Брокколі - рецепти приготування
Якщо ви знаходитесь в пошуку корисних і разом з тим смачних страв, то цей матеріал саме те, що вам потрібно. В ньому ми розповімо, що можна приготувати з брокколі і запропонуємо кілька вдалих страв з цього, безумовно, корисного овоча.
Інгредієнти:
броколі свіжа – 05 качана;
філе курячої грудки – 335 г;
оливки без кісточок – 1 жменя;
олія оливкова – 20 мл;
мелена суміш перців – 5 г;
кухонна сіль – 5 р;
Для заправного соусу:
цибулини шалот – 2 шт.;
натертий імбирний корінь – 1 ч. ложка;
стручок гіркого перцю чилі – 05 шт.;
зубці часнику – 2-3 шт.;
соус соєвий – 35 мл;
олія оливкова першого віджиму – 35 мл
Приготування
Куряче філе відбиваємо кулінарним молоточком або качалкою, попередньо прикривши харчовою плівкою. Присмачую м'ясо по всьому периметру сіллю і меленої сумішшю п'яти перців, промазуємо з усіх боків щедро оливковою олією і обсмажуємо на сковороді гриль до готовності з двох сторін. Разом з тим відварюємо в трохи підсоленій воді суцвіття брокколі без грубих живців, а потім воду зливаємо, окатываем капусту крижаною водою, і обсушуємо.
В вок або товстостінну сковороду наливаємо оливкову олію, прогріваємо його добряче і закладаємо натертий імбирний корінь, подрібнений перчик чилі та зубці часнику і нарізані кільцями цибулини шалот. Обсмажуємо до м'якості, а потім вимикаємо плиту, вливаємо в ємність до гарячих рум'яних овочів соус соєвий, викладаємо підготовлену брокколі і перемішуємо.
Викладаємо брокколі з овочами на блюдо, зверху розкладаємо нарізане на шматочки обсмажене куряче філе і оливки без кісточок і відразу ж подаємо до столу.
Інгредієнти:
суцвіття брокколі – 650 г;
сметана – 320 мл;
яйця курячі – 7 шт.;
пікантний сир твердий – 250 г;
масло вершкове – 55 г;
сухарі панірувальні – 50 г;
мускатний горіх мелений – 5 г;
свежесмолотая суміш перців – 5 г;
сіль поварена – 5 р.
Приготування
Відварені у підсоленій воді протягом десяти хвилин суцвіття брокколі обсушуємо й укладаємо в промаслений вершковим маслом і присипану панірувальними сухарями форму для запікання. Яйця трохи збиваємо з дрібкою солі, додаємо сметану, дрібку меленого мускатного горіха і суміші п'яти перців і ще раз обробляємо міксером до легкості. Додаємо пропущений через тертку твердий пікантний сир, розмішуємо і заливаємо отриманою сумішшю капусту у формі. Зверху розкладаємо маленькі шматочки вершкового масла і ставимо блюдо для запікання в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку на півгодини.
Інгредієнти:
філе курки – 550 г;
капуста брокколі – 1 качан;
цибулина ріпчаста – 1 шт.;
морква – 95 г;
солодкий болгарський перець – 125 г;
картопляні бульби – 670 г;
олія оливкова – 20 мл;
олія рослинна рафінована – 140 мл;
часникові зубці – 3 шт.;
горошини запашного перцю – 3-5 шт.;
свіжа зелень – 1 пучок;
свежесмолотая суміш перців – 5 г;
сіль поварена – 5 р.
Приготування
Промите і обсушенное філе птиці нарізаємо кубиками або брусочками і змішуємо зі столовою ложкою оливкової олії і подрібненим часником. Залишаємо м'ясо, поки будемо готувати овочі.
За цей час очищаємо і подрібнюємо кубиками цибулю та моркву, а болгарський перець шаткуємо невеликими пелюстками. Разом з тим чистимо і ріжемо кубиками картоплю і розбираємо на суцвіття качан капусти брокколі.
Тепер прогріваємо казанок або товстостінний сотейник, наливши в нього трохи олії і закладаємо в нього цибулька і морквину. Даємо овочам трохи підрум'янитися, а потім додаємо промаринованное куряче філе і витримуємо на вогні, помішуючи до випаровування всієї рідини. Плесни до м'яса ще трохи олії і обсмажуємо курячі шматочки до рум'яності. Далі кидаємо картоплю і перець, доливаємо гарячу воду, щоб вона покрила овочі з м'ясом, і тушкуємо страву до готовності картопляних скибочок.
