Булгур – це крупа з пшениці, яку попередньо обдають окропом, обсушують і дроблять. Як правильно варити кашу булгур, читайте нижче.
Каша булгур – приготування без варіння
Інгредієнти: булгур середнього помелу – 1 склянка; гаряча вода – 2 склянки. Приготування Крупу середнього помелу заливаємо гарячою водою, каструльку закутуємо. Також для цього можна використовувати термос з широким горлом. Даємо крупі набрякнути. Для цього потрібно близько 50 хвилин, а потім використовуємо її для салатів або котлет.
Каша з булгуру – рецепт
Інгредієнти: булгур крупного помелу – 1 склянка; холодна вода – 2 склянки; масло вершкове – 2 ст. ложки; сіль. Приготування У казані розтоплюємо масло, додаємо крупу, перемішуємо і пасеруємо 3 хвилини. Потім вливаємо воду і солимо. Доводимо до кипіння на сильному вогні, накриваємо казан, вогонь робимо менше і варимо кашу близько 20 хвилин. Потім знімаємо кашу з плити і даємо їй настоятися хвилин 5.
Каша з булгуру на молоці
Інгредієнти: булгур – 05 склянки; яблуко – 1 шт.; гарбуз – 100 г; коров'яче молоко – 200 мл; мелена кориця – щіпка; цукор – 1-2 ст. ложки; масло натуральне вершкове – 3 ст. ложки; курага – 50 г; м'ята – 3 листочка; вода – 200 мл; сіль. Приготування Булгур обсмажуємо в олії. Вливаємо воду, молоко. Чистимо і ріжемо кубиками гарбуз. Курагу дрібно рубаємо. Додаємо в каструлю підготовлені інгредієнти, перемішуємо і даємо закипіти. Потім робимо менший вогонь і варимо близько 20 хвилин. Потім солимо і знімаємо з вогню. Яблуко очищаємо від шкірки і ріжемо кубиками. Обсмажуємо на олії, потім додаємо цукор, доводимо до його розчинення. Розкладаємо кашу по тарілках, додаємо яблука і поливаємо залишками сиропу. Перед подачею прикрашаємо листочками м'яти і корицею.
Як варити кашу булгур з грибами?
Інгредієнти: булгур – 1 склянка; цибуля – 2 шт.; печериці – 400 г; олія оливкова – 4 ст. ложки; фільтрована вода – 2 склянки; сіль; зелень петрушки. Приготування На олії обсмажуємо нарізану кубиками цибулька. Додаємо шампіньйони, нарізані пластинами, і обсмажуємо до появи соку. Потім всипаємо булгур і готуємо ще 5 хвилин. Тепер вливаємо воду, солимо і тушкуємо після закипання рідини близько чверті години. Притрушиваем подрібненою зеленню і подаємо до столу.
Каша з булгуру в мультиварці з кунжутом
Інгредієнти: булгур – 1 склянка; сіль; вода – 2 склянки; масло вершкове – 2 ст. ложки; кунжут. Приготування Мультиварку включаємо режим «Випічка». Розтоплюємо масло, висипаємо крупу, обсмажуємо близько 10 хвилин. Потім всипаємо крупу, вливаємо воду, прилад переводимо в режим «Гасіння» і залишаємо на 20 хвилин. Після цього переводимо мультиварку на «Підігрів» і залишаємо ще на 10 хвилин, а перед подачею посипаємо кашу зернами кунжуту.