Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Підлива без м'яса

Підлива без м'яса

10-04-2016, 21:52
4 234
Підлива без м'яса
Соуси і підливи покликані збагачувати блюдо концентрованим смаком всього того, що ви вирішите у них покласти. Так як в рамках цього рецепту ми готуємо підливу без м'яса, в основі страви будуть лежати овочі, трави і гриби.

Рецепт грибної підливи без м'яса


Найпростіша різновид підливи – грибна. Гриби, які володіють інтенсивним ароматом, не потребують тривалому готуванні і чудово поєднуються з будь-якими додатками у вигляді ароматних трав.
Інгредієнти:

  • ріпчаста цибуля - 75 г;

  • печериці - 265 г;

  • шавлія, сушений базилік - по щіпці;

  • рисове борошно - 35 г;

  • вода - 145 мл


  • Приготування
    Шматочки цибулі швидко обсмажте разом з скибочками печериць. Коли надлишки вологи вийдуть, додайте трави і рисове борошно, перемішайте і вльоті трохи води. Дайте основі підливи загуснути, потім влийте залишки рідини і тушкуйте все ще 7 хвилин. По закінченні часу підливу охолодіть і збийте.

    Підлива без м'яса, як у радянській їдальні


    Столові готують за базовим рецептами, а тому улюблену багатьма підливку подужає будь.
    Інгредієнти:

  • томатна паста - 45 г;

  • борошно - 15 г;

  • бульйон або вода - 380 мл;

  • сметана - 40 г;

  • лист лавра.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати улюблену підливу без м'яса до макаронів і гречку, борошно слід обсмажити на сухій сковороді до кремового кольору. Обсмажене борошно потім розбавляють бульйоном, підливаючи останній порціями. В середині додавання рідини кладуть сметану і томат, вливають решту води і кладуть лавр. Сіль за смаком. Дочекайтеся закипання і загустіння підливи, а потім знімайте пробу.

    Томатна підлива без м'яса


    Інгредієнти:

  • вершкове масло - 45 г;

  • бульйон - 460 мл;

  • сушену цибулю і часник - по 1 ч. ложці;

  • томатна паста - 55 г;

  • борошно - 25 г;

  • соєвий соус - 15 мл


  • Приготування
    Розтопивши масло, використовуйте його для обжарювання борошна. Через хвилину борошно змішайте з невеликою порцією бульйону, томатом і сушеними спеціями. Влийте соєвий соус, а потім і бульйон, що залишився. Як тільки підлива загусне – вона готова.

    Смачна підлива без м'яса


    Інгредієнти:

  • ріпчаста цибуля - 160 г;
  • Підлива без м'яса

  • часник - 3 зубки;

  • розмарин - 2 гілочки;

  • морква - 90 г;

  • борошно - 25 г;

  • овочевий бульйон - 430 мл;

  • соєвий соус - 15 мл


  • Приготування
    Великі шматки цибулі і моркви разом з часниковими зубками і гілочками розмарину помістіть запікати при 190 градусах на півгодини. По закінченні часу овочі посипте борошном, перемішайте і залийте бульйоном. Проваріть підливу до загустіння, потім процідіть і змішайте з соєвим соусом.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Підлива з курячої грудки
    Підлива з курячої грудки
    Куряча грудка - це неймовірно універсальний вид м'яса, який чудесним чином поєднується з багатьма, часом зовсім незвичайних, компонентів. Підлива на
    Підлива, як у радянській їдальні
    Підлива, як у радянській їдальні
    Смачну, ароматну підливу, як у радянській їдальні, сьогодні складно порівняти з сучасним її аналогом. Густа, з яскравим коричневим відтінком,
    Підлива до макаронів
    Підлива до макаронів
    Навіть прості домашні макарони можна перетворити на дуже смачне, вишукана страва, доповнивши їх простий або не зовсім традиційної підливою.
    Як приготувати гуляш зі свинини з підливкою?
    Як приготувати гуляш зі свинини з підливкою?
    Смачний і досить простий рецепт гуляшу представлений у цій статті. В даному блюді особливе значення має пікантна підлива, яка з'являється в процесі
    Підлива для котлет
    Підлива для котлет
    Котлети будуть ще смачніше, якщо подавати їх з підливою. Тоді страва виходить більш соковитим і апетитним. Підливи для котлет можуть бути різними -
    Підлива з грибів
    Підлива з грибів
    Підлива з грибів є одним з найбільш універсальних доповнень до основних страв і різних овочевих гарнірів. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими