Підлива, як у радянській їдальні
Багато хто з нас, навіть після закінчення школи, мріють скуштувати підливи як у радянській їдальні: густий, з шматочками добре погашеної м'яса, овочами, що володіє дивовижним ароматом і з легким коричневим відтінком. Апетитне додаток до улюблених гарнірів можна зробити власноруч, слідуючи простим рецептами з цього матеріалу.
Цей рецепт самий мінімалістичний і найбільш автентичний. В його рамках шматочки яловичини томят з бульйоном і цибулею, а також додають невелику кількість томатної пасти, щоб домогтися бажаного відтінку.
Інгредієнти:
яловичина - 11 кг;
яловичий бульйон - 18 л;
холодна вода - 55 мл;
борошно - 15 г;
ріпчаста цибуля - 145 г;
томатна паста - 10 р.
Приготування
Спасеруйте великі шматочки цибулі до вираженого золотистого відтінку. Паралельно з цим поставте на вогонь жаровню і додайте в неї шматочки яловичини. Коли м'ясо схопиться рум'янцем, змішайте його з цибулею і залийте яловичим бульйоном. Слідом покладіть ложку томатної пасти і перемішайте інгредієнти, збираючи зажаристые шматочки з самого дна посуду. Зменшіть жар під жаровнею і залиште все нудитися на дві години. По закінченні часу, щоб підлива, яка готувалася в їдальнях СРСР досягла бажаної консистенції, влийте до неї розведену в холодній воді борошно і дочекайтеся загустіння суміші.
Поливайте таку підливу поверх рису, макаронів і картоплі.
Самий бюджетний варіант підливи і зовсім готувався без м'яса, на бульйоні або і того простіше – на воді.
Інгредієнти:
борошно - 35 г;
бульйон - 380 мл;
томатна паста - 15 г;
ріпчаста цибуля - 115 г;
морква - 95 р.
Приготування
Обсмажте борошно на сухій сковороді до легкого кремового відтінку, потім пересипте її в окремий посуд, а на сковороду влийте масло. Спасеруйте на ньому подрібнені овочі і посипте їх підрум'яненою борошном. Розведіть все бульйоном і змішайте з томатною пастою. Залиште підливу загуснути.
Ще один спосіб зробити улюблену підливу – використовувати посуд після обсмажування олії. Коли м'ясо підрум'яниться, а на сковороді залишиться жир і прилипли до посуді шматочки, додайте велику подрібнену цибулину і обсмажте шматочки до розм'якшення. Слідом посипте все парою столових ложок борошна і залийте півтора склянками води. Перемішайте, намагаючись підняти всі залишки з дна. Коли підлива загусне – готово.
Рецепт підливи, як в їдальні
Цей рецепт самий мінімалістичний і найбільш автентичний. В його рамках шматочки яловичини томят з бульйоном і цибулею, а також додають невелику кількість томатної пасти, щоб домогтися бажаного відтінку.
Інгредієнти:
Приготування
Спасеруйте великі шматочки цибулі до вираженого золотистого відтінку. Паралельно з цим поставте на вогонь жаровню і додайте в неї шматочки яловичини. Коли м'ясо схопиться рум'янцем, змішайте його з цибулею і залийте яловичим бульйоном. Слідом покладіть ложку томатної пасти і перемішайте інгредієнти, збираючи зажаристые шматочки з самого дна посуду. Зменшіть жар під жаровнею і залиште все нудитися на дві години. По закінченні часу, щоб підлива, яка готувалася в їдальнях СРСР досягла бажаної консистенції, влийте до неї розведену в холодній воді борошно і дочекайтеся загустіння суміші.
Поливайте таку підливу поверх рису, макаронів і картоплі.
Підлива, як у радянській їдальні – рецепт
Самий бюджетний варіант підливи і зовсім готувався без м'яса, на бульйоні або і того простіше – на воді.
Інгредієнти:
Приготування
Обсмажте борошно на сухій сковороді до легкого кремового відтінку, потім пересипте її в окремий посуд, а на сковороду влийте масло. Спасеруйте на ньому подрібнені овочі і посипте їх підрум'яненою борошном. Розведіть все бульйоном і змішайте з томатною пастою. Залиште підливу загуснути.
Як зробити підливу, як у радянській їдальні – рецепт
Ще один спосіб зробити улюблену підливу – використовувати посуд після обсмажування олії. Коли м'ясо підрум'яниться, а на сковороді залишиться жир і прилипли до посуді шматочки, додайте велику подрібнену цибулину і обсмажте шматочки до розм'якшення. Слідом посипте все парою столових ложок борошна і залийте півтора склянками води. Перемішайте, намагаючись підняти всі залишки з дна. Коли підлива загусне – готово.
Рекомендуємо добрі рецепти
Підлива з курячої грудки
Куряча грудка - це неймовірно універсальний вид м'яса, який чудесним чином поєднується з багатьма, часом зовсім незвичайних, компонентів. Підлива на
Як приготувати підливу з м'ясом?
Найпростіший і неодмінно швидкий спосіб урізноманітнити нудний гарнір - це приготувати смачну підливку з м'ясом. Пропонуємо рецепти чудового
Підлива до макаронів
Навіть прості домашні макарони можна перетворити на дуже смачне, вишукана страва, доповнивши їх простий або не зовсім традиційної підливою.
Як приготувати гуляш зі свинини з підливкою?
Смачний і досить простий рецепт гуляшу представлений у цій статті. В даному блюді особливе значення має пікантна підлива, яка з'являється в процесі
Як зробити підливу до макаронів?
Підливи і соуси надають стравам особливий смак і аромат. І сьогодні ми розповімо про те, як зробити смачну підливу до макаронів. У нашій статті ми
Підлива з печінки
До м'ясної підливі ми вже звикли на наших столах. Але трохи особняком у цьому плані варто підлива з печінки. І сьогодні ми детально розповімо вам, як