Вернуться назад Распечатать

Підлива, як у радянській їдальні

Підлива, як у радянській їдальні
Багато хто з нас, навіть після закінчення школи, мріють скуштувати підливи як у радянській їдальні: густий, з шматочками добре погашеної м'яса, овочами, що володіє дивовижним ароматом і з легким коричневим відтінком. Апетитне додаток до улюблених гарнірів можна зробити власноруч, слідуючи простим рецептами з цього матеріалу.

Рецепт підливи, як в їдальні


Цей рецепт самий мінімалістичний і найбільш автентичний. В його рамках шматочки яловичини томят з бульйоном і цибулею, а також додають невелику кількість томатної пасти, щоб домогтися бажаного відтінку.
Інгредієнти:

  • яловичина - 11 кг;

  • яловичий бульйон - 18 л;

  • холодна вода - 55 мл;

  • борошно - 15 г;

  • ріпчаста цибуля - 145 г;

  • томатна паста - 10 р.


  • Приготування
    Спасеруйте великі шматочки цибулі до вираженого золотистого відтінку. Паралельно з цим поставте на вогонь жаровню і додайте в неї шматочки яловичини. Коли м'ясо схопиться рум'янцем, змішайте його з цибулею і залийте яловичим бульйоном. Слідом покладіть ложку томатної пасти і перемішайте інгредієнти, збираючи зажаристые шматочки з самого дна посуду. Зменшіть жар під жаровнею і залиште все нудитися на дві години. По закінченні часу, щоб підлива, яка готувалася в їдальнях СРСР досягла бажаної консистенції, влийте до неї розведену в холодній воді борошно і дочекайтеся загустіння суміші.
    Поливайте таку підливу поверх рису, макаронів і картоплі.

    Підлива, як у радянській їдальні – рецепт


    Самий бюджетний варіант підливи і зовсім готувався без м'яса, на бульйоні або і того простіше – на воді.
    Інгредієнти:

  • борошно - 35 г;

  • бульйон - 380 мл;
  • Підлива, як у радянській їдальні

  • томатна паста - 15 г;

  • ріпчаста цибуля - 115 г;

  • морква - 95 р.


  • Приготування
    Обсмажте борошно на сухій сковороді до легкого кремового відтінку, потім пересипте її в окремий посуд, а на сковороду влийте масло. Спасеруйте на ньому подрібнені овочі і посипте їх підрум'яненою борошном. Розведіть все бульйоном і змішайте з томатною пастою. Залиште підливу загуснути.

    Як зробити підливу, як у радянській їдальні – рецепт


    Ще один спосіб зробити улюблену підливу – використовувати посуд після обсмажування олії. Коли м'ясо підрум'яниться, а на сковороді залишиться жир і прилипли до посуді шматочки, додайте велику подрібнену цибулину і обсмажте шматочки до розм'якшення. Слідом посипте все парою столових ложок борошна і залийте півтора склянками води. Перемішайте, намагаючись підняти всі залишки з дна. Коли підлива загусне – готово.