Традиційне приготування і повсякденне подачу пельменів можна перетворити до невпізнання, отримавши в результаті неймовірно смачне і оригінальне страву, яким можна не тільки порадувати домочадців за вечерею, але і здивувати гостей. Рекомендуємо для цього запекти пельмені по-купецькому в горщику, скориставшись запропонованими нижче рецептами, і насолодитися абсолютно новим смаком звичного страви.
Як приготувати пельмені в горщиках в духовці - рецепт
Інгредієнти: пельмені – 950 г; сир пікантний твердий – 160 г; жирна сметана – 220 г; ріпчасті цибулини – 130 г; морква – 160 г; листя лаврушки – 2 шт.; горошини запашного перцю – 4 шт.; сушена або свіжа зелень кропу і петрушки – за смаком; олія для обсмажування (вершкове або рослинне без аромату) – 45 г; чорний свіжозмелену перець – за смаком; сіль – за смаком. Приготування Для того щоб пельмені не злиплися в процесі запікання в духовці, їх необхідно довести до напівготовності будь переважним для вас способом. Можна їх обсмажити у вершковому або рослинному рафінованому маслі на сковорідці до рум'янцю з двох сторін або ж відварити протягом хвилини після закипання в підсоленій воді. Після термічної обробки залишаємо пельмені остигати і готуємо їм супровід.
Для початку скип'ятимо три склянки води, підсолюємо її за смаком і приправивши горошинками перцю, лаврушкой і зеленню свіжої або сушеної петрушки і кропу. Це буде свого роду бульйон для заливки. Тепер займемося овочами. Очищаємо і нарізаємо кубиками або півкільцями цибулину і пропускаємо через тертку моркву. Пасеруємо овочеву суміш на сковороді з рослинним або вершковим маслом до м'якості, а потім викладаємо в піджарку напівготові пельмені, перемішуємо і розкладаємо по горщикам. Із запропонованого кількості компонентів повинно вийти чотири ємності.
Тепер проціджуємо підготовлений раніше бульйон і заливаємо їм вміст горщиків трохи більше ніж наполовину. Зверху розкладаємо сметану, прикриваємо ємності кришками і розташовуємо на середній полиці, прогрітій до 190 градусів духовки. Через тридцять хвилин відкриваємо кришки, притрушиваем пельмені в горщиках натертим сиром і даємо запектися ще протягом десяти-п'ятнадцяти хвилин.
Рецепт приготування запечених пельменів в горщиках по-купецькому з грибами
Інгредієнти: пельмені – 950 г; шампіньйони – 600 г; сметана – 750 г; панірувальні сухарі – 200 г; вода – 350 мл; масло вершкове – 90 г; олія рослинна рафінована – 90 мл; ріпчаста цибуля – 220 г; спеції – за смаком; свіжозмелену чорний перець – за смаком; кухонна сіль – за смаком; свіжа зелень – по смаку. Приготування Приступаючи до запіканню пельменів з грибами, відваримо їх для початку в трохи підсоленій воді до напівготовності і дамо трохи охолонути. Тим часом очищаємо і шаткуємо півкільцями ріпчасту цибулину, ретельно моєму і нарізаємо пластинами печериці. Прогріваємо на сковороді рослинну рафіновану олію, обсмажуємо на ньому спочатку протягом п'яти хвилин цибулю, а потім закладаємо грибочки і готуємо все разом до готовності, посоливши масу при цьому і поперчив.
Горщики зсередини промазуємо щедро вершковим
маслом і обсипаємо панірувальними сухарями. У підготовлені ємності розкладаємо пельмені і грибну піджарку. Можна укласти компоненти шарами або ж просто перемішати їх між собою, а потім заповнити ними горщики.
Сметану змішуємо з водою, доводимо до смаку додаванням кухонної солі, меленого чорного перчика і спеціями на свій вибір і заправляємо отриманою сумішшю пельмені з грибами в горщиках. Вміст має бути повністю вбране сметанним соусом. Тепер розміщуємо страву на середній поличці прогрітій до 185 градусів духовки і запікаємо протягом тридцяти п'яти хвилин. Перед подачею приправляємо пельмені з грибами в горщиках зеленню, попередньо нашаткувати гострим ножем її.