Що можна приготувати в горщиках?

Рецепт чанахи чи грузинського жаркого в горщиках в духовці
Інгредієнти:
Розрахунок на 4 горщика:
Приготування
Для приготування грузинського жаркого чанахи всі компоненти нарізати досить великими скибочками і укладаються в горщики шарами. Першим розкладаємо на дно баранячий або свинячий жир. Потім розподіляємо півкільця цибулі і очищені зубчики часнику. Тепер розкладаємо нарізані великими кубиками баклажани і картоплю, а також квасолю. Наступним шаром викладаємо скибочки м'яса. На завершення очищаємо, нарізаємо і викладаємо на м'ясо болгарські перці і помідори. Кожен шар чанахи присмачую меленим чорним перцем. Також в горщики додаємо по чайній ложці аджики, по одному колечку перцю чилі без насіння і вливаємо доверху прогріту до кипіння підсолену воду або бульйон. Деякі рецепти передбачають використання в цьому випадку червоного сухого вина, можете випробувати і цей варіант.
Розміщуємо прикриті кришками горщики на деку, розташованому на середньому рівні прогрітій до 225 градусів духовки і готуємо страву протягом півтора годин.
По готовності заправляємо ароматне блюдо свіжою зеленню, і можемо подавати.
Рецепт пельменів в горщиках
Інгредієнти:
Розрахунок на 4 горщика:
Приготування
Для початку гарненько промиваємо гриби, даємо стекти, а потім шаткуємо їх пластинами. Ріпчасту цибулю чистимо, нарізаємо півкільцями, обсмажуємо на рослинній олії до прозорості, а потім додаємо грибочки. Витримуємо вміст сковороди на вогні, помішуючи, до повного випаровування

Горщики промазуємо всередині вершковим маслом, обсипаємо сухарями і укладаємо шарами пельмені, грибну масу і натертий на тертці твердий сир. На завершення заливаємо вміст горщиків сумішшю майонезу, води, приправленою сіллю, меленим чорним перцем і спеціями на свій смак.
Прикриваємо горщики кришками, розміщуємо в холодній духовці, включаємо її і налаштовуємо на температурний режим 175 градусів. Витримуємо страву в духовці протягом сорока хвилин і можемо подавати.
Рекомендуємо добрі рецепти

Як приготувати м'ясо з картоплею в горщику?
Приготування будь-якої страви в глиняних горщиках - це неймовірно просте заняття, а на виході виходить чудове страву, гідне почесного місця у

Баранина в горщику в духовці
Дивно, як такий простий посуді, як глиняні горщики страви виходять просто чудовими. Навіть таке специфічне м'ясо, баранина, виходить ароматним і

Чанахи в горщиках
Грузинські страви відрізняються своїм пряним смаком і гостротою, при цьому вони виходять надзвичайно поживними та смачними. Чанахи - м'ясо з овочами,

Квасоля в горщиках
Квасоля - дуже ситний і корисний продукт, який за вмістом білка може скласти конкуренцію м'яса. Її використовують у приготуванні супів і салатів. А

Баранина в горщиках
Баранина в горщиках, приготовлена в духовці виходить чудово ніжною і соковитою. Таке м'ясне блюдо з додаванням спецій і овочів можна подати на

Чанахи - рецепт
Рецепт знаменитого грузинського страви чанахи дуже простий, а тому настільки популярний. Зробити смачний вечерю зі звичайних інгредієнтів не складе