Сьогодні в наших рецептах ми розкриємо тонкощі приготування страв з баранини в горщиках. Оволодівши ними, ви зможете порадувати своїх близьких насиченим, шалено смачним і неймовірно ароматним стравою.
Печеня з баранини з картоплею в горщику в духовці - рецепт
Інгредієнти: Розрахунок на чотири керамічних горщика:
м'якоть баранини (лопатка) – 890 м; квасоля – 100 г; ріпчаста цибуля – 170 г; бульби картоплі – 09 кг; яйця – 4 шт.; часник – 4 зубчики; вино біле сухе – 160 мл; курячий або яловичий бульйон – 480 мл; кмин мелений – 5 г або по смаку; невеликі лаврове листя – 4 шт.; горошини запашного перцю – 8 шт.; олія рослинна рафінована; свіжа зелень – за смаком; мелений чорний перець – за смаком; сіль – за смаком. Приготування Перше, що нам необхідно зробити - це завчасно подбати про готовність необхідних компонентів для жаркого. Для цього гарненько промиваємо квасолю, заливаємо її достатньою кількістю холодної водички і залишаємо для набухання на сім-дев'ять годин.
Тим часом відваримо некруто яйця, окатим крижаною водою протягом хвилини і очистимо акуратно, щоб не порушити їх цілісність. Картопляні бульби вимиємо, очистимо й наріжемо дрібними кубиками.
Безпосередньо перед приготуванням промиваємо і витираємо насухо м'якоть баранини, розрізаємо на порційні шматочки і закладаємо в розігріту з рослинною олією сковороду. Даємо м'яса підрум'яниться з усіх боків на сильному жарі, помішуючи, потім додаємо попередньо очищений і нашатковану цибулю і часник, пасеруємо разом з м'ясом протягом двох хвилин і знімаємо з вогню.
Тепер ділимо візуально м'ясо з цибулею і часником на чотири частини і розкладаємо по горщикам. Туди ж відправляємо квасолю, картоплю, по одному яйцю, присмачую вміст сіллю, меленим чорним перцем, приправляємо кмином, кидаємо в кожен горщик по лавровому листку і по дві горошини запашного перчика, вливаємо по сорок мл білого сухого вина і по сто двадцять мілілітрів бульйону. Розміщуємо прикриті кришками горщики на деку, встановленому на середньому рівні духовки і витримуємо дві години при температурному режимі 180 градусів.
При подачі присмачую блюдо свіжою зеленню на свій вибір і смак.
Як приготувати тушковану баранину в горщику в духовці по-грузинськи?
Інгредієнти: Розрахунок на чотири керамічних горщика:
м'якоть баранини (лопатка) – 12 кг; ріпчаста цибуля – 280 м; свіжі помідори – 03 кг; червоний солодкий болгарський перець – 100-150 г; волоські горіхи – 160 г; сік гранатовий – 250 мл; очищена вода або бульйон – 250 мл; хмелі-сунелі – за смаком; коріандр мелений – за смаком; невеликі лаврове листя – 4 шт.; горошини запашного перцю – 8 шт.; олія рослинна рафінована; свіжа зелень кінзи, петрушки і кропу – за смаком; мелений чорний перець – за смаком; сіль – за смаком. Приготування Підготовлену баранину підрум'янюємо
на сковороді з рослинним маслом, потім додаємо півкільця цибулі і витримуємо на вогні, помішуючи, до прозорості. Далі кидаємо сіль, перець, коріандр, хмелі-сунелі, подрібнені горіхи і свіжу зелень, і знімаємо з вогню.
Тепер викладаємо в кожен горщик шарами нарізані помідори і перець, потім м'ясну масу і знову свіжі овочі. Додаємо лаврове листя, горошки перцю, вливаємо по половині склянки підігрітою до кипіння суміші гранатового соку і води і розміщуємо прикриті кришками горщики в духовці на середньому рівні. Готуємо страву при температурі 185 градусів протягом півтора годин або до бажаної м'якості м'яса.