Сьогодні ми розповімо вам, як правильно приготувати тушковану картоплю з яловичиною. Нехитра поєднання створює справжній кулінарний шедевр, який завдяки своєму чудовому чарівному аромату і насиченому смаку назавжди посів першість серед других страв.
Тушкована яловичина з картоплею - рецепт в мультиварці
Інгредієнти: м'якоть яловичини – 550 г; ріпчаста цибуля – 175 г; морква – 175 г; бульби картоплі – 950 г; томатна паста – 60 г; олія рослинна рафінована; вода фільтрована – 450 мл; часник – 2-3 зубчики; мелений чорний перець – за смаком; сіль – за смаком; пряні трави – за смаком; лавровий лист – за смаком; свіжа зелень – за смаком. Приготування М'якоть яловичини промиваємо в холодній проточній воді, гарненько просушуємо паперовим рушником і нарізаємо шматочками середнього розміру. У ємність мультиварки вливаємо трохи рослинного масла і закладаємо в неї шматочки підготовленого м'яса. Включаємо режим «Смаження» або «Випічка» і підрум'янюємо яловичину протягом двадцяти хвилин, пару раз перемішавши.
Тим часом очищаємо моркву і ріпчасту цибулю і подрібнюємо невеликими шматочками бажаної форми. Відправляємо овочі до м'яса, і смажимо ще десять хвилин. Тепер додаємо томатну пасту, а через дві хвилини закладаємо очищені і крупно порізані бульби картоплі, вливаємо воду, присмачую страву сіллю, меленим перцем, пряними травами і перемішуємо. Перемикаємо пристрій на режим «Гасіння» і вибираємо час на одну годину. За десять хвилин до завершення процесу гасіння кидаємо листя лавра і дрібно нарізаний часник.
При подачі посипаємо блюдо подрібненою свіжою зеленню.
Тушкована картопля з яловичиною в горщиках в духовці
Інгредієнти: м'якоть яловичини – 950 г; цибуля ріпчаста – 275 г; морква – 275 г; бульби картоплі – 12 кг; сало свіже – 110 г; масло топлене вершкове – 100 мл; овочевий або м'ясний бульйон ; спеції для м'яса – за смаком; горошини запашного перцю – 6 шт.; лаврові листочки – 6 шт.; сіль – за смаком; мелена суміш перців – за смаком; свіжа зелень кропу і петрушки – за смаком. Приготування Для початку підготуємо всі необхідні для страви продукти. Яловичину промиємо, гарненько просушити за допомогою паперових рушників або серветок, наріжемо невеликими шматочками і підрум'янимо на сильному вогні з усіх боків на топленому вершковому маслі на сковорідці. В кінці смаження приправимо м'ясні шматочки спеціями для м'яса, сіллю і меленим чорним перцем.
Тим часом наріжемо дрібними кубиками свіже сало і укладемо потроху на дно кожного горщика. Очистимо і нашинкуем соломкою ріпчасту цибулю і моркву. Бульби картоплі позбавимо від шкірки і подрібнити кубиками середнього розміру.
Тепер займемося наповненням горщиків. На шматочки сала розкладаємо обсмажені шматочки яловичини. Потім покриваємо шаром картоплі, а завершуємо цибулею з морквою. У кожен горщик кладемо по горошини запашного перцю і лавровому листку. М'ясний або овочевий бульйон підсолюємо за смаком і наповнюємо їм горщики з картоплею і яловичиною на дві третини всього обсягу. Прикриваємо горщики кришками і визначаємо
у прогрітий до 200 градусів духовку на півтори години.
По готовності присипаємо страву в горщиках свіжої нарубаної зеленню і подаємо до столу зі свіжими або маринованими овочами.
Перед приготуванням страви можна при бажанні додати в кожен горщик по невеликому зубчику часнику і по столовій ложці сметани або майонезу. По завершенні приготування, присипавши зверху страву в горщиках натертим сиром і потримавши в духовці під верхнім грилем ще десять-п'ятнадцять хвилин, отримаємо рум'яну, апетитну скоринку і новий цікавий смак.