Як приготувати м'ясо з картоплею в горщику?
З наших рецептів ви дізнаєтеся, як приготувати м'ясо з картоплею в духовці. Завдяки особливій магії цих керамічних ємностей страва виходить неймовірно смачним і насиченим.
Інгредієнти:
Розрахунок на 5 горщиків:
будь-яке м'ясо без кістки – 750 г;
ріпчаста цибуля – 220 г;
помідори – 220 г;
бульби картоплі – 1 кг;
опеньки свіжі або заморожені – 750 г;
мед – 35 г;
твердий сир – 300 г;
гірчиця – 25 г;
майонез – 200 г;
мелений чорний перець – за смаком;
сіль – за смаком;
спеції – за смаком;
свіжа зелень – за смаком;
олія рослинна рафінована – 100 мл
Приготування
Очищаємо, шаткуємо і пасеруємо цибулю на розпеченій сковороді з рафінованою олією разом з опеньками протягом десяти хвилин. Потім додаємо мед, гірчицю, сіль і витримуємо на вогні, помішуючи, ще такий же час.
Тим часом вимите і обсушенное м'ясо нарізаємо невеликими брусочками, картопляні бульби чистимо і шаткуємо соломкою, а томати нарізаємо маленькими шматочками. З'єднуємо всі підготовлені овочі, м'ясо і остиглу грибну піджарку у великій ємності, додаємо майонез, сіль, мелений чорний перець і спеції і перемішуємо.
Розкладаємо отриману основу жаркого по горщикам, притрушиваем зверху твердим сиром, прикривають кришками і розміщуємо на середньому рівні холодної духовки. Налаштовуємо її на температурний режим 200 градусів і готуємо страву протягом однієї години.
Інгредієнти:
Розрахунок на 4 горщика:
жирна свинина (м'якоть або ребра) – 450 г;
ріпчаста цибуля – 190 г;
морква – 80 г;
бульби картоплі – 1 кг;
сметана – 240 г;
масло вершкове – 60 г;
мелений чорний перець – за смаком;
сіль – за смаком;
спеції – за смаком;
свіжа зелень – за смаком;
зерна гірчиці білої – за смаком;
олія рослинна рафінована – 100 мл
Приготування
Першим ділом чистимо, розрізаємо при необхідності на кілька частин і замочуємо в суміші сметани, солі, перцю і спецій картопляні бульби. Свинину промиваємо, обсушуємо, ріжемо на порції, солимо, перчимо і підрум'янюємо в рослинному маслі. У тій же сковороді пасеруємо до рум'яності очищений і нашатковану ріпчасту цибулю і натерту моркву. Заповнюємо горщики картоплею в сметані, піджаркою і м'ясом, чергуючи шари. Зверху в кожен горщик кладемо по шматочку вершкового масла, по повній столовій ложці сметани і вливаємо гарячу воду або бульйон, щоб рідина заповнювала посудину по плечики і трохи не покривала шматочки картоплі.
Прикриваємо горщики кришками або фольгою і тушкуємо в духовій шафі при температурному режимі 200 градусів протягом тридцяти хвилин. Потім відкриваємо кришки і запікаємо м'ясо в горщиках з картоплею ще протягом п'ятдесяти хвилин.
По готовності притрушиваем блюдо свіжою зеленню, приправляємо зернами гірчиці білої і подаємо до столу.
Печеня з м'ясом, картоплею, опеньками і сиром - рецепт
Інгредієнти:
Розрахунок на 5 горщиків:
Приготування
Очищаємо, шаткуємо і пасеруємо цибулю на розпеченій сковороді з рафінованою олією разом з опеньками протягом десяти хвилин. Потім додаємо мед, гірчицю, сіль і витримуємо на вогні, помішуючи, ще такий же час.
Тим часом вимите і обсушенное м'ясо нарізаємо невеликими брусочками, картопляні бульби чистимо і шаткуємо соломкою, а томати нарізаємо маленькими шматочками. З'єднуємо всі підготовлені овочі, м'ясо і остиглу грибну піджарку у великій ємності, додаємо майонез, сіль, мелений чорний перець і спеції і перемішуємо.
Розкладаємо отриману основу жаркого по горщикам, притрушиваем зверху твердим сиром, прикривають кришками і розміщуємо на середньому рівні холодної духовки. Налаштовуємо її на температурний режим 200 градусів і готуємо страву протягом однієї години.
Приготування тушкованого м'яса з картоплею в горщиках
Інгредієнти:
Розрахунок на 4 горщика:
Приготування
Першим ділом чистимо, розрізаємо при необхідності на кілька частин і замочуємо в суміші сметани, солі, перцю і спецій картопляні бульби. Свинину промиваємо, обсушуємо, ріжемо на порції, солимо, перчимо і підрум'янюємо в рослинному маслі. У тій же сковороді пасеруємо до рум'яності очищений і нашатковану ріпчасту цибулю і натерту моркву. Заповнюємо горщики картоплею в сметані, піджаркою і м'ясом, чергуючи шари. Зверху в кожен горщик кладемо по шматочку вершкового масла, по повній столовій ложці сметани і вливаємо гарячу воду або бульйон, щоб рідина заповнювала посудину по плечики і трохи не покривала шматочки картоплі.
Прикриваємо горщики кришками або фольгою і тушкуємо в духовій шафі при температурному режимі 200 градусів протягом тридцяти хвилин. Потім відкриваємо кришки і запікаємо м'ясо в горщиках з картоплею ще протягом п'ятдесяти хвилин.
По готовності притрушиваем блюдо свіжою зеленню, приправляємо зернами гірчиці білої і подаємо до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Свинина з картоплею в горщику в духовці
Приготування будь-якої страви в духовці з використанням керамічних горщиків перетворюється на свято і просто не може вийти невдалим. Пропонуємо
Картопля з грибами в горщиках
Представляємо вам кілька неймовірних рецептів, які допоможуть без клопоту вразити гостей чудовим стравою і продемонструвати свої незвичайні кулінарні
Баранина в горщику в духовці
Дивно, як такий простий посуді, як глиняні горщики страви виходять просто чудовими. Навіть таке специфічне м'ясо, баранина, виходить ароматним і
Як приготувати жарке зі свинини з картоплею?
Домашнім стравою, можна по праву назвати гаряче жарке з свинини. Готується воно просто, без особливих надмірностей. Для більш яскравого смаку,
М'ясо з грибами в горщиках
Страви, приготовані в горщиках, виходять неймовірно смачними і ароматними. Завдяки паровому ефекту м'ясо і овочі нудяться, що надає страві
Свинина з картоплею в духовці
Свинина з картоплею в духовці - просте і швидке в приготуванні блюдо для сімейного вечері. Давайте розберемо кілька рецептів створення цього