Як приготувати булгур?
Якщо страви з рису вам набили оскому, то спробуйте замінити його булгуром – крупи з пшениці, яка має нейтральний смак і прекрасно поєднується з будь-якими овочевими добавками. Докладніше про те, як приготувати булгур на різний манер ми поговоримо далі.
Як ми відзначили раніше, булгур – прекрасна заміна рісу, а тому може бути використаний в якості основи для одного з найбільш популярних рисових страв – плову . Разом з булгуром, в рамках цього плову, одним з базових інгредієнтів виступить курятина.
Інгредієнти:
родзинки - 35 г;
лимонний сік - 25 мл;
ріпчаста цибуля - 175 г;
часник - 2 зубки;
курячі стегна - 940 м;
кардамон - 8 шт.;
гвоздика - 4 бутона;
кориця - 2 палички;
булгур - 1 1/2 ст.;
по жмені кропу і петрушки.
Приготування
Ізюм залийте лимонним соком і відставте в сторону. Півкільця цибулі спасеруйте близько 15 хвилин, в останні півхвилини додайте часник, а потім перекладіть засмажку на тарілку. Замість цибулі в ту ж посуд відправте зажариваться і курячі стегна, попередньо приправлені меленим кардамоном і гвоздикою. Коли шкірка на стегнах підрум'яниться, приберіть їх з вогню, а в тій же посуді змішайте булгур з витопленим жиром. Додайте до нього курятину, родзинки, палички кориці і залийте все двома склянками окропу. Всипте сіль. Накрийте блюдо і залиште нудитися на слабкому спеці на півгодини. Знявши каструлю з вогню, булгур слід залишити ще на 15 хвилин під кришкою і лише потім пробувати, не забувши посипати свіжою зеленню.
Якщо ви не знаєте, як приготувати булгур в мультиварці, то можете також випробувати цей спосіб, правда в такому випадку обсмажте курку одночасно з цибулею, потім відразу ж всипайте булгур і після повторного перемішування залишайте в режимі «Плов» до сигналу.
Турецьких рецептів булгуру дуже багато і всі вони цікаві по своєму, але серед інших особливо виділяється цей. Така варіація страви примітна тим, що в ній компанію булгуру становить вермішель і сочевиця.
Інгредієнти:
вершкове масло - 45 г;
вермішель - 35 г;
булгур - 1 ст.;
відварна сочевиця - 1 ст.;
зелень цибулі;
жменя петрушки;
томатна паста - 25 г;
лимонний сік - 15 мл
Приготування
Розтоплене масло використовуйте для обжарювання вермішелі на протязі 4-5 хвилин. По закінченні часу додайте до вермішелі булгур і продовжуйте обжарку ще 5 хвилин. Залийте все водою, додайте сіль з томатною пастою і залиште варитися на слабкому вогні 12 хвилин. Після залиште страву настоятися під кришкою аналогічний період часу, а у фіналі доповніть його лимонним соком і зеленню, змішайте з відвареної сочевицею і подавайте.
Інгредієнти:
баклажан - 430 г;
ріпчаста цибуля - 115 г;
часник - 4 зубки;
томати - 440 г;
мелений кмин, коріандр - по 1 ч. ложці;
булгур - 1 ст.;
зелень петрушки - 1/2 ст.
Приготування
Залийте булгур двома склянками окропу, накрийте і залиште набрякнути хвилин на 20. Тим часом підрум'яньте шматочки цибулі, у самому кінці додайте мелені прянощі і часник, а ще через півхвилини змішайте всі з нарізаними помідорами. Баклажани, якщо вони старі і гірчать, замочіть в концентрованому соляному розчині перед обсмаженням, а лише потім кидайте шматочки до овочевої засмажки.
Зайву вологу з булгуру злийте і перемішайте крупу з овочами. Розподіліть гарнір з кількох глиняним горщикам і помістіть їх у розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин. Готову страву подавайте з зеленню петрушки і келихом білого вина.
