Капуста брокколі - як приготувати?
Для тих, хто не знає, що можна приготувати з капусти броколі, рекомендуємо скористатися нашими простими рецептами і зробити чудовий гарнір до м'ясного страви або самостійне легке блюдо.
Заморожену капусту брокколі можна звичайно просто відварити протягом десяти хвилин в каструлі з водою і подати як гарнір. Але пропонуємо зробити подачу більш цікавою, доповнивши її сирним соусом і приготувати суцвіття брокколі на пару.
Інгредієнти:
капуста брокколі – 1 качан;
плавлений сир – 75 г;
пікантний сир твердий – 110 г;
селянське вершкове масло – 35 г;
борошно пшеничне – 30 г;
молоко незбиране – 220 мл;
лимон – 05 шт.;
паприка мелена – 1 щіпка;
свіжозмелену чорний перець – 1 щіпка;
кухонна сіль – 1 щіпка.
Приготування
Заморожені суцвіття брокколі збризкуємо лимонним соком, укладаємо в пароварку і відварюємо протягом двадцяти хвилин. За цей час готуємо сирний соус. Пасеруємо на розтопленому вершковому маслі борошно пшеничне протягом двох хвилин, а потім потроху вливаємо молоко, інтенсивно перемішуючи масу при цьому. Після розчинення всіх грудок закладаємо натертий на тертці твердий і нарізаний на скибочки плавлений сир і даємо йому повністю розпуститися, помішуючи. Присмачую соус за смаком кухонною сіллю, меленою паприкою і меленим чорним перцем, перемішуємо і знімаємо з вогню. Готову брокколі маємо на тарілці, приправляємо сирним соусом і відразу подаємо.
Інгредієнти:
капуста брокколі – 560 г;
яйця курячі великі – 2 шт.;
пшеничне борошно – 75 г;
вода сильногазована – 95 мл;
рослинна олія без аромату для смаження – 45-65 мл;
свіжозмелену чорний перець – 1 щіпка;
кухонна сіль – 2 щіпки.
Приготування
Спочатку капусту промиваємо, розбираємо на ланки і відварюємо протягом чотирьох-п'яти хвилин в трохи підсоленій воді, а потім зливаємо на друшляк і залишаємо стікати і остигати. Для кляру обробляємо міксером або віночком яйця, додаємо дрібку солі і свіжозмеленого перцю, вливаємо газовану водичку і всипаємо борошно, інтенсивно розмішуючи і домагаючись розчинення всіх грудок. Готовий кляр повинен бути по текстурі як густа сметана.
Відварені суцвіття брокколі занурюємо по черзі в кляр і викладаємо в прогріте на сковороді рослинне масло без аромату. Даємо їм підрум'янитися на сильному вогні до апетитної рум'яності, викладаємо на тарілку і можемо подавати.
Як смачно приготувати заморожену капусту броколі?
Заморожену капусту брокколі можна звичайно просто відварити протягом десяти хвилин в каструлі з водою і подати як гарнір. Але пропонуємо зробити подачу більш цікавою, доповнивши її сирним соусом і приготувати суцвіття брокколі на пару.
Інгредієнти:
Приготування
Заморожені суцвіття брокколі збризкуємо лимонним соком, укладаємо в пароварку і відварюємо протягом двадцяти хвилин. За цей час готуємо сирний соус. Пасеруємо на розтопленому вершковому маслі борошно пшеничне протягом двох хвилин, а потім потроху вливаємо молоко, інтенсивно перемішуючи масу при цьому. Після розчинення всіх грудок закладаємо натертий на тертці твердий і нарізаний на скибочки плавлений сир і даємо йому повністю розпуститися, помішуючи. Присмачую соус за смаком кухонною сіллю, меленою паприкою і меленим чорним перцем, перемішуємо і знімаємо з вогню. Готову брокколі маємо на тарілці, приправляємо сирним соусом і відразу подаємо.
Як приготувати капусту брокколі на гарнір в клярі?
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку капусту промиваємо, розбираємо на ланки і відварюємо протягом чотирьох-п'яти хвилин в трохи підсоленій воді, а потім зливаємо на друшляк і залишаємо стікати і остигати. Для кляру обробляємо міксером або віночком яйця, додаємо дрібку солі і свіжозмеленого перцю, вливаємо газовану водичку і всипаємо борошно, інтенсивно розмішуючи і домагаючись розчинення всіх грудок. Готовий кляр повинен бути по текстурі як густа сметана.
Відварені суцвіття брокколі занурюємо по черзі в кляр і викладаємо в прогріте на сковороді рослинне масло без аромату. Даємо їм підрум'янитися на сильному вогні до апетитної рум'яності, викладаємо на тарілку і можемо подавати.
Рекомендуємо добрі рецепти
Запіканка з брокколі та цвітної капусти
Корисна запіканка з кольорової капусти та брокколі - легке в приготуванні і універсальне в подачі блюдо! Його можна подавати як гарнір до м'ясних або
Пюре з брокколі
Брокколі - корисна зелена капуста, яку використовують в приготуванні різних страв. Давайте поговоримо про те, як зробити з неї чудове пюре для дітей
Броколі в клярі
Капуста брокколі - дуже корисний овоч. У ній міститься багато фолієвої кислоти, вітаміну С, бета-каротину і калію. В кулінарії різних країн вона
Брокколі на пару
Брокколі на пару дуже часто зустрічається в рецептах по здоровому і дієтичного харчування. Вона є однією з найбільш корисних видів капусти. Давайте
Брокколі у вершковому соусі
Брокколі - одна з найбільш корисних різновидів капусти. А приготована у вершковому соусі вона просто тане у роті. Давайте розберемо кілька цікавих
Тушкована брокколі
Тушкована брокколі - смачне і корисне блюдо, яке можна подавати до столу як самостійно, так і як гарнір до риби або м'яса. У нашій статті ми зібрали