Захотіли побалувати свою сім'ю домашніми пельменями, тоді тісто на окропі – дуже зручний і швидкий варіант. Воно виходить м'яким, ніжним і пластичним.
Тісто для пельменів на окропі без яєць
Інгредієнти: окріп – 150 мл; сіль дрібна – пучку; борошно – 665 р. Приготування У глибокий посуд висипаємо борошно пшеничне, кидаємо щіпку дрібної солі і зверху робимо невелике поглиблення. Після цього поступово вливаємо крутий окріп і вимішуємо тісто ложкою. Далі перекладаємо його на присипаний борошном стіл і добре розминаємо руками. Прибираємо готове заварені окропом тісто на пельмені в холодильник і засікаємо приблизно півгодини. Потім виймаємо його і переходимо до ліплення виробів.
Рецепт тіста для пельменів на окропі
Інгредієнти: яйце – 2 шт.; борошно – 6 ст.; вода – 445 мл; сіль – пучку. Приготування У каструльку наливаємо прохолодну воду і поступово всипаємо склянку борошна. Підсолюємо за смаком, додаємо яйця і перемішуємо інгредієнти. Відправляємо посуд на плиту і нагріваємо на самому слабенькому вогні, не забуваючи помішувати масу ложкою. Після загустіння відразу ж знімаємо масу з плити і вводимо всю муку. Замішуємо м'яке і гладке тісто. Надаємо йому форму кульки і загортаємо в рушник. Залишаємо його на 45 хвилин в теплі, а потім приступаємо до формування домашніх пельменів.
Тісто для пельменів на окропі з яйцем
Інгредієнти: яйце – 1 шт.; олія рослинна; вода – 1 ст.; сіль – пучку; борошно – 3 ст. Приготування У миску кидаємо куряче яйце без шкарлупи, підсолюємо і гарненько збиваємо виделкою. Акуратно додаємо борошно і тонкою цівкою вливаємо олію. Перемішуємо інгредієнти ложкою, а потім додаємо склянку крутого окропу і замішуємо тісто. При необхідності додаємо борошно і формуємо гладкий кульку. Через 35 хвилин тісто повністю готове до ліплення пельменів.
Тісто для пельменів на окропі
Інгредієнти: кип'ячена вода – 210 мл; борошно – 460 м; масло рослинне – 45 мл; яйце – 1 шт. сіль – пучку. Приготування Трохи борошна просіваємо в широку миску і в середині робимо невеликий отвір. Наливаємо туди рослинне масло і акуратно заварюємо окропом. Даємо масі час трохи охолонути, а потім розбиваємо куряче яйце і ретельно перемішуємо. Замішуємо еластичне тісто, накриваємо його паперовою серветкою і залишаємо на 1 годину. Тим часом готуємо начинку для майбутніх пельменів.