Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Баранина в горщику в духовці

Баранина в горщику в духовці

16-12-2015, 19:23
645
Баранина в горщику в духовці
Сьогодні в наших рецептах ми розкриємо тонкощі приготування страв з баранини в горщиках. Оволодівши ними, ви зможете порадувати своїх близьких насиченим, шалено смачним і неймовірно ароматним стравою.

Печеня з баранини з картоплею в горщику в духовці - рецепт


Інгредієнти:
Розрахунок на чотири керамічних горщика:

  • м'якоть баранини (лопатка) – 890 м;

  • квасоля – 100 г;

  • ріпчаста цибуля – 170 г;

  • бульби картоплі – 09 кг;

  • яйця – 4 шт.;

  • часник – 4 зубчики;

  • вино біле сухе – 160 мл;

  • курячий або яловичий бульйон – 480 мл;

  • кмин мелений – 5 г або по смаку;

  • невеликі лаврове листя – 4 шт.;

  • горошини запашного перцю – 8 шт.;

  • олія рослинна рафінована;

  • свіжа зелень – за смаком;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Перше, що нам необхідно зробити - це завчасно подбати про готовність необхідних компонентів для жаркого. Для цього гарненько промиваємо квасолю, заливаємо її достатньою кількістю холодної водички і залишаємо для набухання на сім-дев'ять годин.
    Тим часом відваримо некруто яйця, окатим крижаною водою протягом хвилини і очистимо акуратно, щоб не порушити їх цілісність. Картопляні бульби вимиємо, очистимо й наріжемо дрібними кубиками.
    Безпосередньо перед приготуванням промиваємо і витираємо насухо м'якоть баранини, розрізаємо на порційні шматочки і закладаємо в розігріту з рослинною олією сковороду. Даємо м'яса підрум'яниться з усіх боків на сильному жарі, помішуючи, потім додаємо попередньо очищений і нашатковану цибулю і часник, пасеруємо разом з м'ясом протягом двох хвилин і знімаємо з вогню.
    Тепер ділимо візуально м'ясо з цибулею і часником на чотири частини і розкладаємо по горщикам. Туди ж відправляємо квасолю, картоплю, по одному яйцю, присмачую вміст сіллю, меленим чорним перцем, приправляємо кмином, кидаємо в кожен горщик по лавровому листку і по дві горошини запашного перчика, вливаємо по сорок мл білого сухого вина і по сто двадцять мілілітрів бульйону. Розміщуємо прикриті кришками горщики на деку, встановленому на середньому рівні духовки і витримуємо дві години при температурному режимі 180 градусів.
    При подачі присмачую блюдо свіжою зеленню на свій вибір і смак.

    Як приготувати тушковану баранину в горщику в духовці по-грузинськи?


    Інгредієнти:
    Розрахунок на чотири керамічних горщика:

  • м'якоть баранини (лопатка) – 12 кг;

  • ріпчаста цибуля – 280 м;

  • свіжі помідори – 03 кг;

  • червоний солодкий болгарський перець – 100-150 г;

  • волоські горіхи – 160 г;

  • сік гранатовий – 250 мл;

  • очищена вода або бульйон – 250 мл;

  • хмелі-сунелі – за смаком;

  • коріандр мелений – за смаком;

  • невеликі лаврове листя – 4 шт.;

  • горошини запашного перцю – 8 шт.;

  • олія рослинна рафінована;

  • свіжа зелень кінзи, петрушки і кропу – за смаком;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Підготовлену баранину підрум'янюємо
    Баранина в горщику в духовці
    на сковороді з рослинним маслом, потім додаємо півкільця цибулі і витримуємо на вогні, помішуючи, до прозорості. Далі кидаємо сіль, перець, коріандр, хмелі-сунелі, подрібнені горіхи і свіжу зелень, і знімаємо з вогню.
    Тепер викладаємо в кожен горщик шарами нарізані помідори і перець, потім м'ясну масу і знову свіжі овочі. Додаємо лаврове листя, горошки перцю, вливаємо по половині склянки підігрітою до кипіння суміші гранатового соку і води і розміщуємо прикриті кришками горщики в духовці на середньому рівні. Готуємо страву при температурі 185 градусів протягом півтора годин або до бажаної м'якості м'яса.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як приготувати м'ясо з картоплею в горщику?
    Як приготувати м'ясо з картоплею в горщику?
    Приготування будь-якої страви в глиняних горщиках - це неймовірно просте заняття, а на виході виходить чудове страву, гідне почесного місця у
    Гречка в горщику в духовці
    Гречка в горщику в духовці
    Будь-яке блюдо, приготовлене в глиняному або керамічному горщику, виходить чудово смачним, навіть каші стають особливими. Пропонуємо урізноманітнити
    Як приготувати жарке зі свинини з картоплею?
    Як приготувати жарке зі свинини з картоплею?
    Домашнім стравою, можна по праву назвати гаряче жарке з свинини. Готується воно просто, без особливих надмірностей. Для більш яскравого смаку,
    Тушкована картопля з яловичиною
    Тушкована картопля з яловичиною
    Навіть з такого нехитрого поєднання інгредієнтів, як картопля з м'ясом можна приготувати чудове друге блюдо, не вимагає додатково гарніру. Загасивши
    Гуляш із баранини
    Гуляш із баранини
    Більшість початківців кулінарів, не беруться за приготування баранини, адже особлива текстура і специфічний запах, при неправильному приготуванні,
    Баранина в горщиках
    Баранина в горщиках
    Баранина в горщиках, приготовлена в духовці виходить чудово ніжною і соковитою. Таке м'ясне блюдо з додаванням спецій і овочів можна подати на