Баранина в горщику в духовці
Сьогодні в наших рецептах ми розкриємо тонкощі приготування страв з баранини в горщиках. Оволодівши ними, ви зможете порадувати своїх близьких насиченим, шалено смачним і неймовірно ароматним стравою.
Інгредієнти:
Розрахунок на чотири керамічних горщика:
м'якоть баранини (лопатка) – 890 м;
квасоля – 100 г;
ріпчаста цибуля – 170 г;
бульби картоплі – 09 кг;
яйця – 4 шт.;
часник – 4 зубчики;
вино біле сухе – 160 мл;
курячий або яловичий бульйон – 480 мл;
кмин мелений – 5 г або по смаку;
невеликі лаврове листя – 4 шт.;
горошини запашного перцю – 8 шт.;
олія рослинна рафінована;
свіжа зелень – за смаком;
мелений чорний перець – за смаком;
сіль – за смаком.
Приготування
Перше, що нам необхідно зробити - це завчасно подбати про готовність необхідних компонентів для жаркого. Для цього гарненько промиваємо квасолю, заливаємо її достатньою кількістю холодної водички і залишаємо для набухання на сім-дев'ять годин.
Тим часом відваримо некруто яйця, окатим крижаною водою протягом хвилини і очистимо акуратно, щоб не порушити їх цілісність. Картопляні бульби вимиємо, очистимо й наріжемо дрібними кубиками.
Безпосередньо перед приготуванням промиваємо і витираємо насухо м'якоть баранини, розрізаємо на порційні шматочки і закладаємо в розігріту з рослинною олією сковороду. Даємо м'яса підрум'яниться з усіх боків на сильному жарі, помішуючи, потім додаємо попередньо очищений і нашатковану цибулю і часник, пасеруємо разом з м'ясом протягом двох хвилин і знімаємо з вогню.
Тепер ділимо візуально м'ясо з цибулею і часником на чотири частини і розкладаємо по горщикам. Туди ж відправляємо квасолю, картоплю, по одному яйцю, присмачую вміст сіллю, меленим чорним перцем, приправляємо кмином, кидаємо в кожен горщик по лавровому листку і по дві горошини запашного перчика, вливаємо по сорок мл білого сухого вина і по сто двадцять мілілітрів бульйону. Розміщуємо прикриті кришками горщики на деку, встановленому на середньому рівні духовки і витримуємо дві години при температурному режимі 180 градусів.
При подачі присмачую блюдо свіжою зеленню на свій вибір і смак.
Інгредієнти:
Розрахунок на чотири керамічних горщика:
м'якоть баранини (лопатка) – 12 кг;
ріпчаста цибуля – 280 м;
свіжі помідори – 03 кг;
червоний солодкий болгарський перець – 100-150 г;
волоські горіхи – 160 г;
сік гранатовий – 250 мл;
очищена вода або бульйон – 250 мл;
хмелі-сунелі – за смаком;
коріандр мелений – за смаком;
невеликі лаврове листя – 4 шт.;
горошини запашного перцю – 8 шт.;
олія рослинна рафінована;
свіжа зелень кінзи, петрушки і кропу – за смаком;
мелений чорний перець – за смаком;
сіль – за смаком.
Приготування
Підготовлену баранину підрум'янюємо на сковороді з рослинним маслом, потім додаємо півкільця цибулі і витримуємо на вогні, помішуючи, до прозорості. Далі кидаємо сіль, перець, коріандр, хмелі-сунелі, подрібнені горіхи і свіжу зелень, і знімаємо з вогню.
Тепер викладаємо в кожен горщик шарами нарізані помідори і перець, потім м'ясну масу і знову свіжі овочі. Додаємо лаврове листя, горошки перцю, вливаємо по половині склянки підігрітою до кипіння суміші гранатового соку і води і розміщуємо прикриті кришками горщики в духовці на середньому рівні. Готуємо страву при температурі 185 градусів протягом півтора годин або до бажаної м'якості м'яса.
