Вернуться назад Распечатать

Що можна приготувати в горщиках?

Що можна приготувати в горщиках?
Якщо у вас є глиняні горщики, але ви не знаєте, що можна швидко і смачно у них приготувати, скористайтесь наведені нижче рецептами страв і ви, безсумнівно, залишитеся задоволені результатом. Неймовірний смак і аромат чанахи або пельменів в горщиках не залишать вас байдужими і стануть частими гостями на вашому столі.

Рецепт чанахи чи грузинського жаркого в горщиках в духовці


Інгредієнти:
Розрахунок на 4 горщика:

  • баранина, телятина або свинина (м'якоть) – 420 г;

  • ріпчаста цибуля – 175 г;

  • баклажани – 350 г;

  • свіжі помідори – 250 г;

  • бульби картоплі – 850 г;

  • солодкий болгарський перець – 250 г;

  • квасоля стручкова – 120 г;

  • часник – 8 зубчиків;

  • перець чилі – 1/2 стручка;

  • аджика – 4 ч. ложки;

  • вода або бульйон;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • сіль – за смаком;

  • свіжа зелень – за смаком;

  • шматочки свинячого або баранячого жиру.


  • Приготування
    Для приготування грузинського жаркого чанахи всі компоненти нарізати досить великими скибочками і укладаються в горщики шарами. Першим розкладаємо на дно баранячий або свинячий жир. Потім розподіляємо півкільця цибулі і очищені зубчики часнику. Тепер розкладаємо нарізані великими кубиками баклажани і картоплю, а також квасолю. Наступним шаром викладаємо скибочки м'яса. На завершення очищаємо, нарізаємо і викладаємо на м'ясо болгарські перці і помідори. Кожен шар чанахи присмачую меленим чорним перцем. Також в горщики додаємо по чайній ложці аджики, по одному колечку перцю чилі без насіння і вливаємо доверху прогріту до кипіння підсолену воду або бульйон. Деякі рецепти передбачають використання в цьому випадку червоного сухого вина, можете випробувати і цей варіант.
    Розміщуємо прикриті кришками горщики на деку, розташованому на середньому рівні прогрітій до 225 градусів духовки і готуємо страву протягом півтора годин.
    По готовності заправляємо ароматне блюдо свіжою зеленню, і можемо подавати.

    Рецепт пельменів в горщиках


    Інгредієнти:
    Розрахунок на 4 горщика:

  • пельмені – 600 г;

  • цибуля ріпчаста – 75 г;

  • печериці – 220 г;

  • твердий сир – 220 г;

  • майонез або сметана – 220 г;

  • вода – 120 мл;

  • сіль – за смаком;

  • мелена суміш перців – за смаком;

  • спеції – за смаком;

  • вершкове масло;

  • рослинна олія;

  • панірувальні сухарі.


  • Приготування
    Для початку гарненько промиваємо гриби, даємо стекти, а потім шаткуємо їх пластинами. Ріпчасту цибулю чистимо, нарізаємо півкільцями, обсмажуємо на рослинній олії до прозорості, а потім додаємо грибочки. Витримуємо вміст сковороди на вогні, помішуючи, до повного випаровування
    Що можна приготувати в горщиках?
    рідини, приправляємо сіллю, меленим чорним перцем, перемішуємо, знімаємо з вогню й даємо охолонути.
    Горщики промазуємо всередині вершковим маслом, обсипаємо сухарями і укладаємо шарами пельмені, грибну масу і натертий на тертці твердий сир. На завершення заливаємо вміст горщиків сумішшю майонезу, води, приправленою сіллю, меленим чорним перцем і спеціями на свій смак.
    Прикриваємо горщики кришками, розміщуємо в холодній духовці, включаємо її і налаштовуємо на температурний режим 175 градусів. Витримуємо страву в духовці протягом сорока хвилин і можемо подавати.