Вернуться назад Распечатать

Підлива без м'яса

Підлива без м'яса
Соуси і підливи покликані збагачувати блюдо концентрованим смаком всього того, що ви вирішите у них покласти. Так як в рамках цього рецепту ми готуємо підливу без м'яса, в основі страви будуть лежати овочі, трави і гриби.

Рецепт грибної підливи без м'яса


Найпростіша різновид підливи – грибна. Гриби, які володіють інтенсивним ароматом, не потребують тривалому готуванні і чудово поєднуються з будь-якими додатками у вигляді ароматних трав.
Інгредієнти:

  • ріпчаста цибуля - 75 г;

  • печериці - 265 г;

  • шавлія, сушений базилік - по щіпці;

  • рисове борошно - 35 г;

  • вода - 145 мл


  • Приготування
    Шматочки цибулі швидко обсмажте разом з скибочками печериць. Коли надлишки вологи вийдуть, додайте трави і рисове борошно, перемішайте і вльоті трохи води. Дайте основі підливи загуснути, потім влийте залишки рідини і тушкуйте все ще 7 хвилин. По закінченні часу підливу охолодіть і збийте.

    Підлива без м'яса, як у радянській їдальні


    Столові готують за базовим рецептами, а тому улюблену багатьма підливку подужає будь.
    Інгредієнти:

  • томатна паста - 45 г;

  • борошно - 15 г;

  • бульйон або вода - 380 мл;

  • сметана - 40 г;

  • лист лавра.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати улюблену підливу без м'яса до макаронів і гречку, борошно слід обсмажити на сухій сковороді до кремового кольору. Обсмажене борошно потім розбавляють бульйоном, підливаючи останній порціями. В середині додавання рідини кладуть сметану і томат, вливають решту води і кладуть лавр. Сіль за смаком. Дочекайтеся закипання і загустіння підливи, а потім знімайте пробу.

    Томатна підлива без м'яса


    Інгредієнти:

  • вершкове масло - 45 г;

  • бульйон - 460 мл;

  • сушену цибулю і часник - по 1 ч. ложці;

  • томатна паста - 55 г;

  • борошно - 25 г;

  • соєвий соус - 15 мл


  • Приготування
    Розтопивши масло, використовуйте його для обжарювання борошна. Через хвилину борошно змішайте з невеликою порцією бульйону, томатом і сушеними спеціями. Влийте соєвий соус, а потім і бульйон, що залишився. Як тільки підлива загусне – вона готова.

    Смачна підлива без м'яса


    Інгредієнти:

  • ріпчаста цибуля - 160 г;
  • Підлива без м'яса

  • часник - 3 зубки;

  • розмарин - 2 гілочки;

  • морква - 90 г;

  • борошно - 25 г;

  • овочевий бульйон - 430 мл;

  • соєвий соус - 15 мл


  • Приготування
    Великі шматки цибулі і моркви разом з часниковими зубками і гілочками розмарину помістіть запікати при 190 градусах на півгодини. По закінченні часу овочі посипте борошном, перемішайте і залийте бульйоном. Проваріть підливу до загустіння, потім процідіть і змішайте з соєвим соусом.