Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Капуста брокколі - як приготувати?

Капуста брокколі - як приготувати?

10-04-2016, 21:05
535
Капуста брокколі - як приготувати?
Для тих, хто не знає, що можна приготувати з капусти броколі, рекомендуємо скористатися нашими простими рецептами і зробити чудовий гарнір до м'ясного страви або самостійне легке блюдо.

Як смачно приготувати заморожену капусту броколі?


Заморожену капусту брокколі можна звичайно просто відварити протягом десяти хвилин в каструлі з водою і подати як гарнір. Але пропонуємо зробити подачу більш цікавою, доповнивши її сирним соусом і приготувати суцвіття брокколі на пару.
Інгредієнти:

  • капуста брокколі – 1 качан;

  • плавлений сир – 75 г;

  • пікантний сир твердий – 110 г;

  • селянське вершкове масло – 35 г;

  • борошно пшеничне – 30 г;

  • молоко незбиране – 220 мл;

  • лимон – 05 шт.;

  • паприка мелена – 1 щіпка;

  • свіжозмелену чорний перець – 1 щіпка;

  • кухонна сіль – 1 щіпка.


  • Приготування
    Заморожені суцвіття брокколі збризкуємо лимонним соком, укладаємо в пароварку і відварюємо протягом двадцяти хвилин. За цей час готуємо сирний соус. Пасеруємо на розтопленому вершковому маслі борошно пшеничне протягом двох хвилин, а потім потроху вливаємо молоко, інтенсивно перемішуючи масу при цьому. Після розчинення всіх грудок закладаємо натертий на тертці твердий і нарізаний на скибочки плавлений сир і даємо йому повністю розпуститися, помішуючи. Присмачую соус за смаком кухонною сіллю, меленою паприкою і меленим чорним перцем, перемішуємо і знімаємо з вогню. Готову брокколі маємо на тарілці, приправляємо сирним соусом і відразу подаємо.

    Як приготувати капусту брокколі на гарнір в клярі?


    Інгредієнти:

  • капуста брокколі – 560 г;

  • яйця курячі великі – 2 шт.;

  • пшеничне борошно – 75 г;

  • вода сильногазована – 95 мл;

  • рослинна олія без аромату для смаження – 45-65 мл;

  • свіжозмелену чорний перець – 1 щіпка;

  • кухонна сіль – 2 щіпки.


  • Приготування
    Капуста брокколі - як приготувати?

    Спочатку капусту промиваємо, розбираємо на ланки і відварюємо протягом чотирьох-п'яти хвилин в трохи підсоленій воді, а потім зливаємо на друшляк і залишаємо стікати і остигати. Для кляру обробляємо міксером або віночком яйця, додаємо дрібку солі і свіжозмеленого перцю, вливаємо газовану водичку і всипаємо борошно, інтенсивно розмішуючи і домагаючись розчинення всіх грудок. Готовий кляр повинен бути по текстурі як густа сметана.
    Відварені суцвіття брокколі занурюємо по черзі в кляр і викладаємо в прогріте на сковороді рослинне масло без аромату. Даємо їм підрум'янитися на сильному вогні до апетитної рум'яності, викладаємо на тарілку і можемо подавати.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Запіканка з брокколі та цвітної капусти
    Запіканка з брокколі та цвітної капусти
    Корисна запіканка з кольорової капусти та брокколі - легке в приготуванні і універсальне в подачі блюдо! Його можна подавати як гарнір до м'ясних або
    Пюре з брокколі
    Пюре з брокколі
    Брокколі - корисна зелена капуста, яку використовують в приготуванні різних страв. Давайте поговоримо про те, як зробити з неї чудове пюре для дітей
    Броколі в клярі
    Броколі в клярі
    Капуста брокколі - дуже корисний овоч. У ній міститься багато фолієвої кислоти, вітаміну С, бета-каротину і калію. В кулінарії різних країн вона
    Брокколі на пару
    Брокколі на пару
    Брокколі на пару дуже часто зустрічається в рецептах по здоровому і дієтичного харчування. Вона є однією з найбільш корисних видів капусти. Давайте
    Брокколі у вершковому соусі
    Брокколі у вершковому соусі
    Брокколі - одна з найбільш корисних різновидів капусти. А приготована у вершковому соусі вона просто тане у роті. Давайте розберемо кілька цікавих
    Тушкована брокколі
    Тушкована брокколі
    Тушкована брокколі - смачне і корисне блюдо, яке можна подавати до столу як самостійно, так і як гарнір до риби або м'яса. У нашій статті ми зібрали