглянемо
Хумус в домашніх умовах
Хумус - це популярний середземноморське блюдо, приготоване з нутового пюре, з додаванням різних спецій. І сьогодні ми розповімо як його приготувати
Тхина - рецепт
Східна паста тхина годиться для приготування соусів, основних страв, традиційних солодощів або маринадів. Рецепти цього популярного страви ми
Хумус: рецепт
Хумус - єврейське національне блюдо, яке представляє собою пасту з нуту з додаванням деяких видів спецій. Приготувати хумус дуже просто, а