Тісто для пельменів на окропі
Захотіли побалувати свою сім'ю домашніми пельменями, тоді тісто на окропі – дуже зручний і швидкий варіант. Воно виходить м'яким, ніжним і пластичним.
Інгредієнти:
окріп – 150 мл;
сіль дрібна – пучку;
борошно – 665 р.
Приготування
У глибокий посуд висипаємо борошно пшеничне, кидаємо щіпку дрібної солі і зверху робимо невелике поглиблення. Після цього поступово вливаємо крутий окріп і вимішуємо тісто ложкою. Далі перекладаємо його на присипаний борошном стіл і добре розминаємо руками. Прибираємо готове заварені окропом тісто на пельмені в холодильник і засікаємо приблизно півгодини. Потім виймаємо його і переходимо до ліплення виробів.
Інгредієнти:
яйце – 2 шт.;
борошно – 6 ст.;
вода – 445 мл;
сіль – пучку.
Приготування
У каструльку наливаємо прохолодну воду і поступово всипаємо склянку борошна. Підсолюємо за смаком, додаємо яйця і перемішуємо інгредієнти. Відправляємо посуд на плиту і нагріваємо на самому слабенькому вогні, не забуваючи помішувати масу ложкою. Після загустіння відразу ж знімаємо масу з плити і вводимо всю муку. Замішуємо м'яке і гладке тісто. Надаємо йому форму кульки і загортаємо в рушник. Залишаємо його на 45 хвилин в теплі, а потім приступаємо до формування домашніх пельменів.
Інгредієнти:
яйце – 1 шт.;
олія рослинна;
вода – 1 ст.;
сіль – пучку;
борошно – 3 ст.
Приготування
У миску кидаємо куряче яйце без шкарлупи, підсолюємо і гарненько збиваємо виделкою. Акуратно додаємо борошно і тонкою цівкою вливаємо олію. Перемішуємо інгредієнти ложкою, а потім додаємо склянку крутого окропу і замішуємо тісто. При необхідності додаємо борошно і формуємо гладкий кульку. Через 35 хвилин тісто повністю готове до ліплення пельменів.
Інгредієнти:
кип'ячена вода – 210 мл;
борошно – 460 м;
масло рослинне – 45 мл;
яйце – 1 шт.
сіль – пучку.
Приготування
Трохи борошна просіваємо в широку миску і в середині робимо невеликий отвір. Наливаємо туди рослинне масло і акуратно заварюємо окропом. Даємо масі час трохи охолонути, а потім розбиваємо куряче яйце і ретельно перемішуємо. Замішуємо еластичне тісто, накриваємо його паперовою серветкою і залишаємо на 1 годину. Тим часом готуємо начинку для майбутніх пельменів.
Тісто для пельменів на окропі без яєць
Інгредієнти:
Приготування
У глибокий посуд висипаємо борошно пшеничне, кидаємо щіпку дрібної солі і зверху робимо невелике поглиблення. Після цього поступово вливаємо крутий окріп і вимішуємо тісто ложкою. Далі перекладаємо його на присипаний борошном стіл і добре розминаємо руками. Прибираємо готове заварені окропом тісто на пельмені в холодильник і засікаємо приблизно півгодини. Потім виймаємо його і переходимо до ліплення виробів.
Рецепт тіста для пельменів на окропі
Інгредієнти:
Приготування
У каструльку наливаємо прохолодну воду і поступово всипаємо склянку борошна. Підсолюємо за смаком, додаємо яйця і перемішуємо інгредієнти. Відправляємо посуд на плиту і нагріваємо на самому слабенькому вогні, не забуваючи помішувати масу ложкою. Після загустіння відразу ж знімаємо масу з плити і вводимо всю муку. Замішуємо м'яке і гладке тісто. Надаємо йому форму кульки і загортаємо в рушник. Залишаємо його на 45 хвилин в теплі, а потім приступаємо до формування домашніх пельменів.
Тісто для пельменів на окропі з яйцем
Інгредієнти:
Приготування
У миску кидаємо куряче яйце без шкарлупи, підсолюємо і гарненько збиваємо виделкою. Акуратно додаємо борошно і тонкою цівкою вливаємо олію. Перемішуємо інгредієнти ложкою, а потім додаємо склянку крутого окропу і замішуємо тісто. При необхідності додаємо борошно і формуємо гладкий кульку. Через 35 хвилин тісто повністю готове до ліплення пельменів.
Тісто для пельменів на окропі
Інгредієнти:
Приготування
Трохи борошна просіваємо в широку миску і в середині робимо невеликий отвір. Наливаємо туди рослинне масло і акуратно заварюємо окропом. Даємо масі час трохи охолонути, а потім розбиваємо куряче яйце і ретельно перемішуємо. Замішуємо еластичне тісто, накриваємо його паперовою серветкою і залишаємо на 1 годину. Тим часом готуємо начинку для майбутніх пельменів.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тісто для пельменів на мінеральній воді
Напевно всі знають, що ідеальним тісто для домашніх пельменів виходить саме на основі води. Пропонуємо не відступати від правильної рецептури, але
Ніжне тісто для пельменів
Тісто для чудових домашніх пельменів має бути неодмінно тонким, проте досить міцним, здатним утримати смачну, соковиту начинку. Але головне, оболонка
Смачне тісто для пельменів
Безсумнівно, смак пельменів залежить від наповнення. Однак без правильної оболонки страва втратить свої відмінні якості. Основа виробу повинна бути
Тісто на пельмені - класичний рецепт
Важливою умовою успіху в приготуванні домашніх пельменів є правильне тісто. Оболонка виробу повинна бути досить тонкою й досить міцною, щоб витримати
Заварне тісто для вареників і пельменів
В правильних вареники або пельмені провідну роль відіграє вдалий тісто. Адже головне, щоб надалі страва не разварилось в процесі варіння і не
Рецепт тіста для пельменів
Всі ми з вами любимо пельмені, їх, звісно, можна купити в магазині і просто зварити. Але найсмачніші пельмені, звичайно ж, домашні. І в нашій статті