Перловку навряд чи можна назвати популярною кашею, оскільки вона все рідше з'являється в нашому меню. Тим не менш, повернути колишні позиції їй все ж варто хоча б завдяки своїй поживності, приємному смаку і низької вартості. Докладніше про те, як варити перлову кашу на воді ми розповімо в цьому матеріалі.
Перлова каша – рецепт на воді
Інгредієнти: крупа перлова - 110 г; вода – 275 р. Приготування Перловка, нарівні з бобовими, вариться дуже довго без попереднього замочування, а тому крупу практично завжди залишають постояти у воді за ніч до початку приготування. Така технологія варіння вважається класичною і дає блискучий результат. Крім іншого, приготування правильної перлової каші на воді проходить у два етапи: спершу крупа вариться, а потім запікається в глиняному посуді – так готували ще століття тому.
Набряклу за ніч перловку повторно промийте, пересипте в каструлю і залийте чистою водою так, щоб вона покривала крупу приблизно на 3 див. Після закипання залиште все на слабкому вогні під кришкою приблизно на півгодини. Готову кашу залийте половиною склянки (на склянку сухої крупи) підсоленого окропу і покладіть щедру ложку вершкового масла . Залиште все в розігрітій до 130 градусів духовці 20 хвилин.
Як правильно варити перлову кашу на воді - рецепт без замочування
Інгредієнти: перловка – 115 г; вода – 545 р. Приготування Якщо часу на приготування перловки немає, то її можна приготувати і без замочування. В результаті зерна вийдуть трохи більш щільними, ніж у крупи приготованої за класичною рецептурою.
Перед початком приготування перловку промивають, а потім заливають п'ятикратним об'ємом води. Після закипання, жар, як зазвичай, зменшуємо і залишаємо кашу нудитися під кришкою на годину. Ближче до кінця приготування перловку слід посолити, а в самому кінці можна покласти шматочок масла. У результаті виходить прекрасна перлова розсипчаста каша на воді.
Як смачно зварити перлову кашу на воді в мультиварці?
Інгредієнти: перловка – 125 г; вода – 255 р. Приготування Мультиварка чудово справляється з варінням каш: вони виходять розсипчастими, не пригорають, а крім того, можуть готуватися без вашої участі. Перед початком приготування перловку доведеться замочити мінімум за 3 години. Набряклі зерна перекладають у чашу і заливають в два рази більшим обсягом води. Слідом можна відправити і шматочок масла, а разом з ним обов'язкова пучку солі. Далі залишається лише вибрати режим «Каша» або «Плов» і довіритися таймеру пристрою. Готова каша за мінімальний час виходить розсипчастою, але м'якою, чого не вдається досягти з такою швидкістю при приготуванні на газу.