Чанахи в горщиках
Чанахи – відоме грузинське блюдо, приготовлене із м'яса і овочів в глиняних горщиках. Зазвичай, для нього використовується тільки жирна м'якоть баранини з додаванням баклажанів, помідорів, картоплі і цибулі. Обов'язковими інгредієнтами даного блюда є різні прянощі зелень кінзи, петрушки і базиліка. Але в нашій країні, існує дуже багато рецептів приготування чанахи в горщиках. Деякі з них ми з вами сьогодні і розглянемо.
Інгредієнти:
м'якоть свинини – 600 г;
паста томатна – 3 ст. ложки;
картопля – 6 шт.;
квасоля – 150 г;
морква – 2 шт.;
цибулина – 2 шт.;
зелень свіжа – за смаком;
лавровий лист – 5 шт.;
часник – 5 зубчиків;
сухе біле вино – 150 мл;
хмелі-сунелі – щіпка;
спеції.
Приготування
Як приготувати чанахи в горщиках? М'якоть свинини нарізаємо шматочками, приправляємо спеціями, солимо і відкладаємо в сторону. Чистимо цибулину і шаткуємо кільцями. На дно кожного горщика викладаємо м'ясо, потім цибулю, далі – відварену квасолю, моркву, порізану кільцями, і кидаємо по лавровому листочку. Картопля шаткуємо великими шматками, присипаємо сіллю, перемішуємо в мисці, а потім розкладаємо по горщикам. Наливаємо в кожен томатну пасту, розведену водою і трохи білого сухого вина. Відправляємо чанахи в горщиках з свинини в дуже гарячу духовку і засікаємо 15 хвилин, а потім зменшуємо температуру і тушкуємо ще годину. Цим часом готуємо поки часникову суміш: змішуємо в мисці подрібнені зубчики часнику, петрушку і спеції. За 10 хвилин до готовності страви, додаємо суміш в горщики і подаємо до столу.
Інгредієнти:
баранина – 600 г;
баклажани – 4 шт.;
картопля – 8 шт.;
помідор – 4 шт.;
цибулина – 3 шт.;
паста томатна – 3 ст. ложки;
бульйон – 2 ст.;
сало курдючне – 100 г;
часник – 4 зубчики;
зелень петрушки – за смаком;
спеції.
Приготування
Для приготування чанахи в горщиках готуємо спочатку всі овочі: картоплю чистимо і нарізаємо кубиками. Цибулю шаткуємо півкільцями, а баклажани промиваємо, обрізаємо кінчики, розрізаємо уздовж, заливаємо на 3 хвилини окропом і ставимо під гніт на 30 хвилин. Потім фаршируємо їх курдючним салом, змішаним з перчиком і порізаною зеленню. У порційні керамічні горщики розкладаємо картоплю і цибулю, зверху кладемо по два шматочки м'яса та по одному баклажана. Томатне пюре розводимо бульйоном, додаємо тертий часник, спеції і заливаємо цією сумішшю вміст горщиків. Розміщуємо їх в гарячу духовку і тушкуємо страва до повної готовності і м'якості м'яса. За 20 хвилин до закінчення додаємо помідори, нарізані невеликими шматочками і подаємо чанахи в порційних горщиках, не викладаючи на тарілку.
Інгредієнти:
курячий окорочок – 1 шт.;
цибулина – 05 шт.;
морква – 1 шт.;
баклажан – 1 шт.;
картопля – 6 шт.;
зелена квасоля – 50 г;
зелень кінзи – за смаком;
спеції.
Приготування
Курячий окорочок нарізаємо невеликими шматочками і розкладаємо по горщикам. Овочі чистимо, а у баклажана видаляємо хвостик. Цибулину дрібно шаткуємо, морква подрібнюємо кружечками, а баклажани і картоплю рубаємо кубиками. Потім розкладаємо продукти шарами: спочатку курка, потім цибульку і моркву, картоплю, баклажани, квасоля заморожена. Зверху кладемо нарізану часточками помідор, солимо, перчимо і заливаємо невеликою кількістю води. Тушкуємо страву на нижній решітці аэрогриля при 260°С на невеликій швидкості. Перед подачею на стіл присипаємо чанахи з квасолею в горщиках свіжою зеленню, наполягаємо 15 хвилин, і насолоджуємося неймовірним смаком.
