» » Перлова каша - як варити?

Перлова каша - як варити?

Перлова каша - як варити?
Перлову кашу не можна назвати делікатесом, скоріше її можна віднести до страв на любителя. Але при правильному приготуванні або, скажімо, доповнивши перлову крупу м'ясом, виходить гідне і насичене страва, яка приємно здивує вас апетитним ароматом і прекрасними смаковими якостями. Крім того, якщо врахувати яким набором корисних елементів і вітамінів має перлова крупа і відповідно страви з неї, то цей фактор значно підвищує їх рейтинг і робить їх незамінними для здорового харчування.

Як правильно варити розсипчасту перлову кашу на воді - рецепт


Для тих, хто бажає скуштувати перлову кашу в чистому вигляді, ми розповімо про класичному варіанті її приготування на воді.
Інгредієнти:

  • перлова крупа – 190 г;

  • вода очищена – 580 мл;

  • вершкове масло – 65 г;

  • кухонна сіль – за смаком.


  • Приготування
    Перлова крупа, як і інші крупи з високим вмістом білка, вариться досить довго і для того, щоб скоротити передбачуваний час варіння, замочуємо добре промиту крупу в холодній воді на кілька годин, а в ідеалі на ніч. Після цього ще раз ретельно промиваємо набряклі перлові зерна, заливаємо чистою водою, взявши приблизно на одну частину крупи три частини води. Ставимо каструльку з вмістом на вогонь. Після закипання зменшуємо вогонь до мінімуму, прикриваємо ємність кришкою і тушкуємо кашу протягом від одного до півтора годин. Сіль додаємо разом з маслом в самому кінці варіння. Таким чином, вийде кашка м'якше і ніжніше.

    Як приготувати перлову кашу з м'ясом, рецепт


    Інгредієнти:

  • перлова крупа – 240 г;

  • свинина або яловичина – 650 г;

  • ріпчасті цибулини – 170 г;

  • морква – 170 г;

  • селера кореневої – 70 г;

  • очищена вода – 750 мл;

  • рафінована рослинна олія – 85 мл;

  • чорний свіжозмелену перець – 1 щіпка;

  • горошини запашного перцю – 2-3 шт.;

  • лаврове листя – 1-2 шт.;

  • кухонна сіль – за смаком;

  • свіжа зелень петрушки.


  • Приготування
    Перлову крупу промиваємо, заливаємо холодною водою і залишаємо на кілька годин або в ідеалі на ніч для розбухання. Після цього ще раз моєму перлові зерна, заливаємо чистою водою і ставимо на повільний вогонь варитися під кришкою на одну годину. Тим часом очищаємо цибулини і коріння, нарізаємо півкільцями і соломкою відповідно, а м'ясо подрібнюємо невеликими брусочками. Прогріваємо в сковороді рослинне масло без аромату і закладаємо в нього підготовлені скибочки м'яса. Після того, як вони трохи обсмажиться, додаємо овочі і обсмажуємо все разом ще кілька хвилин, а потім підливаємо воду, додаємо лаврові листочки, горошини запашного перцю, сіль і даємо закипіти. Знижуємо інтенсивність спека до мінімуму і тушкуємо м'ясо протягом сорока хвилин, якщо це свинина, і півтори години - якщо яловичина. Після цього закладаємо до м'яса напівготову перлову крупу, перемішуємо, заправляємо свежесмолотым чорним перчиком, підсолюємо блюдо і доводимо до повної готовності під кришкою на самому повільному вогні. При подачі приправляємо страва свіжою зеленню.

    Каша перлова з тушонкою - рецепт приготування в мультиварці


    Інгредієнти:

  • перлова крупа – 240 г;

  • тушонка – 480 м;

  • ріпчасті цибулини – 120 г;

  • морква – 120 г;

  • вода очищена – 850 мл;

  • рафінована рослинна олія – 35 мл;

  • часник сушений – 1 щіпка;

  • хмелі-сунелі – 1 щіпка;
  • Перлова каша - як варити?

  • кухонна сіль – за смаком;

  • свіжа зелень.


  • Приготування
    У мультикастрюле обсмажуємо в режимі «Смаження» або «Випічка» нарізані моркву і цибулю протягом десяти хвилин, а потім додаємо тушонку і промиту ретельно і вимочену протягом години в гарячій воді перлову крупу. Переводимо пристрій на режим «Гасіння», «Плов» або «Каша» і готуємо страву до завершення програми. За п'ятнадцять хвилин до цього приправляємо страву сіллю, сушеним часником і хмелі-сунелі і перемішуємо. При подачі присмачую перловку з тушонкою свіжою зеленню.
    Додав: admin | 10-04-2016, 21:13
    Переглядів: 257