Що можна приготувати в горщиках?
Якщо у вас є глиняні горщики, але ви не знаєте, що можна швидко і смачно у них приготувати, скористайтесь наведені нижче рецептами страв і ви, безсумнівно, залишитеся задоволені результатом. Неймовірний смак і аромат чанахи або пельменів в горщиках не залишать вас байдужими і стануть частими гостями на вашому столі.
Інгредієнти:
Розрахунок на 4 горщика:
баранина, телятина або свинина (м'якоть) – 420 г;
ріпчаста цибуля – 175 г;
баклажани – 350 г;
свіжі помідори – 250 г;
бульби картоплі – 850 г;
солодкий болгарський перець – 250 г;
квасоля стручкова – 120 г;
часник – 8 зубчиків;
перець чилі – 1/2 стручка;
аджика – 4 ч. ложки;
вода або бульйон;
мелений чорний перець – за смаком;
сіль – за смаком;
свіжа зелень – за смаком;
шматочки свинячого або баранячого жиру.
Приготування
Для приготування грузинського жаркого чанахи всі компоненти нарізати досить великими скибочками і укладаються в горщики шарами. Першим розкладаємо на дно баранячий або свинячий жир. Потім розподіляємо півкільця цибулі і очищені зубчики часнику. Тепер розкладаємо нарізані великими кубиками баклажани і картоплю, а також квасолю. Наступним шаром викладаємо скибочки м'яса. На завершення очищаємо, нарізаємо і викладаємо на м'ясо болгарські перці і помідори. Кожен шар чанахи присмачую меленим чорним перцем. Також в горщики додаємо по чайній ложці аджики, по одному колечку перцю чилі без насіння і вливаємо доверху прогріту до кипіння підсолену воду або бульйон. Деякі рецепти передбачають використання в цьому випадку червоного сухого вина, можете випробувати і цей варіант.
Розміщуємо прикриті кришками горщики на деку, розташованому на середньому рівні прогрітій до 225 градусів духовки і готуємо страву протягом півтора годин.
По готовності заправляємо ароматне блюдо свіжою зеленню, і можемо подавати.
Інгредієнти:
Розрахунок на 4 горщика:
пельмені – 600 г;
цибуля ріпчаста – 75 г;
печериці – 220 г;
твердий сир – 220 г;
майонез або сметана – 220 г;
вода – 120 мл;
сіль – за смаком;
мелена суміш перців – за смаком;
спеції – за смаком;
вершкове масло;
рослинна олія;
панірувальні сухарі.
Приготування
Для початку гарненько промиваємо гриби, даємо стекти, а потім шаткуємо їх пластинами. Ріпчасту цибулю чистимо, нарізаємо півкільцями, обсмажуємо на рослинній олії до прозорості, а потім додаємо грибочки. Витримуємо вміст сковороди на вогні, помішуючи, до повного випаровування рідини, приправляємо сіллю, меленим чорним перцем, перемішуємо, знімаємо з вогню й даємо охолонути.
Горщики промазуємо всередині вершковим маслом, обсипаємо сухарями і укладаємо шарами пельмені, грибну масу і натертий на тертці твердий сир. На завершення заливаємо вміст горщиків сумішшю майонезу, води, приправленою сіллю, меленим чорним перцем і спеціями на свій смак.
Прикриваємо горщики кришками, розміщуємо в холодній духовці, включаємо її і налаштовуємо на температурний режим 175 градусів. Витримуємо страву в духовці протягом сорока хвилин і можемо подавати.
Рецепт чанахи чи грузинського жаркого в горщиках в духовці
Інгредієнти:
Розрахунок на 4 горщика:
Приготування
Для приготування грузинського жаркого чанахи всі компоненти нарізати досить великими скибочками і укладаються в горщики шарами. Першим розкладаємо на дно баранячий або свинячий жир. Потім розподіляємо півкільця цибулі і очищені зубчики часнику. Тепер розкладаємо нарізані великими кубиками баклажани і картоплю, а також квасолю. Наступним шаром викладаємо скибочки м'яса. На завершення очищаємо, нарізаємо і викладаємо на м'ясо болгарські перці і помідори. Кожен шар чанахи присмачую меленим чорним перцем. Також в горщики додаємо по чайній ложці аджики, по одному колечку перцю чилі без насіння і вливаємо доверху прогріту до кипіння підсолену воду або бульйон. Деякі рецепти передбачають використання в цьому випадку червоного сухого вина, можете випробувати і цей варіант.
Розміщуємо прикриті кришками горщики на деку, розташованому на середньому рівні прогрітій до 225 градусів духовки і готуємо страву протягом півтора годин.
По готовності заправляємо ароматне блюдо свіжою зеленню, і можемо подавати.
Рецепт пельменів в горщиках
Інгредієнти:
Розрахунок на 4 горщика:
Приготування
Для початку гарненько промиваємо гриби, даємо стекти, а потім шаткуємо їх пластинами. Ріпчасту цибулю чистимо, нарізаємо півкільцями, обсмажуємо на рослинній олії до прозорості, а потім додаємо грибочки. Витримуємо вміст сковороди на вогні, помішуючи, до повного випаровування рідини, приправляємо сіллю, меленим чорним перцем, перемішуємо, знімаємо з вогню й даємо охолонути.
Горщики промазуємо всередині вершковим маслом, обсипаємо сухарями і укладаємо шарами пельмені, грибну масу і натертий на тертці твердий сир. На завершення заливаємо вміст горщиків сумішшю майонезу, води, приправленою сіллю, меленим чорним перцем і спеціями на свій смак.
Прикриваємо горщики кришками, розміщуємо в холодній духовці, включаємо її і налаштовуємо на температурний режим 175 градусів. Витримуємо страву в духовці протягом сорока хвилин і можемо подавати.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати м'ясо з картоплею в горщику?
Приготування будь-якої страви в глиняних горщиках - це неймовірно просте заняття, а на виході виходить чудове страву, гідне почесного місця у
Баранина в горщику в духовці
Дивно, як такий простий посуді, як глиняні горщики страви виходять просто чудовими. Навіть таке специфічне м'ясо, баранина, виходить ароматним і
Чанахи в горщиках
Грузинські страви відрізняються своїм пряним смаком і гостротою, при цьому вони виходять надзвичайно поживними та смачними. Чанахи - м'ясо з овочами,
Квасоля в горщиках
Квасоля - дуже ситний і корисний продукт, який за вмістом білка може скласти конкуренцію м'яса. Її використовують у приготуванні супів і салатів. А
Баранина в горщиках
Баранина в горщиках, приготовлена в духовці виходить чудово ніжною і соковитою. Таке м'ясне блюдо з додаванням спецій і овочів можна подати на
Чанахи - рецепт
Рецепт знаменитого грузинського страви чанахи дуже простий, а тому настільки популярний. Зробити смачний вечерю зі звичайних інгредієнтів не складе