Рецепт чанахи в горщиках
Інгредієнти:
Приготування
Як приготувати чанахи в горщиках? М'якоть свинини нарізаємо шматочками, приправляємо спеціями, солимо і відкладаємо в сторону. Чистимо цибулину і шаткуємо кільцями. На дно кожного горщика викладаємо м'ясо, потім цибулю, далі – відварену квасолю, моркву, порізану кільцями, і кидаємо по лавровому листочку. Картопля шаткуємо великими шматками, присипаємо сіллю, перемішуємо в мисці, а потім розкладаємо по горщикам. Наливаємо в кожен томатну пасту, розведену водою і трохи білого сухого вина. Відправляємо чанахи в горщиках з свинини в дуже гарячу духовку і засікаємо 15 хвилин, а потім зменшуємо температуру і тушкуємо ще годину. Цим часом готуємо поки часникову суміш: змішуємо в мисці подрібнені зубчики часнику, петрушку і спеції. За 10 хвилин до готовності страви, додаємо суміш в горщики і подаємо до столу.
Чанахи по-грузинськи в горщиках
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування чанахи в горщиках готуємо спочатку всі овочі: картоплю чистимо і нарізаємо кубиками. Цибулю шаткуємо півкільцями, а баклажани промиваємо, обрізаємо кінчики, розрізаємо уздовж, заливаємо на 3 хвилини окропом і ставимо під гніт на 30 хвилин. Потім фаршируємо їх курдючним салом, змішаним з перчиком і порізаною зеленню. У порційні керамічні горщики розкладаємо картоплю і цибулю, зверху кладемо по два шматочки м'яса та по одному баклажана. Томатне пюре розводимо бульйоном, додаємо тертий часник, спеції і заливаємо цією сумішшю вміст горщиків. Розміщуємо їх в гарячу духовку і тушкуємо страва до повної готовності і м'якості м'яса. За 20 хвилин до закінчення додаємо помідори, нарізані невеликими шматочками і подаємо чанахи в порційних горщиках, не викладаючи на тарілку.
Чанахи з курки в горщиках
Інгредієнти:
Приготування
Курячий окорочок нарізаємо невеликими шматочками і розкладаємо по горщикам. Овочі чистимо, а у баклажана видаляємо хвостик. Цибулину дрібно шаткуємо, морква подрібнюємо кружечками, а баклажани і картоплю рубаємо кубиками. Потім розкладаємо продукти шарами: спочатку курка, потім цибульку і моркву, картоплю, баклажани, квасоля заморожена. Зверху кладемо нарізану часточками помідор, солимо, перчимо і заливаємо невеликою кількістю води. Тушкуємо страву на нижній решітці аэрогриля при 260°С на невеликій швидкості. Перед подачею на стіл присипаємо чанахи з квасолею в горщиках свіжою зеленню, наполягаємо 15 хвилин, і насолоджуємося неймовірним смаком.
Рекомендуємо добрі рецепти
Харчо по-грузинськи
Наваристий Суп харчо і пряний, як всі грузинські страви. Для приготування цього харчо вам потрібно запастися спеціями і травами. І не забудьте про
Квасоля в горщиках
Квасоля - дуже ситний і корисний продукт, який за вмістом білка може скласти конкуренцію м'яса. Її використовують у приготуванні супів і салатів. А
Картопля в горщиках
Картопля в горщиках - ситне друге блюдо, яке можна подати як до повсякденного, так і святкового. Пропонуємо вашій увазі деякі цікаві рецепти цього
Баранина в горщиках
Баранина в горщиках, приготовлена в духовці виходить чудово ніжною і соковитою. Таке м'ясне блюдо з додаванням спецій і овочів можна подати на
Чанахи в мультиварці
Чанахи - це досить відоме і смачне блюдо грузинської кухні, яке робиться з баранини з овочами. Традиційно воно готується в глиняному горщику. Ми
Чанахи - рецепт
Рецепт знаменитого грузинського страви чанахи дуже простий, а тому настільки популярний. Зробити смачний вечерю зі звичайних інгредієнтів не складе