Вернуться назад Распечатать

Брокколі - рецепти приготування

Брокколі - рецепти приготування
Якщо ви знаходитесь в пошуку корисних і разом з тим смачних страв, то цей матеріал саме те, що вам потрібно. В ньому ми розповімо, що можна приготувати з брокколі і запропонуємо кілька вдалих страв з цього, безумовно, корисного овоча.

Салат з брокколі - рецепт приготування


Інгредієнти:

  • броколі свіжа – 05 качана;

  • філе курячої грудки – 335 г;

  • оливки без кісточок – 1 жменя;

  • олія оливкова – 20 мл;

  • мелена суміш перців – 5 г;

  • кухонна сіль – 5 р;



  • Для заправного соусу:

  • цибулини шалот – 2 шт.;

  • натертий імбирний корінь – 1 ч. ложка;

  • стручок гіркого перцю чилі – 05 шт.;

  • зубці часнику – 2-3 шт.;

  • соус соєвий – 35 мл;

  • олія оливкова першого віджиму – 35 мл



  • Приготування
    Куряче філе відбиваємо кулінарним молоточком або качалкою, попередньо прикривши харчовою плівкою. Присмачую м'ясо по всьому периметру сіллю і меленої сумішшю п'яти перців, промазуємо з усіх боків щедро оливковою олією і обсмажуємо на сковороді гриль до готовності з двох сторін. Разом з тим відварюємо в трохи підсоленій воді суцвіття брокколі без грубих живців, а потім воду зливаємо, окатываем капусту крижаною водою, і обсушуємо.
    В вок або товстостінну сковороду наливаємо оливкову олію, прогріваємо його добряче і закладаємо натертий імбирний корінь, подрібнений перчик чилі та зубці часнику і нарізані кільцями цибулини шалот. Обсмажуємо до м'якості, а потім вимикаємо плиту, вливаємо в ємність до гарячих рум'яних овочів соус соєвий, викладаємо підготовлену брокколі і перемішуємо.
    Викладаємо брокколі з овочами на блюдо, зверху розкладаємо нарізане на шматочки обсмажене куряче філе і оливки без кісточок і відразу ж подаємо до столу.

    Простий рецепт приготування запіканки з брокколі з сиром в духовці


    Інгредієнти:

  • суцвіття брокколі – 650 г;

  • сметана – 320 мл;

  • яйця курячі – 7 шт.;

  • пікантний сир твердий – 250 г;

  • масло вершкове – 55 г;

  • сухарі панірувальні – 50 г;

  • мускатний горіх мелений – 5 г;

  • свежесмолотая суміш перців – 5 г;

  • сіль поварена – 5 р.


  • Приготування
    Відварені у підсоленій воді протягом десяти хвилин суцвіття брокколі обсушуємо й укладаємо в промаслений вершковим маслом і присипану панірувальними сухарями форму для запікання. Яйця трохи збиваємо з дрібкою солі, додаємо сметану, дрібку меленого мускатного горіха і суміші п'яти перців і ще раз обробляємо міксером до легкості. Додаємо пропущений через тертку твердий пікантний сир, розмішуємо і заливаємо отриманою сумішшю капусту у формі. Зверху розкладаємо маленькі шматочки вершкового масла і ставимо блюдо для запікання в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку на півгодини.

    Рецепт приготування рагу з брокколі з курячим м'ясом


    Інгредієнти:

  • філе курки – 550 г;

  • капуста брокколі – 1 качан;

  • цибулина ріпчаста – 1 шт.;

  • морква – 95 г;

  • солодкий болгарський перець – 125 г;

  • картопляні бульби – 670 г;

  • олія оливкова – 20 мл;

  • олія рослинна рафінована – 140 мл;

  • часникові зубці – 3 шт.;

  • горошини запашного перцю – 3-5 шт.;

  • свіжа зелень – 1 пучок;

  • свежесмолотая суміш перців – 5 г;

  • сіль поварена – 5 р.


  • Приготування
    Промите і обсушенное філе птиці нарізаємо кубиками або брусочками і змішуємо зі столовою ложкою оливкової олії і подрібненим часником. Залишаємо м'ясо, поки будемо готувати овочі.
    За цей час очищаємо і подрібнюємо кубиками цибулю та моркву, а болгарський перець шаткуємо невеликими пелюстками. Разом з тим чистимо і ріжемо кубиками картоплю і розбираємо на суцвіття качан капусти брокколі.
    Тепер прогріваємо казанок або товстостінний сотейник, наливши в нього трохи олії і закладаємо в нього цибулька і
    Брокколі - рецепти приготування
    морквину. Даємо овочам трохи підрум'янитися, а потім додаємо промаринованное куряче філе і витримуємо на вогні, помішуючи до випаровування всієї рідини. Плесни до м'яса ще трохи олії і обсмажуємо курячі шматочки до рум'яності. Далі кидаємо картоплю і перець, доливаємо гарячу воду, щоб вона покрила овочі з м'ясом, і тушкуємо страву до готовності картопляних скибочок.
    На завершення кидаємо суцвіття брокколі, приправляємо рагу за смаком сіллю, перцем і кидаємо горошини запашного перцю. Протушиваем страву ще хвилин десять до м'якості капусти, а потім даємо ще трохи настоятися і подаємо, приправивши свіжою зеленню.