Підлива без м'яса
Соуси і підливи покликані збагачувати блюдо концентрованим смаком всього того, що ви вирішите у них покласти. Так як в рамках цього рецепту ми готуємо підливу без м'яса, в основі страви будуть лежати овочі, трави і гриби.
Найпростіша різновид підливи – грибна. Гриби, які володіють інтенсивним ароматом, не потребують тривалому готуванні і чудово поєднуються з будь-якими додатками у вигляді ароматних трав.
Інгредієнти:
ріпчаста цибуля - 75 г;
печериці - 265 г;
шавлія, сушений базилік - по щіпці;
рисове борошно - 35 г;
вода - 145 мл
Приготування
Шматочки цибулі швидко обсмажте разом з скибочками печериць. Коли надлишки вологи вийдуть, додайте трави і рисове борошно, перемішайте і вльоті трохи води. Дайте основі підливи загуснути, потім влийте залишки рідини і тушкуйте все ще 7 хвилин. По закінченні часу підливу охолодіть і збийте.
Столові готують за базовим рецептами, а тому улюблену багатьма підливку подужає будь.
Інгредієнти:
томатна паста - 45 г;
борошно - 15 г;
бульйон або вода - 380 мл;
сметана - 40 г;
лист лавра.
Приготування
Перед тим, як приготувати улюблену підливу без м'яса до макаронів і гречку, борошно слід обсмажити на сухій сковороді до кремового кольору. Обсмажене борошно потім розбавляють бульйоном, підливаючи останній порціями. В середині додавання рідини кладуть сметану і томат, вливають решту води і кладуть лавр. Сіль за смаком. Дочекайтеся закипання і загустіння підливи, а потім знімайте пробу.
Інгредієнти:
вершкове масло - 45 г;
бульйон - 460 мл;
сушену цибулю і часник - по 1 ч. ложці;
томатна паста - 55 г;
борошно - 25 г;
соєвий соус - 15 мл
Приготування
Розтопивши масло, використовуйте його для обжарювання борошна. Через хвилину борошно змішайте з невеликою порцією бульйону, томатом і сушеними спеціями. Влийте соєвий соус, а потім і бульйон, що залишився. Як тільки підлива загусне – вона готова.
Інгредієнти:
ріпчаста цибуля - 160 г;
часник - 3 зубки;
розмарин - 2 гілочки;
морква - 90 г;
борошно - 25 г;
овочевий бульйон - 430 мл;
соєвий соус - 15 мл
Приготування
Великі шматки цибулі і моркви разом з часниковими зубками і гілочками розмарину помістіть запікати при 190 градусах на півгодини. По закінченні часу овочі посипте борошном, перемішайте і залийте бульйоном. Проваріть підливу до загустіння, потім процідіть і змішайте з соєвим соусом.
Рецепт грибної підливи без м'яса
Найпростіша різновид підливи – грибна. Гриби, які володіють інтенсивним ароматом, не потребують тривалому готуванні і чудово поєднуються з будь-якими додатками у вигляді ароматних трав.
Інгредієнти:
Приготування
Шматочки цибулі швидко обсмажте разом з скибочками печериць. Коли надлишки вологи вийдуть, додайте трави і рисове борошно, перемішайте і вльоті трохи води. Дайте основі підливи загуснути, потім влийте залишки рідини і тушкуйте все ще 7 хвилин. По закінченні часу підливу охолодіть і збийте.
Підлива без м'яса, як у радянській їдальні
Столові готують за базовим рецептами, а тому улюблену багатьма підливку подужає будь.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати улюблену підливу без м'яса до макаронів і гречку, борошно слід обсмажити на сухій сковороді до кремового кольору. Обсмажене борошно потім розбавляють бульйоном, підливаючи останній порціями. В середині додавання рідини кладуть сметану і томат, вливають решту води і кладуть лавр. Сіль за смаком. Дочекайтеся закипання і загустіння підливи, а потім знімайте пробу.
Томатна підлива без м'яса
Інгредієнти:
Приготування
Розтопивши масло, використовуйте його для обжарювання борошна. Через хвилину борошно змішайте з невеликою порцією бульйону, томатом і сушеними спеціями. Влийте соєвий соус, а потім і бульйон, що залишився. Як тільки підлива загусне – вона готова.
Смачна підлива без м'яса
Інгредієнти:
Приготування
Великі шматки цибулі і моркви разом з часниковими зубками і гілочками розмарину помістіть запікати при 190 градусах на півгодини. По закінченні часу овочі посипте борошном, перемішайте і залийте бульйоном. Проваріть підливу до загустіння, потім процідіть і змішайте з соєвим соусом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Підлива з курячої грудки
Куряча грудка - це неймовірно універсальний вид м'яса, який чудесним чином поєднується з багатьма, часом зовсім незвичайних, компонентів. Підлива на
Підлива, як у радянській їдальні
Смачну, ароматну підливу, як у радянській їдальні, сьогодні складно порівняти з сучасним її аналогом. Густа, з яскравим коричневим відтінком,
Підлива до макаронів
Навіть прості домашні макарони можна перетворити на дуже смачне, вишукана страва, доповнивши їх простий або не зовсім традиційної підливою.
Як приготувати гуляш зі свинини з підливкою?
Смачний і досить простий рецепт гуляшу представлений у цій статті. В даному блюді особливе значення має пікантна підлива, яка з'являється в процесі
Підлива для котлет
Котлети будуть ще смачніше, якщо подавати їх з підливою. Тоді страва виходить більш соковитим і апетитним. Підливи для котлет можуть бути різними -
Підлива з грибів
Підлива з грибів є одним з найбільш універсальних доповнень до основних страв і різних овочевих гарнірів. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими