Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Каша булгур

10-04-2016, 21:13
817
Каша булгур
Булгур – це крупа з пшениці, яку попередньо обдають окропом, обсушують і дроблять. Як правильно варити кашу булгур, читайте нижче.
Каша булгур – приготування без варіння
Інгредієнти:

  • булгур середнього помелу – 1 склянка;

  • гаряча вода – 2 склянки.


  • Приготування
    Крупу середнього помелу заливаємо гарячою водою, каструльку закутуємо. Також для цього можна використовувати термос з широким горлом. Даємо крупі набрякнути. Для цього потрібно близько 50 хвилин, а потім використовуємо її для салатів або котлет.
    Каша з булгуру – рецепт
    Інгредієнти:

  • булгур крупного помелу – 1 склянка;

  • холодна вода – 2 склянки;

  • масло вершкове – 2 ст. ложки;

  • сіль.


  • Приготування
    У казані розтоплюємо масло, додаємо крупу, перемішуємо і пасеруємо 3 хвилини. Потім вливаємо воду і солимо. Доводимо до кипіння на сильному вогні, накриваємо казан, вогонь робимо менше і варимо кашу близько 20 хвилин. Потім знімаємо кашу з плити і даємо їй настоятися хвилин 5.
    Каша з булгуру на молоці
    Інгредієнти:

  • булгур – 05 склянки;

  • яблуко – 1 шт.;

  • гарбуз – 100 г;

  • коров'яче молоко – 200 мл;

  • мелена кориця – щіпка;

  • цукор – 1-2 ст. ложки;

  • масло натуральне вершкове – 3 ст. ложки;

  • курага – 50 г;

  • м'ята – 3 листочка;

  • вода – 200 мл;

  • сіль.


  • Приготування
    Булгур обсмажуємо в олії. Вливаємо воду, молоко. Чистимо і ріжемо кубиками гарбуз. Курагу дрібно рубаємо. Додаємо в каструлю підготовлені інгредієнти, перемішуємо і даємо закипіти. Потім робимо менший вогонь і варимо близько 20 хвилин. Потім солимо і знімаємо з вогню. Яблуко очищаємо від шкірки і ріжемо кубиками. Обсмажуємо на олії, потім додаємо цукор, доводимо до його розчинення. Розкладаємо кашу по тарілках, додаємо яблука і поливаємо залишками сиропу. Перед подачею прикрашаємо листочками м'яти і корицею.
    Як варити кашу булгур з грибами?
    Інгредієнти:

  • булгур – 1 склянка;

  • цибуля – 2 шт.;

  • печериці – 400 г;

  • олія оливкова – 4 ст. ложки;

  • фільтрована вода – 2 склянки;

  • сіль;

  • зелень петрушки.


  • Приготування
    На олії обсмажуємо нарізану кубиками цибулька. Додаємо шампіньйони, нарізані пластинами, і обсмажуємо до появи соку. Потім всипаємо булгур і готуємо ще 5 хвилин. Тепер вливаємо воду, солимо і тушкуємо після закипання рідини близько чверті години. Притрушиваем подрібненою зеленню і подаємо до столу.
    Каша з булгуру в мультиварці з кунжутом
    Інгредієнти:

  • булгур – 1 склянка;

  • сіль;
  • Каша булгур

  • вода – 2 склянки;

  • масло вершкове – 2 ст. ложки;

  • кунжут.


  • Приготування
    Мультиварку включаємо режим «Випічка». Розтоплюємо масло, висипаємо крупу, обсмажуємо близько 10 хвилин. Потім всипаємо крупу, вливаємо воду, прилад переводимо в режим «Гасіння» і залишаємо на 20 хвилин. Після цього переводимо мультиварку на «Підігрів» і залишаємо ще на 10 хвилин, а перед подачею посипаємо кашу зернами кунжуту.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Булгур в мультиварці
    Булгур в мультиварці
    Відомо, що мультиварка особливо якісно готує різноманітні каші та, напевно, і з булгуром впорається без особливих проблем. Далі опишемо кілька
    Перлова каша - рецепти приготування
    Перлова каша - рецепти приготування
    Відому кожному звичайну перловку можна приготувати по-новому, дотримуючись докладним рецептами, які описані далі. Розповімо, як урізноманітнити склад
    Як варити перлову кашу на воді?
    Як варити перлову кашу на воді?
    В цій статті ви не знайдете чудернацьких рецептів або ефектної подачі страви, так як далі будемо описувати головні тонкощі приготування звичайної
    Як приготувати булгур?
    Як приготувати булгур?
    Звичні страви зі звичайних круп часом набридають, і в такому випадку можна урізноманітнити раціон чимось новеньким. Далі опишемо, як зробити
    Каша з кукурудзяної крупи - рецепт
    Каша з кукурудзяної крупи - рецепт
    З приготуванням простий кукурудзяної каші, напевно, впорається кожна господиня, а от як її урізноманітнити та зробити більш смачною? Пропонуємо
    Булгур - рецепти
    Булгур - рецепти
    Булгур - це крупа, яка особливо популярна в Середземномор'ї і на Сході. З неї можна приготувати багато страв. Сьогодні ми розповімо, як зробити плов