Перлову кашу не можна назвати делікатесом, скоріше її можна віднести до страв на любителя. Але при правильному приготуванні або, скажімо, доповнивши перлову крупу м'ясом, виходить гідне і насичене страва, яка приємно здивує вас апетитним ароматом і прекрасними смаковими якостями. Крім того, якщо врахувати яким набором корисних елементів і вітамінів має перлова крупа і відповідно страви з неї, то цей фактор значно підвищує їх рейтинг і робить їх незамінними для здорового харчування.
Як правильно варити розсипчасту перлову кашу на воді - рецепт
Для тих, хто бажає скуштувати перлову кашу в чистому вигляді, ми розповімо про класичному варіанті її приготування на воді.
Інгредієнти: перлова крупа – 190 г; вода очищена – 580 мл; вершкове масло – 65 г; кухонна сіль – за смаком. Приготування Перлова крупа, як і інші крупи з високим вмістом білка, вариться досить довго і для того, щоб скоротити передбачуваний час варіння, замочуємо добре промиту крупу в холодній воді на кілька годин, а в ідеалі на ніч. Після цього ще раз ретельно промиваємо набряклі перлові зерна, заливаємо чистою водою, взявши приблизно на одну частину крупи три частини води. Ставимо каструльку з вмістом на вогонь. Після закипання зменшуємо вогонь до мінімуму, прикриваємо ємність кришкою і тушкуємо кашу протягом від одного до півтора годин. Сіль додаємо разом з маслом в самому кінці варіння. Таким чином, вийде кашка м'якше і ніжніше.
Як приготувати перлову кашу з м'ясом, рецепт
Інгредієнти: перлова крупа – 240 г; свинина або яловичина – 650 г; ріпчасті цибулини – 170 г; морква – 170 г; селера кореневої – 70 г; очищена вода – 750 мл; рафінована рослинна олія – 85 мл; чорний свіжозмелену перець – 1 щіпка; горошини запашного перцю – 2-3 шт.; лаврове листя – 1-2 шт.; кухонна сіль – за смаком; свіжа зелень петрушки. Приготування Перлову крупу промиваємо, заливаємо холодною водою і залишаємо на кілька годин або в ідеалі на ніч для розбухання. Після цього ще раз моєму перлові зерна, заливаємо чистою водою і ставимо на повільний вогонь варитися під кришкою на одну годину. Тим часом очищаємо цибулини і коріння, нарізаємо півкільцями і соломкою відповідно, а м'ясо подрібнюємо невеликими брусочками. Прогріваємо в сковороді рослинне масло без аромату і закладаємо в нього підготовлені скибочки м'яса. Після того, як вони трохи обсмажиться, додаємо овочі і обсмажуємо все разом ще кілька хвилин, а потім підливаємо воду, додаємо лаврові листочки, горошини запашного перцю, сіль і даємо закипіти. Знижуємо інтенсивність спека до мінімуму і тушкуємо м'ясо протягом сорока хвилин, якщо це свинина, і півтори години - якщо яловичина. Після цього закладаємо до м'яса напівготову перлову крупу, перемішуємо, заправляємо свежесмолотым чорним перчиком, підсолюємо блюдо і доводимо до повної готовності під кришкою на самому повільному вогні. При подачі приправляємо страва свіжою зеленню.
Каша перлова з тушонкою - рецепт приготування в мультиварці
Інгредієнти: перлова крупа – 240 г; тушонка – 480 м; ріпчасті цибулини – 120 г; морква – 120 г; вода очищена – 850 мл; рафінована рослинна олія – 35 мл; часник сушений – 1 щіпка; хмелі-сунелі – 1 щіпка; кухонна сіль – за смаком; свіжа зелень. Приготування У мультикастрюле обсмажуємо в режимі «Смаження» або «Випічка» нарізані моркву і цибулю протягом десяти хвилин, а потім додаємо тушонку і промиту ретельно і вимочену протягом години в гарячій воді перлову крупу. Переводимо пристрій на режим «Гасіння», «Плов» або «Каша» і готуємо страву до завершення програми. За п'ятнадцять хвилин до цього приправляємо страву сіллю, сушеним часником і хмелі-сунелі і перемішуємо. При подачі присмачую перловку з тушонкою свіжою зеленню.