Для тих, хто не знає, що можна приготувати з капусти броколі, рекомендуємо скористатися нашими простими рецептами і зробити чудовий гарнір до м'ясного страви або самостійне легке блюдо.
Як смачно приготувати заморожену капусту броколі?
Заморожену капусту брокколі можна звичайно просто відварити протягом десяти хвилин в каструлі з водою і подати як гарнір. Але пропонуємо зробити подачу більш цікавою, доповнивши її сирним соусом і приготувати суцвіття брокколі на пару.
Інгредієнти: капуста брокколі – 1 качан; плавлений сир – 75 г; пікантний сир твердий – 110 г; селянське вершкове масло – 35 г; борошно пшеничне – 30 г; молоко незбиране – 220 мл; лимон – 05 шт.; паприка мелена – 1 щіпка; свіжозмелену чорний перець – 1 щіпка; кухонна сіль – 1 щіпка. Приготування Заморожені суцвіття брокколі збризкуємо лимонним соком, укладаємо в пароварку і відварюємо протягом двадцяти хвилин. За цей час готуємо сирний соус. Пасеруємо на розтопленому вершковому маслі борошно пшеничне протягом двох хвилин, а потім потроху вливаємо молоко, інтенсивно перемішуючи масу при цьому. Після розчинення всіх грудок закладаємо натертий на тертці твердий і нарізаний на скибочки плавлений сир і даємо йому повністю розпуститися, помішуючи. Присмачую соус за смаком кухонною сіллю, меленою паприкою і меленим чорним перцем, перемішуємо і знімаємо з вогню. Готову брокколі маємо на тарілці, приправляємо сирним соусом і відразу подаємо.
Як приготувати капусту брокколі на гарнір в клярі?
Інгредієнти: капуста брокколі – 560 г; яйця курячі великі – 2 шт.; пшеничне борошно – 75 г; вода сильногазована – 95 мл; рослинна олія без аромату для смаження – 45-65 мл; свіжозмелену чорний перець – 1 щіпка; кухонна сіль – 2 щіпки. Приготування Спочатку капусту промиваємо, розбираємо на ланки і відварюємо протягом чотирьох-п'яти хвилин в трохи підсоленій воді, а потім зливаємо на друшляк і залишаємо стікати і остигати. Для кляру обробляємо міксером або віночком яйця, додаємо дрібку солі і свіжозмеленого перцю, вливаємо газовану водичку і всипаємо борошно, інтенсивно розмішуючи і домагаючись розчинення всіх грудок. Готовий кляр повинен бути по текстурі як густа сметана.
Відварені суцвіття брокколі занурюємо по черзі в кляр і викладаємо в прогріте на сковороді рослинне масло без аромату. Даємо їм підрум'янитися на сильному вогні до апетитної рум'яності, викладаємо на тарілку і можемо подавати.