Соуси і підливи покликані збагачувати блюдо концентрованим смаком всього того, що ви вирішите у них покласти. Так як в рамках цього рецепту ми готуємо підливу без м'яса, в основі страви будуть лежати овочі, трави і гриби.
Рецепт грибної підливи без м'яса
Найпростіша різновид підливи – грибна. Гриби, які володіють інтенсивним ароматом, не потребують тривалому готуванні і чудово поєднуються з будь-якими додатками у вигляді ароматних трав.
Інгредієнти: ріпчаста цибуля - 75 г; печериці - 265 г; шавлія, сушений базилік - по щіпці; рисове борошно - 35 г; вода - 145 мл Приготування Шматочки цибулі швидко обсмажте разом з скибочками печериць. Коли надлишки вологи вийдуть, додайте трави і рисове борошно, перемішайте і вльоті трохи води. Дайте основі підливи загуснути, потім влийте залишки рідини і тушкуйте все ще 7 хвилин. По закінченні часу підливу охолодіть і збийте.
Підлива без м'яса, як у радянській їдальні
Столові готують за базовим рецептами, а тому улюблену багатьма підливку подужає будь.
Інгредієнти: томатна паста - 45 г; борошно - 15 г; бульйон або вода - 380 мл; сметана - 40 г; лист лавра. Приготування Перед тим, як приготувати улюблену підливу без м'яса до макаронів і гречку, борошно слід обсмажити на сухій сковороді до кремового кольору. Обсмажене борошно потім розбавляють бульйоном, підливаючи останній порціями. В середині додавання рідини кладуть сметану і томат, вливають решту води і кладуть лавр. Сіль за смаком. Дочекайтеся закипання і загустіння підливи, а потім знімайте пробу.
Томатна підлива без м'яса
Інгредієнти: вершкове масло - 45 г; бульйон - 460 мл; сушену цибулю і часник - по 1 ч. ложці; томатна паста - 55 г; борошно - 25 г; соєвий соус - 15 мл Приготування Розтопивши масло, використовуйте його для обжарювання борошна. Через хвилину борошно змішайте з невеликою порцією бульйону, томатом і сушеними спеціями. Влийте соєвий соус, а потім і бульйон, що залишився. Як тільки підлива загусне – вона готова.
Смачна підлива без м'яса
Інгредієнти: ріпчаста цибуля - 160 г; часник - 3 зубки; розмарин - 2 гілочки; морква - 90 г; борошно - 25 г; овочевий бульйон - 430 мл; соєвий соус - 15 мл Приготування Великі шматки цибулі і моркви разом з часниковими зубками і гілочками розмарину помістіть запікати при 190 градусах на півгодини. По закінченні часу овочі посипте борошном, перемішайте і залийте бульйоном. Проваріть підливу до загустіння, потім процідіть і змішайте з соєвим соусом.