Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Тушкована картопля з яловичиною

Тушкована картопля з яловичиною

15-09-2015, 20:45
472
Тушкована картопля з яловичиною
Сьогодні ми розповімо вам, як правильно приготувати тушковану картоплю з яловичиною. Нехитра поєднання створює справжній кулінарний шедевр, який завдяки своєму чудовому чарівному аромату і насиченому смаку назавжди посів першість серед других страв.

Тушкована яловичина з картоплею - рецепт в мультиварці


Інгредієнти:

  • м'якоть яловичини – 550 г;

  • ріпчаста цибуля – 175 г;

  • морква – 175 г;

  • бульби картоплі – 950 г;

  • томатна паста – 60 г;

  • олія рослинна рафінована;

  • вода фільтрована – 450 мл;

  • часник – 2-3 зубчики;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • сіль – за смаком;

  • пряні трави – за смаком;

  • лавровий лист – за смаком;

  • свіжа зелень – за смаком.


  • Приготування
    М'якоть яловичини промиваємо в холодній проточній воді, гарненько просушуємо паперовим рушником і нарізаємо шматочками середнього розміру. У ємність мультиварки вливаємо трохи рослинного масла і закладаємо в неї шматочки підготовленого м'яса. Включаємо режим «Смаження» або «Випічка» і підрум'янюємо яловичину протягом двадцяти хвилин, пару раз перемішавши.
    Тим часом очищаємо моркву і ріпчасту цибулю і подрібнюємо невеликими шматочками бажаної форми. Відправляємо овочі до м'яса, і смажимо ще десять хвилин. Тепер додаємо томатну пасту, а через дві хвилини закладаємо очищені і крупно порізані бульби картоплі, вливаємо воду, присмачую страву сіллю, меленим перцем, пряними травами і перемішуємо. Перемикаємо пристрій на режим «Гасіння» і вибираємо час на одну годину. За десять хвилин до завершення процесу гасіння кидаємо листя лавра і дрібно нарізаний часник.
    При подачі посипаємо блюдо подрібненою свіжою зеленню.

    Тушкована картопля з яловичиною в горщиках в духовці


    Інгредієнти:

  • м'якоть яловичини – 950 г;

  • цибуля ріпчаста – 275 г;

  • морква – 275 г;

  • бульби картоплі – 12 кг;

  • сало свіже – 110 г;

  • масло топлене вершкове – 100 мл;

  • овочевий або м'ясний бульйон ;

  • спеції для м'яса – за смаком;

  • горошини запашного перцю – 6 шт.;

  • лаврові листочки – 6 шт.;

  • сіль – за смаком;

  • мелена суміш перців – за смаком;

  • свіжа зелень кропу і петрушки – за смаком.


  • Приготування
    Для початку підготуємо всі необхідні для страви продукти. Яловичину промиємо, гарненько просушити за допомогою паперових рушників або серветок, наріжемо невеликими шматочками і підрум'янимо на сильному вогні з усіх боків на топленому вершковому маслі на сковорідці. В кінці смаження приправимо м'ясні шматочки спеціями для м'яса, сіллю і меленим чорним перцем.
    Тим часом наріжемо дрібними кубиками свіже сало і укладемо потроху на дно кожного горщика. Очистимо і нашинкуем соломкою ріпчасту цибулю і моркву. Бульби картоплі позбавимо від шкірки і подрібнити кубиками середнього розміру.
    Тепер займемося наповненням горщиків. На шматочки сала розкладаємо обсмажені шматочки яловичини. Потім покриваємо шаром картоплі, а завершуємо цибулею з морквою. У кожен горщик кладемо по горошини запашного перцю і лавровому листку. М'ясний або овочевий бульйон підсолюємо за смаком і наповнюємо їм горщики з картоплею і яловичиною на дві третини всього обсягу. Прикриваємо горщики кришками і визначаємо
    Тушкована картопля з яловичиною
    у прогрітий до 200 градусів духовку на півтори години.
    По готовності присипаємо страву в горщиках свіжої нарубаної зеленню і подаємо до столу зі свіжими або маринованими овочами.
    Перед приготуванням страви можна при бажанні додати в кожен горщик по невеликому зубчику часнику і по столовій ложці сметани або майонезу. По завершенні приготування, присипавши зверху страву в горщиках натертим сиром і потримавши в духовці під верхнім грилем ще десять-п'ятнадцять хвилин, отримаємо рум'яну, апетитну скоринку і новий цікавий смак.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Кабачки, тушковані в сметані
    Кабачки, тушковані в сметані
    Кабачок, мабуть, самий універсальний овоч. З нього готують стільки різноманітних страв, що часом можна розгубитися у варіантах. Пропонуємо найбільш
    Гороховий суп з копченостями в мультиварці
    Гороховий суп з копченостями в мультиварці
    Гороховий суп дуже люблять дорослі і діти. Процес його приготування займає зовсім не багато часу. А ми розповімо, як урізноманітнити цей неабиякий
    Тушкована капуста в мультиварці
    Тушкована капуста в мультиварці
    Страви, приготовані в мультиварці, відрізняються неповторною м'якістю складових інгредієнтів. Це можливо завдяки функції тривалого гасіння.
    Овочеве рагу з картоплею
    Овочеве рагу з картоплею
    По суті, рагу може бути і гарніром до гарячого, і самостійною стравою. Готується воно дуже просто, багато часу на приготування не потрібно. У статті
    Гуляш в мультиварці
    Гуляш в мультиварці
    Відмінний смак і чудовий аромат, який забезпечує поєднання звичних продуктів, дозволяє сміливо говорити про вишуканості і переваги такої страви як
    Гуляш зі свинини з підливою - рецепт
    Гуляш зі свинини з підливою - рецепт
    Порадувати рідних досить простим, ситним і, головне смачним блюдом дозволить рецепт гуляшу з свинини з густою, трохи пряної підливою, яке ідеально