Паста з нуту «Хумус» – рецепт
Хумус – це страва з гороху, нуту. Воно особливо популярне на Близькому Сході і на Кіпрі. Крім нуту обов'язкові складові хумуса – лимонний сік, кунжутне зерна або паста тахін, свіжий часник і, звичайно ж, натуральне оливкове масло. Як самостійно приготувати хумус з нуту, читайте нижче.
Інгредієнти:
зерна кунжуту – 60 г;
зіра – 1/2 ч. ложки;
горох нут сухий – 320 г;
часник – 3 зубчики;
сік лимона – 110 мл;
олія оливкова – 20 мл;
сіль.
Приготування
Нут добре промиваємо і заливаємо водою десь на 10-12. Потім воду зливаємо, замість неї наливаємо нову порцію чистої води і відварюємо нут годинки 2 до розм'якшення гороху. Після цього зливаємо відвар. На сухій сковороді обсмажуємо зіру близько 3 хвилин. Потім поміщаємо її в кавомолку і розтираємо в порошок. Потім обсмажуємо зерна кунжуту. Їх кількість регулюємо, виходячи зі своїх смакових переваг. Остуджуємо кунжут і подрібнюємо. Тепер кунжутний порошок, очищений часник, сіль і оливкове масло поміщаємо в блендер і розтираємо. Додаємо частину вареного нуту і пюрируем. Частинами вливаємо відвар нуту і продовжуємо розтирати. Потім додаємо решту нут, відвар і розтираємо до однорідності. У процесі додаємо потроху лимонний сік. Готовий хумус поміщаємо в глибоку тарілку, в центрі робимо поглиблення і вливаємо в оливкова олія. Пасту з нуту «Хумус» подаємо до столу з овочами і лавашем в охолодженому вигляді.
Інгредієнти:
консервований нут – 2 склянки;
сіль – 10 г;
вода кип'ячена – 80 мл;
оливкова олія – 20 мл;
лимонний сік – 120 мл;
часник – 3 зубчики;
паприка – 1/2 ч. ложки;
кмин – 1/2 ч. ложки;
чорний мелений перець – 1 ч. ложка;
кунжутна паста тахін – 80 г;
розмарин – 1 ч. ложка;
подрібнена петрушка – 1 ст. ложка.
Приготування
Для приготування хумуса з консервованого нуту нам знадобиться блендер. Поміщаємо в його чашу тахін, очищені зубчики часнику і добре розмішуємо. Потім додаємо спеції, оливкова масо, воду, лимонний сік і також розтираємо. Потім висипаємо половину консервованого нуту, ретельно подрібнюємо, додаємо решту нут і знову ретельно розмішуємо. В кінці додаємо подрібнену петрушку і знову ж розтираємо. Готову пасту з нуту «Хумус» подаємо до столу з м'ясом, свіжими овочами і, звичайно ж, лавашем, попередньо охолодивши її. Приємного всім апетиту!
Рецепт хумуса з нуту в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
Нут добре промиваємо і заливаємо водою десь на 10-12. Потім воду зливаємо, замість неї наливаємо нову порцію чистої води і відварюємо нут годинки 2 до розм'якшення гороху. Після цього зливаємо відвар. На сухій сковороді обсмажуємо зіру близько 3 хвилин. Потім поміщаємо її в кавомолку і розтираємо в порошок. Потім обсмажуємо зерна кунжуту. Їх кількість регулюємо, виходячи зі своїх смакових переваг. Остуджуємо кунжут і подрібнюємо. Тепер кунжутний порошок, очищений часник, сіль і оливкове масло поміщаємо в блендер і розтираємо. Додаємо частину вареного нуту і пюрируем. Частинами вливаємо відвар нуту і продовжуємо розтирати. Потім додаємо решту нут, відвар і розтираємо до однорідності. У процесі додаємо потроху лимонний сік. Готовий хумус поміщаємо в глибоку тарілку, в центрі робимо поглиблення і вливаємо в оливкова олія. Пасту з нуту «Хумус» подаємо до столу з овочами і лавашем в охолодженому вигляді.
Паста «Хумус» з консервованого нуту - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування хумуса з консервованого нуту нам знадобиться блендер. Поміщаємо в його чашу тахін, очищені зубчики часнику і добре розмішуємо. Потім додаємо спеції, оливкова масо, воду, лимонний сік і також розтираємо. Потім висипаємо половину консервованого нуту, ретельно подрібнюємо, додаємо решту нут і знову ретельно розмішуємо. В кінці додаємо подрібнену петрушку і знову ж розтираємо. Готову пасту з нуту «Хумус» подаємо до столу з м'ясом, свіжими овочами і, звичайно ж, лавашем, попередньо охолодивши її. Приємного всім апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Рецепт хумуса з нуту
Хумус в класичному його виконанні - це чудова закуска, яку дуже просто приготувати власноруч. Далі опишемо варіант, найбільш наближений до
Хумус в домашніх умовах - рецепт приготування
Дуже смачне пастоподібна страва - хумус, зовсім не складно приготувати власноруч. Далі розповімо найбільш правильний докладний рецепт цієї страви на
Горох нут - рецепти
Нут - це турецький горох, який використовують у створенні дієтичних страв, так як в ньому міститься велика кількість білка. Давайте з вами розглянемо
Хумус в домашніх умовах
Хумус - це популярний середземноморське блюдо, приготоване з нутового пюре, з додаванням різних спецій. І сьогодні ми розповімо як його приготувати
Тхина - рецепт
Східна паста тхина годиться для приготування соусів, основних страв, традиційних солодощів або маринадів. Рецепти цього популярного страви ми
Хумус: рецепт
Хумус - єврейське національне блюдо, яке представляє собою пасту з нуту з додаванням деяких видів спецій. Приготувати хумус дуже просто, а