Каша булгур
Булгур – це крупа з пшениці, яку попередньо обдають окропом, обсушують і дроблять. Як правильно варити кашу булгур, читайте нижче.
Каша булгур – приготування без варіння
Інгредієнти:
булгур середнього помелу – 1 склянка;
гаряча вода – 2 склянки.
Приготування
Крупу середнього помелу заливаємо гарячою водою, каструльку закутуємо. Також для цього можна використовувати термос з широким горлом. Даємо крупі набрякнути. Для цього потрібно близько 50 хвилин, а потім використовуємо її для салатів або котлет.
Каша з булгуру – рецепт
Інгредієнти:
булгур крупного помелу – 1 склянка;
холодна вода – 2 склянки;
масло вершкове – 2 ст. ложки;
сіль.
Приготування
У казані розтоплюємо масло, додаємо крупу, перемішуємо і пасеруємо 3 хвилини. Потім вливаємо воду і солимо. Доводимо до кипіння на сильному вогні, накриваємо казан, вогонь робимо менше і варимо кашу близько 20 хвилин. Потім знімаємо кашу з плити і даємо їй настоятися хвилин 5.
Каша з булгуру на молоці
Інгредієнти:
булгур – 05 склянки;
яблуко – 1 шт.;
гарбуз – 100 г;
коров'яче молоко – 200 мл;
мелена кориця – щіпка;
цукор – 1-2 ст. ложки;
масло натуральне вершкове – 3 ст. ложки;
курага – 50 г;
м'ята – 3 листочка;
вода – 200 мл;
сіль.
Приготування
Булгур обсмажуємо в олії. Вливаємо воду, молоко. Чистимо і ріжемо кубиками гарбуз. Курагу дрібно рубаємо. Додаємо в каструлю підготовлені інгредієнти, перемішуємо і даємо закипіти. Потім робимо менший вогонь і варимо близько 20 хвилин. Потім солимо і знімаємо з вогню. Яблуко очищаємо від шкірки і ріжемо кубиками. Обсмажуємо на олії, потім додаємо цукор, доводимо до його розчинення. Розкладаємо кашу по тарілках, додаємо яблука і поливаємо залишками сиропу. Перед подачею прикрашаємо листочками м'яти і корицею.
Як варити кашу булгур з грибами?
Інгредієнти:
булгур – 1 склянка;
цибуля – 2 шт.;
печериці – 400 г;
олія оливкова – 4 ст. ложки;
фільтрована вода – 2 склянки;
сіль;
зелень петрушки.
Приготування
На олії обсмажуємо нарізану кубиками цибулька. Додаємо шампіньйони, нарізані пластинами, і обсмажуємо до появи соку. Потім всипаємо булгур і готуємо ще 5 хвилин. Тепер вливаємо воду, солимо і тушкуємо після закипання рідини близько чверті години. Притрушиваем подрібненою зеленню і подаємо до столу.
Каша з булгуру в мультиварці з кунжутом
Інгредієнти:
булгур – 1 склянка;
сіль;
вода – 2 склянки;
масло вершкове – 2 ст. ложки;
кунжут.
Приготування
Мультиварку включаємо режим «Випічка». Розтоплюємо масло, висипаємо крупу, обсмажуємо близько 10 хвилин. Потім всипаємо крупу, вливаємо воду, прилад переводимо в режим «Гасіння» і залишаємо на 20 хвилин. Після цього переводимо мультиварку на «Підігрів» і залишаємо ще на 10 хвилин, а перед подачею посипаємо кашу зернами кунжуту.
Каша булгур – приготування без варіння
Інгредієнти:
Приготування
Крупу середнього помелу заливаємо гарячою водою, каструльку закутуємо. Також для цього можна використовувати термос з широким горлом. Даємо крупі набрякнути. Для цього потрібно близько 50 хвилин, а потім використовуємо її для салатів або котлет.
Каша з булгуру – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
У казані розтоплюємо масло, додаємо крупу, перемішуємо і пасеруємо 3 хвилини. Потім вливаємо воду і солимо. Доводимо до кипіння на сильному вогні, накриваємо казан, вогонь робимо менше і варимо кашу близько 20 хвилин. Потім знімаємо кашу з плити і даємо їй настоятися хвилин 5.
Каша з булгуру на молоці
Інгредієнти:
Приготування
Булгур обсмажуємо в олії. Вливаємо воду, молоко. Чистимо і ріжемо кубиками гарбуз. Курагу дрібно рубаємо. Додаємо в каструлю підготовлені інгредієнти, перемішуємо і даємо закипіти. Потім робимо менший вогонь і варимо близько 20 хвилин. Потім солимо і знімаємо з вогню. Яблуко очищаємо від шкірки і ріжемо кубиками. Обсмажуємо на олії, потім додаємо цукор, доводимо до його розчинення. Розкладаємо кашу по тарілках, додаємо яблука і поливаємо залишками сиропу. Перед подачею прикрашаємо листочками м'яти і корицею.
Як варити кашу булгур з грибами?
Інгредієнти:
Приготування
На олії обсмажуємо нарізану кубиками цибулька. Додаємо шампіньйони, нарізані пластинами, і обсмажуємо до появи соку. Потім всипаємо булгур і готуємо ще 5 хвилин. Тепер вливаємо воду, солимо і тушкуємо після закипання рідини близько чверті години. Притрушиваем подрібненою зеленню і подаємо до столу.
Каша з булгуру в мультиварці з кунжутом
Інгредієнти:
Приготування
Мультиварку включаємо режим «Випічка». Розтоплюємо масло, висипаємо крупу, обсмажуємо близько 10 хвилин. Потім всипаємо крупу, вливаємо воду, прилад переводимо в режим «Гасіння» і залишаємо на 20 хвилин. Після цього переводимо мультиварку на «Підігрів» і залишаємо ще на 10 хвилин, а перед подачею посипаємо кашу зернами кунжуту.
Рекомендуємо добрі рецепти
Булгур в мультиварці
Відомо, що мультиварка особливо якісно готує різноманітні каші та, напевно, і з булгуром впорається без особливих проблем. Далі опишемо кілька
Перлова каша - рецепти приготування
Відому кожному звичайну перловку можна приготувати по-новому, дотримуючись докладним рецептами, які описані далі. Розповімо, як урізноманітнити склад
Як варити перлову кашу на воді?
В цій статті ви не знайдете чудернацьких рецептів або ефектної подачі страви, так як далі будемо описувати головні тонкощі приготування звичайної
Як приготувати булгур?
Звичні страви зі звичайних круп часом набридають, і в такому випадку можна урізноманітнити раціон чимось новеньким. Далі опишемо, як зробити
Каша з кукурудзяної крупи - рецепт
З приготуванням простий кукурудзяної каші, напевно, впорається кожна господиня, а от як її урізноманітнити та зробити більш смачною? Пропонуємо
Булгур - рецепти
Булгур - це крупа, яка особливо популярна в Середземномор'ї і на Сході. З неї можна приготувати багато страв. Сьогодні ми розповімо, як зробити плов