Користь перлової каші багато хто недооцінює. А багато хто просто лінуються її готувати, так як вона вариться довго. Кілька способів приготування перлової каші читайте нижче.
Перлова каша – рецепт приготування на воді
Інгредієнти: вода – 125 л; крупа перлова – 1 склянка; сіль; масло. Приготування Приготування перлової каші починаємо з того, що крупу добре промиваємо. У каструлі кип'ятимо 750 мл води, а потім всипаємо крупу. Нехай покипить хвилин 7 потім проціджуємо через друшляк, а водичці даємо стекти. Вливаємо в каструлю воду, що залишилася, підсолюємо. Коли вона закипить, закладаємо крупу, накриваємо кришкою і доводимо до готовності на малому вогні. Як правило, на це йде 25 хвилин.
Перлова каша з м'ясом, рецепт приготування
Інгредієнти: яловича м'якоть – 200 г; свинина – 200 г; перловка – 1 склянка; морква – 200 г; горошок – 150 г; цибуля – 230 г; лавровий лист; перець духмяний горошком; масло вершкове ; сіль. Приготування Перловку добре промиваємо, заливаємо 2 склянками води і залишаємо годинки на 3. Потім цю воду зливаємо, крупу промиваємо, вливаємо приблизно 600 мл води, солимо і варимо близько години на невеликому вогні. Свинину і яловичину ріжемо тонкими смужками. Цибулю дрібненько шаткуємо, а морква подрібнюємо на тертці. У казанок наливаємо масло, прогріваємо його, пасеруємо в ньому цибулю до прозорості, потім кладемо моркву і обсмажуємо все разом, помішуючи. Додаємо м'ясо і також обсмажуємо 5 хвилин, помішуючи. Наливаємо трохи води, щоб вона тільки покрила м'ясо, солимо, кладемо спеції і тушкуємо близько 40 хвилин. Коли м'ясо стане м'яким, додаємо зелений горошок, перемішуємо і готуємо хвилин 10. Додаємо відварену перловку, розмішуємо, готуємо все разом хвилин 10 потім накриваємо і даємо настоятися.
Каша перлова – рецепти приготування в мультиварці
Інгредієнти: перловка – 200 г; сушені гриби – 150 г; морква – 100 г; помідор – 1 шт.; цибуля – 120 г; кріп подрібнений – 20 г; сіль; перець; часник – 2 зубчики. Приготування Гриби і перловку окремо заливаємо водою і залишаємо годинок на 6. Подрібнюємо овочі, з грибів зливаємо воду. У ємність мультиварки вливаємо олію, закладаємо овочі та в режимі «Випічка» готуємо 10 хвилин. Додаємо гриби і готуємо хвилин 5. В отриману суміш викладаємо перловку, даємо їй потомитися хвилин 10 вливаємо 4 мультистакана води. Потім переставляємо на режим «Гасіння» і готуємо 50 хвилин. В кінці можна притрусити блюдо подрібненим кропом.
Приготування перлової каші з тушонкою
Інгредієнти: перловка – 300 г; цибуля – 150 г; тушонка – 400 р; олія – 30 мл; морква – 200 г; вода – 1 літр. Приготування Промиту перлову крупу замочуємо годинки на 3 а потім воду зливаємо, заливаємо її 4 склянками чистої води і ставимо на плиту, включивши сильний вогонь. Після закипання зменшуємо вогонь і варимо чверть години. Очищений цибулю дрібненько шаткуємо. Морква подрібнюємо за допомогою середньої терки. На сковороді з високими бортиками обсмажуємо овочі, додаємо туди ж тушонку. З перловки зливаємо воду і поміщаємо крупу в сковороду. Заливаємо 1 склянкою окропу. Солимо, кладемо спеції за смаком, а потім добре розмішуємо і накриваємо кришкою. Тушкуємо на малому вогні близько півгодини.
Приготування розсипчастою перлової каші
Інгредієнти: крупа перлова – 190 г; вода; сіль; масло. Приготування Перловку заливаємо 2 літрами окропу і залишаємо на 3-4 години. Потім набряклу крупу викладаємо в каструльку, заливаємо 1 літром свіжої води і ставимо на сильний вогонь. Після закипання варимо хвилин 5 потім вогонь зменшуємо, ємність закриваємо і доводимо кашу до готовності. Коли вода випарується, додаємо в кашу 50 р масла, підсолюємо і під кришкою витримуємо ще хвилин 5.