Вернуться назад Распечатать

Рецепт хумуса з нуту

Рецепт хумуса з нуту
Хумус – це чудове блюдо у вигляді смачної пасти, рецепт якого складається з нуту, і далі ми розповімо, як його правильно приготувати. В наш час нут або як його ще часто називають баранячий горох (турецький горох), без особливих пошуків можна придбати в магазині.

Класичний рецепт єврейського хумуса з нуту в домашніх умовах


Інгредієнти:

  • нут (сухий) – 15 ст.;

  • кунжут – 80 г;

  • оливкова олія – 120 г;

  • часник – 3 зубки;

  • лимон (середній) – 1 шт.;

  • коріандр – 1 ч. ложка;

  • зіра – 2 ч. ложки;

  • чорний і червоний перець – 1 /3 ч. ложки;

  • паприка – 1 ст. ложка;

  • дрібна сіль – щіпка.


  • Приготування
    Протягом 14 годин тримаємо нут в холодній чистій воді. Після, повністю зливаємо воду і заливаємо нут заново чистою питною водою. Каструльку з горохом розміщуємо на конфорки плити і варимо його не менше 2 годин у режимі слабкого вогню. Відвар з нуту ми спочатку відливаємо в кухоль, а решті зливаємо в раковину.
    На розпечену тефлонову сковороду висипаємо насіння кунжуту і на середньому вогні обсмажуємо, поки не почуємо їх тонкий аромат. Потім відразу ж знімаємо їх з вогню і пересипаємо в чашу блендера. Чекаємо, коли кунжут охолоне, а після розмелюємо його в борошно. Доливаємо сюди буквально 2-3 столові ложки оливкової олії і збиваємо до однорідності. Таким чином, ми приготували пасту, яка називається тахині.
    Остиглий нут перекладаємо до тахін, доливаємо половину чашки залишеного відвару і перемелюємо все в блендері до стану пюре. Потім вводимо червоний, чорний перець і додаємо хумусу аромати зіри, паприки, коріандру. Далі сюди вичавлюємо сік свіжого лимона, подрібнений часник, присипаємо всю суміш дрібкою солі і грунтовно все збиваємо.

    Рецепт хумуса з консервованого нуту


    Інгредієнти:

  • нут (консервований) – 05 літра;

  • тахін – 6 ст. ложок;

  • мелені орегано і зіра – по 1 ч. ложці;

  • молодий часник – 3 зубки;

  • лимонний сік – 3 ст. ложки;
  • Рецепт хумуса з нуту

  • оливкова олія – 4 ст. ложки;

  • вода – 100 г;

  • рубана зелень кінзи і петрушки – по 1 ст. ложці.


  • Приготування
    Консервований нут відкидаємо на друшляк, щоб позбутися від непотрібного нам розсолу. Потім переміщаємо його в глибоку миску і продавлюємо до нього через прес молодий часник. Вводимо готовий (куплений) або приготований власноруч тахін, сік, вичавлений з лимона, оливкова олія і кип'ячену воду. Додаємо зируы, орегано і кінзу з петрушкою. А тепер беремо блендер і подрібнюємо інгредієнти, які ми поєднали до стану не дуже щільного пюре. Якщо буде потрібно, то водички можна додати ще.