Вернуться назад Распечатать

Пельмені по-купецькому в горщику

Пельмені по-купецькому в горщику
Традиційне приготування і повсякденне подачу пельменів можна перетворити до невпізнання, отримавши в результаті неймовірно смачне і оригінальне страву, яким можна не тільки порадувати домочадців за вечерею, але і здивувати гостей. Рекомендуємо для цього запекти пельмені по-купецькому в горщику, скориставшись запропонованими нижче рецептами, і насолодитися абсолютно новим смаком звичного страви.

Як приготувати пельмені в горщиках в духовці - рецепт


Інгредієнти:

  • пельмені – 950 г;

  • сир пікантний твердий – 160 г;

  • жирна сметана – 220 г;

  • ріпчасті цибулини – 130 г;

  • морква – 160 г;

  • листя лаврушки – 2 шт.;

  • горошини запашного перцю – 4 шт.;

  • сушена або свіжа зелень кропу і петрушки – за смаком;

  • олія для обсмажування (вершкове або рослинне без аромату) – 45 г;

  • чорний свіжозмелену перець – за смаком;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Для того щоб пельмені не злиплися в процесі запікання в духовці, їх необхідно довести до напівготовності будь переважним для вас способом. Можна їх обсмажити у вершковому або рослинному рафінованому маслі на сковорідці до рум'янцю з двох сторін або ж відварити протягом хвилини після закипання в підсоленій воді. Після термічної обробки залишаємо пельмені остигати і готуємо їм супровід.
    Для початку скип'ятимо три склянки води, підсолюємо її за смаком і приправивши горошинками перцю, лаврушкой і зеленню свіжої або сушеної петрушки і кропу. Це буде свого роду бульйон для заливки. Тепер займемося овочами. Очищаємо і нарізаємо кубиками або півкільцями цибулину і пропускаємо через тертку моркву. Пасеруємо овочеву суміш на сковороді з рослинним або вершковим маслом до м'якості, а потім викладаємо в піджарку напівготові пельмені, перемішуємо і розкладаємо по горщикам. Із запропонованого кількості компонентів повинно вийти чотири ємності.
    Тепер проціджуємо підготовлений раніше бульйон і заливаємо їм вміст горщиків трохи більше ніж наполовину. Зверху розкладаємо сметану, прикриваємо ємності кришками і розташовуємо на середній полиці, прогрітій до 190 градусів духовки. Через тридцять хвилин відкриваємо кришки, притрушиваем пельмені в горщиках натертим сиром і даємо запектися ще протягом десяти-п'ятнадцяти хвилин.

    Рецепт приготування запечених пельменів в горщиках по-купецькому з грибами


    Інгредієнти:

  • пельмені – 950 г;

  • шампіньйони – 600 г;

  • сметана – 750 г;

  • панірувальні сухарі – 200 г;

  • вода – 350 мл;

  • масло вершкове – 90 г;

  • олія рослинна рафінована – 90 мл;

  • ріпчаста цибуля – 220 г;

  • спеції – за смаком;

  • свіжозмелену чорний перець – за смаком;

  • кухонна сіль – за смаком;

  • свіжа зелень – по смаку.


  • Приготування
    Приступаючи до запіканню пельменів з грибами, відваримо їх для початку в трохи підсоленій воді до напівготовності і дамо трохи охолонути. Тим часом очищаємо і шаткуємо півкільцями ріпчасту цибулину, ретельно моєму і нарізаємо пластинами печериці. Прогріваємо на сковороді рослинну рафіновану олію, обсмажуємо на ньому спочатку протягом п'яти хвилин цибулю, а потім закладаємо грибочки і готуємо все разом до готовності, посоливши масу при цьому і поперчив.
    Горщики зсередини промазуємо щедро вершковим
    Пельмені по-купецькому в горщику
    маслом і обсипаємо панірувальними сухарями. У підготовлені ємності розкладаємо пельмені і грибну піджарку. Можна укласти компоненти шарами або ж просто перемішати їх між собою, а потім заповнити ними горщики.
    Сметану змішуємо з водою, доводимо до смаку додаванням кухонної солі, меленого чорного перчика і спеціями на свій вибір і заправляємо отриманою сумішшю пельмені з грибами в горщиках. Вміст має бути повністю вбране сметанним соусом. Тепер розміщуємо страву на середній поличці прогрітій до 185 градусів духовки і запікаємо протягом тридцяти п'яти хвилин. Перед подачею приправляємо пельмені з грибами в горщиках зеленню, попередньо нашаткувати гострим ножем її.