Як приготувати булгур на гарнір - рецепт
Як ми відзначили раніше, булгур – прекрасна заміна рісу, а тому може бути використаний в якості основи для одного з найбільш популярних рисових страв – плову . Разом з булгуром, в рамках цього плову, одним з базових інгредієнтів виступить курятина.
Інгредієнти:
Приготування
Ізюм залийте лимонним соком і відставте в сторону. Півкільця цибулі спасеруйте близько 15 хвилин, в останні півхвилини додайте часник, а потім перекладіть засмажку на тарілку. Замість цибулі в ту ж посуд відправте зажариваться і курячі стегна, попередньо приправлені меленим кардамоном і гвоздикою. Коли шкірка на стегнах підрум'яниться, приберіть їх з вогню, а в тій же посуді змішайте булгур з витопленим жиром. Додайте до нього курятину, родзинки, палички кориці і залийте все двома склянками окропу. Всипте сіль. Накрийте блюдо і залиште нудитися на слабкому спеці на півгодини. Знявши каструлю з вогню, булгур слід залишити ще на 15 хвилин під кришкою і лише потім пробувати, не забувши посипати свіжою зеленню.
Якщо ви не знаєте, як приготувати булгур в мультиварці, то можете також випробувати цей спосіб, правда в такому випадку обсмажте курку одночасно з цибулею, потім відразу ж всипайте булгур і після повторного перемішування залишайте в режимі «Плов» до сигналу.
Як смачно приготувати булгур по-турецьки?
Турецьких рецептів булгуру дуже багато і всі вони цікаві по своєму, але серед інших особливо виділяється цей. Така варіація страви примітна тим, що в ній компанію булгуру становить вермішель і сочевиця.
Інгредієнти:
Приготування
Розтоплене масло використовуйте для обжарювання вермішелі на протязі 4-5 хвилин. По закінченні часу додайте до вермішелі булгур і продовжуйте обжарку ще 5 хвилин. Залийте все водою, додайте сіль з томатною пастою і залиште варитися на слабкому вогні 12 хвилин. Після залиште страву настоятися під кришкою аналогічний період часу, а у фіналі доповніть його лимонним соком і зеленню, змішайте з відвареної сочевицею і подавайте.
Як приготувати булгур з овочами - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Залийте булгур двома склянками окропу, накрийте і залиште набрякнути хвилин на 20. Тим часом підрум'яньте шматочки цибулі, у самому кінці додайте мелені прянощі і часник, а ще через півхвилини змішайте всі з нарізаними помідорами. Баклажани, якщо вони старі і гірчать, замочіть в концентрованому соляному розчині перед обсмаженням, а лише потім кидайте шматочки до овочевої засмажки.
Зайву вологу з булгуру злийте і перемішайте крупу з овочами. Розподіліть гарнір з кількох глиняним горщикам і помістіть їх у розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин. Готову страву подавайте з зеленню петрушки і келихом білого вина.
Рекомендуємо добрі рецепти
Булгур в мультиварці
Відомо, що мультиварка особливо якісно готує різноманітні каші та, напевно, і з булгуром впорається без особливих проблем. Далі опишемо кілька
Каша булгур
Чудовою заміною звичним каш стане булгур. Його зовсім не складно готувати, до того ж далі наведено кілька рецептів, які допоможуть урізноманітнити
Сочевичний суп по-турецьки – рецепт
Страви турецької кухні вражають буйством фарб і смакових сполучень. Одним з найбільш яскравих представників традиційної турецької кухні є сочевичний
Ішлі кюфта
Дуже смачне традиційне блюдо вірменської та турецької кухні - ішлі кюфта, приготувати самостійно не складно. Досить вивчити рекомендації, описані
Сочевичний суп - рецепт
З рецептом сочевичного супу, батьківщиною якого є Туреччина пов'язано безліч повір'їв і легенд. До всього іншого це, здавалося б, просте страву, є
Булгур - рецепти
Булгур - це крупа, яка особливо популярна в Середземномор'ї і на Сході. З неї можна приготувати багато страв. Сьогодні ми розповімо, як зробити плов