На завершення кидаємо суцвіття брокколі, приправляємо рагу за смаком сіллю, перцем і кидаємо горошини запашного перцю. Протушиваем страву ще хвилин десять до м'якості капусти, а потім даємо ще трохи настоятися і подаємо, приправивши свіжою зеленню.
Салат з брокколі - рецепт приготування
Інгредієнти:
Для заправного соусу:
Приготування
Куряче філе відбиваємо кулінарним молоточком або качалкою, попередньо прикривши харчовою плівкою. Присмачую м'ясо по всьому периметру сіллю і меленої сумішшю п'яти перців, промазуємо з усіх боків щедро оливковою олією і обсмажуємо на сковороді гриль до готовності з двох сторін. Разом з тим відварюємо в трохи підсоленій воді суцвіття брокколі без грубих живців, а потім воду зливаємо, окатываем капусту крижаною водою, і обсушуємо.
В вок або товстостінну сковороду наливаємо оливкову олію, прогріваємо його добряче і закладаємо натертий імбирний корінь, подрібнений перчик чилі та зубці часнику і нарізані кільцями цибулини шалот. Обсмажуємо до м'якості, а потім вимикаємо плиту, вливаємо в ємність до гарячих рум'яних овочів соус соєвий, викладаємо підготовлену брокколі і перемішуємо.
Викладаємо брокколі з овочами на блюдо, зверху розкладаємо нарізане на шматочки обсмажене куряче філе і оливки без кісточок і відразу ж подаємо до столу.
Простий рецепт приготування запіканки з брокколі з сиром в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Відварені у підсоленій воді протягом десяти хвилин суцвіття брокколі обсушуємо й укладаємо в промаслений вершковим маслом і присипану панірувальними сухарями форму для запікання. Яйця трохи збиваємо з дрібкою солі, додаємо сметану, дрібку меленого мускатного горіха і суміші п'яти перців і ще раз обробляємо міксером до легкості. Додаємо пропущений через тертку твердий пікантний сир, розмішуємо і заливаємо отриманою сумішшю капусту у формі. Зверху розкладаємо маленькі шматочки вершкового масла і ставимо блюдо для запікання в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку на півгодини.
Рецепт приготування рагу з брокколі з курячим м'ясом
Інгредієнти:
Приготування
Промите і обсушенное філе птиці нарізаємо кубиками або брусочками і змішуємо зі столовою ложкою оливкової олії і подрібненим часником. Залишаємо м'ясо, поки будемо готувати овочі.
За цей час очищаємо і подрібнюємо кубиками цибулю та моркву, а болгарський перець шаткуємо невеликими пелюстками. Разом з тим чистимо і ріжемо кубиками картоплю і розбираємо на суцвіття качан капусти брокколі.
Тепер прогріваємо казанок або товстостінний сотейник, наливши в нього трохи олії і закладаємо в нього цибулька і морквину. Даємо овочам трохи підрум'янитися, а потім додаємо промаринованное куряче філе і витримуємо на вогні, помішуючи до випаровування всієї рідини. Плесни до м'яса ще трохи олії і обсмажуємо курячі шматочки до рум'яності. Далі кидаємо картоплю і перець, доливаємо гарячу воду, щоб вона покрила овочі з м'ясом, і тушкуємо страву до готовності картопляних скибочок.
На завершення кидаємо суцвіття брокколі, приправляємо рагу за смаком сіллю, перцем і кидаємо горошини запашного перцю. Протушиваем страву ще хвилин десять до м'якості капусти, а потім даємо ще трохи настоятися і подаємо, приправивши свіжою зеленню.
Рекомендуємо добрі рецепти
Капуста брокколі - як приготувати?
З популярної сьогодні брокколі готують безліч різноманітних смачних і, безсумнівно, корисних страв. І далі опишемо два неймовірно оригінальних
Запіканка з брокколі та цвітної капусти
Корисна запіканка з кольорової капусти та брокколі - легке в приготуванні і універсальне в подачі блюдо! Його можна подавати як гарнір до м'ясних або
Салат з брокколі і сьомгою
Салат з брокколі і сьомгою - оригінальне і вишукане блюдо, яке неодмінно припаде до смаку вашим гостям. Давайте розберемо парочку цікавих, але в теж
Курка з брокколі
Про користь курячого м'яса нам відомо давно. І сьогодні ми пропонуємо приготувати цю птицю з не менш корисним продуктом - капустою брокколі. Давайте
Пюре з брокколі
Брокколі - корисна зелена капуста, яку використовують в приготуванні різних страв. Давайте поговоримо про те, як зробити з неї чудове пюре для дітей
Брокколі у вершковому соусі
Брокколі - одна з найбільш корисних різновидів капусти. А приготована у вершковому соусі вона просто тане у роті. Давайте розберемо кілька цікавих