Печеня з баранини з картоплею в горщику в духовці - рецепт
Інгредієнти:
Розрахунок на чотири керамічних горщика:
Приготування
Перше, що нам необхідно зробити - це завчасно подбати про готовність необхідних компонентів для жаркого. Для цього гарненько промиваємо квасолю, заливаємо її достатньою кількістю холодної водички і залишаємо для набухання на сім-дев'ять годин.
Тим часом відваримо некруто яйця, окатим крижаною водою протягом хвилини і очистимо акуратно, щоб не порушити їх цілісність. Картопляні бульби вимиємо, очистимо й наріжемо дрібними кубиками.
Безпосередньо перед приготуванням промиваємо і витираємо насухо м'якоть баранини, розрізаємо на порційні шматочки і закладаємо в розігріту з рослинною олією сковороду. Даємо м'яса підрум'яниться з усіх боків на сильному жарі, помішуючи, потім додаємо попередньо очищений і нашатковану цибулю і часник, пасеруємо разом з м'ясом протягом двох хвилин і знімаємо з вогню.
Тепер ділимо візуально м'ясо з цибулею і часником на чотири частини і розкладаємо по горщикам. Туди ж відправляємо квасолю, картоплю, по одному яйцю, присмачую вміст сіллю, меленим чорним перцем, приправляємо кмином, кидаємо в кожен горщик по лавровому листку і по дві горошини запашного перчика, вливаємо по сорок мл білого сухого вина і по сто двадцять мілілітрів бульйону. Розміщуємо прикриті кришками горщики на деку, встановленому на середньому рівні духовки і витримуємо дві години при температурному режимі 180 градусів.
При подачі присмачую блюдо свіжою зеленню на свій вибір і смак.
Як приготувати тушковану баранину в горщику в духовці по-грузинськи?
Інгредієнти:
Розрахунок на чотири керамічних горщика:
Приготування
Підготовлену баранину підрум'янюємо на сковороді з рослинним маслом, потім додаємо півкільця цибулі і витримуємо на вогні, помішуючи, до прозорості. Далі кидаємо сіль, перець, коріандр, хмелі-сунелі, подрібнені горіхи і свіжу зелень, і знімаємо з вогню.
Тепер викладаємо в кожен горщик шарами нарізані помідори і перець, потім м'ясну масу і знову свіжі овочі. Додаємо лаврове листя, горошки перцю, вливаємо по половині склянки підігрітою до кипіння суміші гранатового соку і води і розміщуємо прикриті кришками горщики в духовці на середньому рівні. Готуємо страву при температурі 185 градусів протягом півтора годин або до бажаної м'якості м'яса.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати м'ясо з картоплею в горщику?
Приготування будь-якої страви в глиняних горщиках - це неймовірно просте заняття, а на виході виходить чудове страву, гідне почесного місця у
Гречка в горщику в духовці
Будь-яке блюдо, приготовлене в глиняному або керамічному горщику, виходить чудово смачним, навіть каші стають особливими. Пропонуємо урізноманітнити
Як приготувати жарке зі свинини з картоплею?
Домашнім стравою, можна по праву назвати гаряче жарке з свинини. Готується воно просто, без особливих надмірностей. Для більш яскравого смаку,
Тушкована картопля з яловичиною
Навіть з такого нехитрого поєднання інгредієнтів, як картопля з м'ясом можна приготувати чудове друге блюдо, не вимагає додатково гарніру. Загасивши
Гуляш із баранини
Більшість початківців кулінарів, не беруться за приготування баранини, адже особлива текстура і специфічний запах, при неправильному приготуванні,
Баранина в горщиках
Баранина в горщиках, приготовлена в духовці виходить чудово ніжною і соковитою. Таке м'ясне блюдо з додаванням спецій і овочів можна подати на