Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Підлива, як у радянській їдальні

Підлива, як у радянській їдальні

14-02-2016, 18:38
469
Підлива, як у радянській їдальні
Багато хто з нас, навіть після закінчення школи, мріють скуштувати підливи як у радянській їдальні: густий, з шматочками добре погашеної м'яса, овочами, що володіє дивовижним ароматом і з легким коричневим відтінком. Апетитне додаток до улюблених гарнірів можна зробити власноруч, слідуючи простим рецептами з цього матеріалу.

Рецепт підливи, як в їдальні


Цей рецепт самий мінімалістичний і найбільш автентичний. В його рамках шматочки яловичини томят з бульйоном і цибулею, а також додають невелику кількість томатної пасти, щоб домогтися бажаного відтінку.
Інгредієнти:

  • яловичина - 11 кг;

  • яловичий бульйон - 18 л;

  • холодна вода - 55 мл;

  • борошно - 15 г;

  • ріпчаста цибуля - 145 г;

  • томатна паста - 10 р.


  • Приготування
    Спасеруйте великі шматочки цибулі до вираженого золотистого відтінку. Паралельно з цим поставте на вогонь жаровню і додайте в неї шматочки яловичини. Коли м'ясо схопиться рум'янцем, змішайте його з цибулею і залийте яловичим бульйоном. Слідом покладіть ложку томатної пасти і перемішайте інгредієнти, збираючи зажаристые шматочки з самого дна посуду. Зменшіть жар під жаровнею і залиште все нудитися на дві години. По закінченні часу, щоб підлива, яка готувалася в їдальнях СРСР досягла бажаної консистенції, влийте до неї розведену в холодній воді борошно і дочекайтеся загустіння суміші.
    Поливайте таку підливу поверх рису, макаронів і картоплі.

    Підлива, як у радянській їдальні – рецепт


    Самий бюджетний варіант підливи і зовсім готувався без м'яса, на бульйоні або і того простіше – на воді.
    Інгредієнти:

  • борошно - 35 г;

  • бульйон - 380 мл;
  • Підлива, як у радянській їдальні

  • томатна паста - 15 г;

  • ріпчаста цибуля - 115 г;

  • морква - 95 р.


  • Приготування
    Обсмажте борошно на сухій сковороді до легкого кремового відтінку, потім пересипте її в окремий посуд, а на сковороду влийте масло. Спасеруйте на ньому подрібнені овочі і посипте їх підрум'яненою борошном. Розведіть все бульйоном і змішайте з томатною пастою. Залиште підливу загуснути.

    Як зробити підливу, як у радянській їдальні – рецепт


    Ще один спосіб зробити улюблену підливу – використовувати посуд після обсмажування олії. Коли м'ясо підрум'яниться, а на сковороді залишиться жир і прилипли до посуді шматочки, додайте велику подрібнену цибулину і обсмажте шматочки до розм'якшення. Слідом посипте все парою столових ложок борошна і залийте півтора склянками води. Перемішайте, намагаючись підняти всі залишки з дна. Коли підлива загусне – готово.



    Рекомендуємо добрі рецепти
    Підлива з курячої грудки
    Підлива з курячої грудки
    Куряча грудка - це неймовірно універсальний вид м'яса, який чудесним чином поєднується з багатьма, часом зовсім незвичайних, компонентів. Підлива на
    Як приготувати підливу з м'ясом?
    Як приготувати підливу з м'ясом?
    Найпростіший і неодмінно швидкий спосіб урізноманітнити нудний гарнір - це приготувати смачну підливку з м'ясом. Пропонуємо рецепти чудового
    Підлива до макаронів
    Підлива до макаронів
    Навіть прості домашні макарони можна перетворити на дуже смачне, вишукана страва, доповнивши їх простий або не зовсім традиційної підливою.
    Як приготувати гуляш зі свинини з підливкою?
    Як приготувати гуляш зі свинини з підливкою?
    Смачний і досить простий рецепт гуляшу представлений у цій статті. В даному блюді особливе значення має пікантна підлива, яка з'являється в процесі
    Як зробити підливу до макаронів?
    Як зробити підливу до макаронів?
    Підливи і соуси надають стравам особливий смак і аромат. І сьогодні ми розповімо про те, як зробити смачну підливу до макаронів. У нашій статті ми
    Підлива з печінки
    Підлива з печінки
    До м'ясної підливі ми вже звикли на наших столах. Але трохи особняком у цьому плані варто підлива з печінки. І сьогодні ми детально розповімо вам, як