Перлова каша - рецепти приготування
Користь перлової каші багато хто недооцінює. А багато хто просто лінуються її готувати, так як вона вариться довго. Кілька способів приготування перлової каші читайте нижче.
Перлова каша – рецепт приготування на воді
Інгредієнти:
вода – 125 л;
крупа перлова – 1 склянка;
сіль;
масло.
Приготування
Приготування перлової каші починаємо з того, що крупу добре промиваємо. У каструлі кип'ятимо 750 мл води, а потім всипаємо крупу. Нехай покипить хвилин 7 потім проціджуємо через друшляк, а водичці даємо стекти. Вливаємо в каструлю воду, що залишилася, підсолюємо. Коли вона закипить, закладаємо крупу, накриваємо кришкою і доводимо до готовності на малому вогні. Як правило, на це йде 25 хвилин.
Перлова каша з м'ясом, рецепт приготування
Інгредієнти:
яловича м'якоть – 200 г;
свинина – 200 г;
перловка – 1 склянка;
морква – 200 г;
горошок – 150 г;
цибуля – 230 г;
лавровий лист;
перець духмяний горошком;
масло вершкове ;
сіль.
Приготування
Перловку добре промиваємо, заливаємо 2 склянками води і залишаємо годинки на 3. Потім цю воду зливаємо, крупу промиваємо, вливаємо приблизно 600 мл води, солимо і варимо близько години на невеликому вогні. Свинину і яловичину ріжемо тонкими смужками. Цибулю дрібненько шаткуємо, а морква подрібнюємо на тертці. У казанок наливаємо масло, прогріваємо його, пасеруємо в ньому цибулю до прозорості, потім кладемо моркву і обсмажуємо все разом, помішуючи. Додаємо м'ясо і також обсмажуємо 5 хвилин, помішуючи. Наливаємо трохи води, щоб вона тільки покрила м'ясо, солимо, кладемо спеції і тушкуємо близько 40 хвилин. Коли м'ясо стане м'яким, додаємо зелений горошок, перемішуємо і готуємо хвилин 10. Додаємо відварену перловку, розмішуємо, готуємо все разом хвилин 10 потім накриваємо і даємо настоятися.
Каша перлова – рецепти приготування в мультиварці
Інгредієнти:
перловка – 200 г;
сушені гриби – 150 г;
морква – 100 г;
помідор – 1 шт.;
цибуля – 120 г;
кріп подрібнений – 20 г;
сіль;
перець;
часник – 2 зубчики.
Приготування
Гриби і перловку окремо заливаємо водою і залишаємо годинок на 6. Подрібнюємо овочі, з грибів зливаємо воду. У ємність мультиварки вливаємо олію, закладаємо овочі та в режимі «Випічка» готуємо 10 хвилин. Додаємо гриби і готуємо хвилин 5. В отриману суміш викладаємо перловку, даємо їй потомитися хвилин 10 вливаємо 4 мультистакана води. Потім переставляємо на режим «Гасіння» і готуємо 50 хвилин. В кінці можна притрусити блюдо подрібненим кропом.
Приготування перлової каші з тушонкою
Інгредієнти:
перловка – 300 г;
цибуля – 150 г;
тушонка – 400 р;
олія – 30 мл;
морква – 200 г;
вода – 1 літр.
Приготування
Промиту перлову крупу замочуємо годинки на 3 а потім воду зливаємо, заливаємо її 4 склянками чистої води і ставимо на плиту, включивши сильний вогонь. Після закипання зменшуємо вогонь і варимо чверть години. Очищений цибулю дрібненько шаткуємо. Морква подрібнюємо за допомогою середньої терки. На сковороді з високими бортиками обсмажуємо овочі, додаємо туди ж тушонку. З перловки зливаємо воду і поміщаємо крупу в сковороду. Заливаємо 1 склянкою окропу. Солимо, кладемо спеції за смаком, а потім добре розмішуємо і накриваємо кришкою. Тушкуємо на малому вогні близько півгодини.
Приготування розсипчастою перлової каші
Інгредієнти:
крупа перлова – 190 г;
вода;
сіль;
масло.
Приготування
Перловку заливаємо 2 літрами окропу і залишаємо на 3-4 години. Потім набряклу крупу викладаємо в каструльку, заливаємо 1 літром свіжої води і ставимо на сильний вогонь. Після закипання варимо хвилин 5 потім вогонь зменшуємо, ємність закриваємо і доводимо кашу до готовності. Коли вода випарується, додаємо в кашу 50 р масла, підсолюємо і під кришкою витримуємо ще хвилин 5.
