Вернуться назад Распечатать

Каша булгур

Каша булгур
Булгур – це крупа з пшениці, яку попередньо обдають окропом, обсушують і дроблять. Як правильно варити кашу булгур, читайте нижче.
Каша булгур – приготування без варіння
Інгредієнти:

  • булгур середнього помелу – 1 склянка;

  • гаряча вода – 2 склянки.


  • Приготування
    Крупу середнього помелу заливаємо гарячою водою, каструльку закутуємо. Також для цього можна використовувати термос з широким горлом. Даємо крупі набрякнути. Для цього потрібно близько 50 хвилин, а потім використовуємо її для салатів або котлет.
    Каша з булгуру – рецепт
    Інгредієнти:

  • булгур крупного помелу – 1 склянка;

  • холодна вода – 2 склянки;

  • масло вершкове – 2 ст. ложки;

  • сіль.


  • Приготування
    У казані розтоплюємо масло, додаємо крупу, перемішуємо і пасеруємо 3 хвилини. Потім вливаємо воду і солимо. Доводимо до кипіння на сильному вогні, накриваємо казан, вогонь робимо менше і варимо кашу близько 20 хвилин. Потім знімаємо кашу з плити і даємо їй настоятися хвилин 5.
    Каша з булгуру на молоці
    Інгредієнти:

  • булгур – 05 склянки;

  • яблуко – 1 шт.;

  • гарбуз – 100 г;

  • коров'яче молоко – 200 мл;

  • мелена кориця – щіпка;

  • цукор – 1-2 ст. ложки;

  • масло натуральне вершкове – 3 ст. ложки;

  • курага – 50 г;

  • м'ята – 3 листочка;

  • вода – 200 мл;

  • сіль.


  • Приготування
    Булгур обсмажуємо в олії. Вливаємо воду, молоко. Чистимо і ріжемо кубиками гарбуз. Курагу дрібно рубаємо. Додаємо в каструлю підготовлені інгредієнти, перемішуємо і даємо закипіти. Потім робимо менший вогонь і варимо близько 20 хвилин. Потім солимо і знімаємо з вогню. Яблуко очищаємо від шкірки і ріжемо кубиками. Обсмажуємо на олії, потім додаємо цукор, доводимо до його розчинення. Розкладаємо кашу по тарілках, додаємо яблука і поливаємо залишками сиропу. Перед подачею прикрашаємо листочками м'яти і корицею.
    Як варити кашу булгур з грибами?
    Інгредієнти:

  • булгур – 1 склянка;

  • цибуля – 2 шт.;

  • печериці – 400 г;

  • олія оливкова – 4 ст. ложки;

  • фільтрована вода – 2 склянки;

  • сіль;

  • зелень петрушки.


  • Приготування
    На олії обсмажуємо нарізану кубиками цибулька. Додаємо шампіньйони, нарізані пластинами, і обсмажуємо до появи соку. Потім всипаємо булгур і готуємо ще 5 хвилин. Тепер вливаємо воду, солимо і тушкуємо після закипання рідини близько чверті години. Притрушиваем подрібненою зеленню і подаємо до столу.
    Каша з булгуру в мультиварці з кунжутом
    Інгредієнти:

  • булгур – 1 склянка;

  • сіль;
  • Каша булгур

  • вода – 2 склянки;

  • масло вершкове – 2 ст. ложки;

  • кунжут.


  • Приготування
    Мультиварку включаємо режим «Випічка». Розтоплюємо масло, висипаємо крупу, обсмажуємо близько 10 хвилин. Потім всипаємо крупу, вливаємо воду, прилад переводимо в режим «Гасіння» і залишаємо на 20 хвилин. Після цього переводимо мультиварку на «Підігрів» і залишаємо ще на 10 хвилин, а перед подачею посипаємо кашу зернами кунжуту.