Вернуться назад Распечатать

Тісто для пельменів на окропі

Тісто для пельменів на окропі
Захотіли побалувати свою сім'ю домашніми пельменями, тоді тісто на окропі – дуже зручний і швидкий варіант. Воно виходить м'яким, ніжним і пластичним.

Тісто для пельменів на окропі без яєць


Інгредієнти:

  • окріп – 150 мл;

  • сіль дрібна – пучку;

  • борошно – 665 р.


  • Приготування
    У глибокий посуд висипаємо борошно пшеничне, кидаємо щіпку дрібної солі і зверху робимо невелике поглиблення. Після цього поступово вливаємо крутий окріп і вимішуємо тісто ложкою. Далі перекладаємо його на присипаний борошном стіл і добре розминаємо руками. Прибираємо готове заварені окропом тісто на пельмені в холодильник і засікаємо приблизно півгодини. Потім виймаємо його і переходимо до ліплення виробів.

    Рецепт тіста для пельменів на окропі


    Інгредієнти:

  • яйце – 2 шт.;

  • борошно – 6 ст.;

  • вода – 445 мл;

  • сіль – пучку.


  • Приготування
    У каструльку наливаємо прохолодну воду і поступово всипаємо склянку борошна. Підсолюємо за смаком, додаємо яйця і перемішуємо інгредієнти. Відправляємо посуд на плиту і нагріваємо на самому слабенькому вогні, не забуваючи помішувати масу ложкою. Після загустіння відразу ж знімаємо масу з плити і вводимо всю муку. Замішуємо м'яке і гладке тісто. Надаємо йому форму кульки і загортаємо в рушник. Залишаємо його на 45 хвилин в теплі, а потім приступаємо до формування домашніх пельменів.

    Тісто для пельменів на окропі з яйцем


    Інгредієнти:

  • яйце – 1 шт.;

  • олія рослинна;

  • вода – 1 ст.;

  • сіль – пучку;

  • борошно – 3 ст.


  • Приготування
    У миску кидаємо куряче яйце без шкарлупи, підсолюємо і гарненько збиваємо виделкою. Акуратно додаємо борошно і тонкою цівкою вливаємо олію. Перемішуємо інгредієнти ложкою, а потім додаємо склянку крутого окропу і замішуємо тісто. При необхідності додаємо борошно і формуємо гладкий кульку. Через 35 хвилин тісто повністю готове до ліплення пельменів.

    Тісто для пельменів на окропі


    Інгредієнти:

  • кип'ячена вода – 210 мл;

  • борошно – 460 м;
  • Тісто для пельменів на окропі

  • масло рослинне – 45 мл;

  • яйце – 1 шт.

  • сіль – пучку.


  • Приготування
    Трохи борошна просіваємо в широку миску і в середині робимо невеликий отвір. Наливаємо туди рослинне масло і акуратно заварюємо окропом. Даємо масі час трохи охолонути, а потім розбиваємо куряче яйце і ретельно перемішуємо. Замішуємо еластичне тісто, накриваємо його паперовою серветкою і залишаємо на 1 годину. Тим часом готуємо начинку для майбутніх пельменів.