Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пельмені по-купецькому в горщику

Пельмені по-купецькому в горщику

10-04-2016, 21:46
316
Пельмені по-купецькому в горщику
Традиційне приготування і повсякденне подачу пельменів можна перетворити до невпізнання, отримавши в результаті неймовірно смачне і оригінальне страву, яким можна не тільки порадувати домочадців за вечерею, але і здивувати гостей. Рекомендуємо для цього запекти пельмені по-купецькому в горщику, скориставшись запропонованими нижче рецептами, і насолодитися абсолютно новим смаком звичного страви.

Як приготувати пельмені в горщиках в духовці - рецепт


Інгредієнти:

  • пельмені – 950 г;

  • сир пікантний твердий – 160 г;

  • жирна сметана – 220 г;

  • ріпчасті цибулини – 130 г;

  • морква – 160 г;

  • листя лаврушки – 2 шт.;

  • горошини запашного перцю – 4 шт.;

  • сушена або свіжа зелень кропу і петрушки – за смаком;

  • олія для обсмажування (вершкове або рослинне без аромату) – 45 г;

  • чорний свіжозмелену перець – за смаком;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Для того щоб пельмені не злиплися в процесі запікання в духовці, їх необхідно довести до напівготовності будь переважним для вас способом. Можна їх обсмажити у вершковому або рослинному рафінованому маслі на сковорідці до рум'янцю з двох сторін або ж відварити протягом хвилини після закипання в підсоленій воді. Після термічної обробки залишаємо пельмені остигати і готуємо їм супровід.
    Для початку скип'ятимо три склянки води, підсолюємо її за смаком і приправивши горошинками перцю, лаврушкой і зеленню свіжої або сушеної петрушки і кропу. Це буде свого роду бульйон для заливки. Тепер займемося овочами. Очищаємо і нарізаємо кубиками або півкільцями цибулину і пропускаємо через тертку моркву. Пасеруємо овочеву суміш на сковороді з рослинним або вершковим маслом до м'якості, а потім викладаємо в піджарку напівготові пельмені, перемішуємо і розкладаємо по горщикам. Із запропонованого кількості компонентів повинно вийти чотири ємності.
    Тепер проціджуємо підготовлений раніше бульйон і заливаємо їм вміст горщиків трохи більше ніж наполовину. Зверху розкладаємо сметану, прикриваємо ємності кришками і розташовуємо на середній полиці, прогрітій до 190 градусів духовки. Через тридцять хвилин відкриваємо кришки, притрушиваем пельмені в горщиках натертим сиром і даємо запектися ще протягом десяти-п'ятнадцяти хвилин.

    Рецепт приготування запечених пельменів в горщиках по-купецькому з грибами


    Інгредієнти:

  • пельмені – 950 г;

  • шампіньйони – 600 г;

  • сметана – 750 г;

  • панірувальні сухарі – 200 г;

  • вода – 350 мл;

  • масло вершкове – 90 г;

  • олія рослинна рафінована – 90 мл;

  • ріпчаста цибуля – 220 г;

  • спеції – за смаком;

  • свіжозмелену чорний перець – за смаком;

  • кухонна сіль – за смаком;

  • свіжа зелень – по смаку.


  • Приготування
    Приступаючи до запіканню пельменів з грибами, відваримо їх для початку в трохи підсоленій воді до напівготовності і дамо трохи охолонути. Тим часом очищаємо і шаткуємо півкільцями ріпчасту цибулину, ретельно моєму і нарізаємо пластинами печериці. Прогріваємо на сковороді рослинну рафіновану олію, обсмажуємо на ньому спочатку протягом п'яти хвилин цибулю, а потім закладаємо грибочки і готуємо все разом до готовності, посоливши масу при цьому і поперчив.
    Горщики зсередини промазуємо щедро вершковим
    Пельмені по-купецькому в горщику
    маслом і обсипаємо панірувальними сухарями. У підготовлені ємності розкладаємо пельмені і грибну піджарку. Можна укласти компоненти шарами або ж просто перемішати їх між собою, а потім заповнити ними горщики.
    Сметану змішуємо з водою, доводимо до смаку додаванням кухонної солі, меленого чорного перчика і спеціями на свій вибір і заправляємо отриманою сумішшю пельмені з грибами в горщиках. Вміст має бути повністю вбране сметанним соусом. Тепер розміщуємо страву на середній поличці прогрітій до 185 градусів духовки і запікаємо протягом тридцяти п'яти хвилин. Перед подачею приправляємо пельмені з грибами в горщиках зеленню, попередньо нашаткувати гострим ножем її.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Запечені пельмені
    Запечені пельмені
    Для більшості любителів пельменів це блюдо стало буденністю, так як найчастіше його готують традиційно, «по старинці» відварюють. Ми ж пропонуємо
    Пельмені по-купецькому
    Пельмені по-купецькому
    Кожна господиня точно знає і періодично готує звичайні пельмені для своєї сім'ї. Однак потрібно рідних і дивувати, наприклад зробити ці ж пельмені,
    Що можна приготувати в горщиках?
    Що можна приготувати в горщиках?
    Приготування оригінального страви в керамічних горщиках можна перетворити на задоволення, особливо якщо скористатися запропонованими в цій статті
    Пельмені в духовці з сиром і майонезом
    Пельмені в духовці з сиром і майонезом
    Самий швидкий і ефективний спосіб нагодувати голодного чоловіка - це зварити пельмені! Але навіщо себе так обмежувати, якщо можна зробити вельми
    Пельмені в мікрохвильовці
    Пельмені в мікрохвильовці
    А ви знаєте, що самі звичайні пельмені можна приготувати не в каструлі на вогні, а в мікрохвильовці? У цього рецепту є декілька переваг: по-перше, це
    Пельмені в горщиках - рецепт
    Пельмені в горщиках - рецепт
    Пельмені - це традиційне російське блюдо, варіантів приготування яке існує безліч. Їх варять, готують на пару, смажать, а також запікають. Ось про