Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як варити перлову кашу на воді?

Як варити перлову кашу на воді?

10-04-2016, 21:12
895
Як варити перлову кашу на воді?
Перловку навряд чи можна назвати популярною кашею, оскільки вона все рідше з'являється в нашому меню. Тим не менш, повернути колишні позиції їй все ж варто хоча б завдяки своїй поживності, приємному смаку і низької вартості. Докладніше про те, як варити перлову кашу на воді ми розповімо в цьому матеріалі.

Перлова каша – рецепт на воді


Інгредієнти:

  • крупа перлова - 110 г;

  • вода – 275 р.


  • Приготування
    Перловка, нарівні з бобовими, вариться дуже довго без попереднього замочування, а тому крупу практично завжди залишають постояти у воді за ніч до початку приготування. Така технологія варіння вважається класичною і дає блискучий результат. Крім іншого, приготування правильної перлової каші на воді проходить у два етапи: спершу крупа вариться, а потім запікається в глиняному посуді – так готували ще століття тому.
    Набряклу за ніч перловку повторно промийте, пересипте в каструлю і залийте чистою водою так, щоб вона покривала крупу приблизно на 3 див. Після закипання залиште все на слабкому вогні під кришкою приблизно на півгодини. Готову кашу залийте половиною склянки (на склянку сухої крупи) підсоленого окропу і покладіть щедру ложку вершкового масла . Залиште все в розігрітій до 130 градусів духовці 20 хвилин.

    Як правильно варити перлову кашу на воді - рецепт без замочування


    Інгредієнти:

  • перловка – 115 г;

  • вода – 545 р.


  • Приготування
    Якщо часу на приготування перловки немає, то її можна приготувати і без замочування. В результаті зерна вийдуть трохи більш щільними, ніж у крупи приготованої за класичною рецептурою.
    Перед початком приготування перловку промивають, а потім заливають п'ятикратним об'ємом води. Після закипання, жар, як зазвичай, зменшуємо і залишаємо кашу нудитися під кришкою на годину. Ближче до кінця приготування перловку слід посолити, а в самому кінці можна покласти шматочок масла. У результаті виходить прекрасна перлова розсипчаста каша на воді.

    Як смачно зварити перлову кашу на воді в мультиварці?


    Інгредієнти:

  • перловка – 125 г;

  • вода – 255 р.


  • Приготування
    Як варити перлову кашу на воді?

    Мультиварка чудово справляється з варінням каш: вони виходять розсипчастими, не пригорають, а крім того, можуть готуватися без вашої участі. Перед початком приготування перловку доведеться замочити мінімум за 3 години. Набряклі зерна перекладають у чашу і заливають в два рази більшим обсягом води. Слідом можна відправити і шматочок масла, а разом з ним обов'язкова пучку солі. Далі залишається лише вибрати режим «Каша» або «Плов» і довіритися таймеру пристрою. Готова каша за мінімальний час виходить розсипчастою, але м'якою, чого не вдається досягти з такою швидкістю при приготуванні на газу.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Перлова каша з тушонкою в мультиварці
    Перлова каша з тушонкою в мультиварці
    У багатьох перловка з тушонкою може викликати особливі почуття. Але сьогодні ми запропонуємо абсолютно нові страви, в основі яких будуть ці продукти.
    Перлова розсипчаста каша – рецепт
    Перлова розсипчаста каша – рецепт
    Зварити звичайну перловку напевно зможе кожен, але домогтися її розсипчастою текстури - тут потрібно знати деталі приготування. І далі розповімо, як
    Пшенична каша на воді – рецепт
    Пшенична каша на воді – рецепт
    Якщо ви вирішили урізноманітнити своє меню всілякими кашами, то рекомендуємо почати саме з приготування пшенички. Зварити її простіше будь-якої іншої
    Перловка з грибами
    Перловка з грибами
    Перловка - неймовірно корисна каша, ну а якщо ви не хочете готувати її на молоці, то зробіть більш ситний варіант - перловку з грибами. До речі, до
    Перлова каша з тушонкою
    Перлова каша з тушонкою
    Перловка містить масу вітамінів і велику кількість клітковини, але, тим не менш, в сучасній кулінарії вона не користується великим попитом. Давайте,
    Перлова каша в мультиварці
    Перлова каша в мультиварці
    Перловка - це багатюще джерело білків і вуглеводів. Але фаворитом серед круп вона не є, і багато господині готують її досить рідко. Давайте