Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як приготувати булгур?

Як приготувати булгур?

10-04-2016, 21:12
963
Як приготувати булгур?
Якщо страви з рису вам набили оскому, то спробуйте замінити його булгуром – крупи з пшениці, яка має нейтральний смак і прекрасно поєднується з будь-якими овочевими добавками. Докладніше про те, як приготувати булгур на різний манер ми поговоримо далі.

Як приготувати булгур на гарнір - рецепт


Як ми відзначили раніше, булгур – прекрасна заміна рісу, а тому може бути використаний в якості основи для одного з найбільш популярних рисових страв – плову . Разом з булгуром, в рамках цього плову, одним з базових інгредієнтів виступить курятина.
Інгредієнти:

  • родзинки - 35 г;

  • лимонний сік - 25 мл;

  • ріпчаста цибуля - 175 г;

  • часник - 2 зубки;

  • курячі стегна - 940 м;

  • кардамон - 8 шт.;

  • гвоздика - 4 бутона;

  • кориця - 2 палички;

  • булгур - 1 1/2 ст.;

  • по жмені кропу і петрушки.


  • Приготування
    Ізюм залийте лимонним соком і відставте в сторону. Півкільця цибулі спасеруйте близько 15 хвилин, в останні півхвилини додайте часник, а потім перекладіть засмажку на тарілку. Замість цибулі в ту ж посуд відправте зажариваться і курячі стегна, попередньо приправлені меленим кардамоном і гвоздикою. Коли шкірка на стегнах підрум'яниться, приберіть їх з вогню, а в тій же посуді змішайте булгур з витопленим жиром. Додайте до нього курятину, родзинки, палички кориці і залийте все двома склянками окропу. Всипте сіль. Накрийте блюдо і залиште нудитися на слабкому спеці на півгодини. Знявши каструлю з вогню, булгур слід залишити ще на 15 хвилин під кришкою і лише потім пробувати, не забувши посипати свіжою зеленню.
    Якщо ви не знаєте, як приготувати булгур в мультиварці, то можете також випробувати цей спосіб, правда в такому випадку обсмажте курку одночасно з цибулею, потім відразу ж всипайте булгур і після повторного перемішування залишайте в режимі «Плов» до сигналу.

    Як смачно приготувати булгур по-турецьки?


    Турецьких рецептів булгуру дуже багато і всі вони цікаві по своєму, але серед інших особливо виділяється цей. Така варіація страви примітна тим, що в ній компанію булгуру становить вермішель і сочевиця.
    Інгредієнти:

  • вершкове масло - 45 г;

  • вермішель - 35 г;

  • булгур - 1 ст.;

  • відварна сочевиця - 1 ст.;

  • зелень цибулі;

  • жменя петрушки;

  • томатна паста - 25 г;

  • лимонний сік - 15 мл


  • Приготування
    Розтоплене масло використовуйте для обжарювання вермішелі на протязі 4-5 хвилин. По закінченні часу додайте до вермішелі булгур і продовжуйте обжарку ще 5 хвилин. Залийте все водою, додайте сіль з томатною пастою і залиште варитися на слабкому вогні 12 хвилин. Після залиште страву настоятися під кришкою аналогічний період часу, а у фіналі доповніть його лимонним соком і зеленню, змішайте з відвареної сочевицею і подавайте.

    Як приготувати булгур з овочами - рецепт


    Інгредієнти:

  • баклажан - 430 г;

  • ріпчаста цибуля - 115 г;

  • часник - 4 зубки;
  • Як приготувати булгур?

  • томати - 440 г;

  • мелений кмин, коріандр - по 1 ч. ложці;

  • булгур - 1 ст.;

  • зелень петрушки - 1/2 ст.


  • Приготування
    Залийте булгур двома склянками окропу, накрийте і залиште набрякнути хвилин на 20. Тим часом підрум'яньте шматочки цибулі, у самому кінці додайте мелені прянощі і часник, а ще через півхвилини змішайте всі з нарізаними помідорами. Баклажани, якщо вони старі і гірчать, замочіть в концентрованому соляному розчині перед обсмаженням, а лише потім кидайте шматочки до овочевої засмажки.
    Зайву вологу з булгуру злийте і перемішайте крупу з овочами. Розподіліть гарнір з кількох глиняним горщикам і помістіть їх у розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин. Готову страву подавайте з зеленню петрушки і келихом білого вина.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Булгур в мультиварці
    Булгур в мультиварці
    Відомо, що мультиварка особливо якісно готує різноманітні каші та, напевно, і з булгуром впорається без особливих проблем. Далі опишемо кілька
    Каша булгур
    Каша булгур
    Чудовою заміною звичним каш стане булгур. Його зовсім не складно готувати, до того ж далі наведено кілька рецептів, які допоможуть урізноманітнити
    Сочевичний суп по-турецьки – рецепт
    Сочевичний суп по-турецьки – рецепт
    Страви турецької кухні вражають буйством фарб і смакових сполучень. Одним з найбільш яскравих представників традиційної турецької кухні є сочевичний
    Ішлі кюфта
    Ішлі кюфта
    Дуже смачне традиційне блюдо вірменської та турецької кухні - ішлі кюфта, приготувати самостійно не складно. Досить вивчити рекомендації, описані
    Сочевичний суп - рецепт
    Сочевичний суп - рецепт
    З рецептом сочевичного супу, батьківщиною якого є Туреччина пов'язано безліч повір'їв і легенд. До всього іншого це, здавалося б, просте страву, є
    Булгур - рецепти
    Булгур - рецепти
    Булгур - це крупа, яка особливо популярна в Середземномор'ї і на Сході. З неї можна приготувати багато страв. Сьогодні ми розповімо, як зробити плов