Перлова каша – рецепт приготування на воді
Інгредієнти:
Приготування
Приготування перлової каші починаємо з того, що крупу добре промиваємо. У каструлі кип'ятимо 750 мл води, а потім всипаємо крупу. Нехай покипить хвилин 7 потім проціджуємо через друшляк, а водичці даємо стекти. Вливаємо в каструлю воду, що залишилася, підсолюємо. Коли вона закипить, закладаємо крупу, накриваємо кришкою і доводимо до готовності на малому вогні. Як правило, на це йде 25 хвилин.
Перлова каша з м'ясом, рецепт приготування
Інгредієнти:
Приготування
Перловку добре промиваємо, заливаємо 2 склянками води і залишаємо годинки на 3. Потім цю воду зливаємо, крупу промиваємо, вливаємо приблизно 600 мл води, солимо і варимо близько години на невеликому вогні. Свинину і яловичину ріжемо тонкими смужками. Цибулю дрібненько шаткуємо, а морква подрібнюємо на тертці. У казанок наливаємо масло, прогріваємо його, пасеруємо в ньому цибулю до прозорості, потім кладемо моркву і обсмажуємо все разом, помішуючи. Додаємо м'ясо і також обсмажуємо 5 хвилин, помішуючи. Наливаємо трохи води, щоб вона тільки покрила м'ясо, солимо, кладемо спеції і тушкуємо близько 40 хвилин. Коли м'ясо стане м'яким, додаємо зелений горошок, перемішуємо і готуємо хвилин 10. Додаємо відварену перловку, розмішуємо, готуємо все разом хвилин 10 потім накриваємо і даємо настоятися.
Каша перлова – рецепти приготування в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Гриби і перловку окремо заливаємо водою і залишаємо годинок на 6. Подрібнюємо овочі, з грибів зливаємо воду. У ємність мультиварки вливаємо олію, закладаємо овочі та в режимі «Випічка» готуємо 10 хвилин. Додаємо гриби і готуємо хвилин 5. В отриману суміш викладаємо перловку, даємо їй потомитися хвилин 10 вливаємо 4 мультистакана води. Потім переставляємо на режим «Гасіння» і готуємо 50 хвилин. В кінці можна притрусити блюдо подрібненим кропом.
Приготування перлової каші з тушонкою
Інгредієнти:
Приготування
Промиту перлову крупу замочуємо годинки на 3 а потім воду зливаємо, заливаємо її 4 склянками чистої води і ставимо на плиту, включивши сильний вогонь. Після закипання зменшуємо вогонь і варимо чверть години. Очищений цибулю дрібненько шаткуємо. Морква подрібнюємо за допомогою середньої терки. На сковороді з високими бортиками обсмажуємо овочі, додаємо туди ж тушонку. З перловки зливаємо воду і поміщаємо крупу в сковороду. Заливаємо 1 склянкою окропу. Солимо, кладемо спеції за смаком, а потім добре розмішуємо і накриваємо кришкою. Тушкуємо на малому вогні близько півгодини.
Приготування розсипчастою перлової каші
Інгредієнти:
Приготування
Перловку заливаємо 2 літрами окропу і залишаємо на 3-4 години. Потім набряклу крупу викладаємо в каструльку, заливаємо 1 літром свіжої води і ставимо на сильний вогонь. Після закипання варимо хвилин 5 потім вогонь зменшуємо, ємність закриваємо і доводимо кашу до готовності. Коли вода випарується, додаємо в кашу 50 р масла, підсолюємо і під кришкою витримуємо ще хвилин 5.
Рекомендуємо добрі рецепти
Перлова каша з тушонкою в мультиварці
У багатьох перловка з тушонкою може викликати особливі почуття. Але сьогодні ми запропонуємо абсолютно нові страви, в основі яких будуть ці продукти.
Каша з кукурудзяної крупи - рецепт
З приготуванням простий кукурудзяної каші, напевно, впорається кожна господиня, а от як її урізноманітнити та зробити більш смачною? Пропонуємо
Перловка з грибами
Перловка - неймовірно корисна каша, ну а якщо ви не хочете готувати її на молоці, то зробіть більш ситний варіант - перловку з грибами. До речі, до
Перлова каша з тушонкою
Перловка містить масу вітамінів і велику кількість клітковини, але, тим не менш, в сучасній кулінарії вона не користується великим попитом. Давайте,
Перлова каша - рецепт
Перловка не є фаворитом серед круп на нашому столі, хоча багатьом відомо про її корисні властивості. Давайте познайомимося з нею ближче. Сьогодні ми
Перлова каша в мультиварці
Перловка - це багатюще джерело білків і вуглеводів. Але фаворитом серед круп вона не є, і багато господині готують її досить рідко. Давайте