Яловичина з овочами
Яловичина з овочами - це не тільки смачно, але ще й надзвичайно корисно, враховуючи кількість містяться в даних продуктах вітамінів і необхідних для організму елементів і речовин. Тому запропоновані нижче рецепти, безперечно, є пріоритетними для раціону тих, хто прагне до здорового харчування.
Інгредієнти:
яловича вирізка – 985 г;
баклажани – 550 г;
кабачкові плоди – 650 г;
солодкі болгарські перці – 350 г;
помідори черрі – 350 г;
вершкове масло – 160 г;
рослинна олія – 30 мл;
дві цибулини;
дві морквини середнього розміру;
три-чотири зубці часнику;
мелений чорний, запашний і гострий червоний перець;
два-три листки лавра;
кілька дрібок солі;
ароматні сухі трави на свій вибір;
мелений коріандр;
свіжа зелень.
Приготування
Для початку обсмажимо м'ясо. Яловичу м'якоть промиваємо, ретельно витираємо від вологи серветками і розрізаємо на невеликі скибочки. Закладаємо їх у промаслений ємність мультиустройства і вмикаємо функцію «Смаження» або «Випічка» на двадцять хвилин. За цей час підготуємо промиті овочі. Нарізаємо кубиками баклажани і кабачки, шаткуємо півкільцями очищені цибулини і соломкою моркву і болгарські перці. Помідори черрі ріжемо на половинки або чверті, а часник подрібнюємо пластинами, не забуваючи очистити його заздалегідь.
Викладаємо до румяному м'яса шарами цибулю і моркву, потім баклажани і кабачки і завершуємо болгарським перцем і помідорами черрі. Кожен шар, включаючи м'ясо, приправляємо до смаку сіллю і спеціями і прянощами на свій смак.
Додаємо до страви часник і листочки лавра, розкладаємо зверху шматочки вершкового масла, вливаємо півсклянки бульйону чи води, міняємо режим «Гасіння» і тушкуємо м'ясо з овочами протягом півтора годин. Після закінчення часу даємо страві настоятися протягом тридцяти хвилин, не перемішуючи і не відкриваючи кришку приладу, а потім можемо подавати, приправивши свіжою зеленню.
Інгредієнти:
яловича вирізка – 985 г;
дрібні картопляні бульби – 250 г;
цибуля порей – 2 стебла;
стебловий селера – 2 шт.;
бульйон яловичий або овочевий – 290 мл;
томатна паста – 50 р;
рослинне масло – 75 мл;
борошно – 75 г;
цукор коричневий – 25 г;
одна-дві цибулини;
одна велика морква;
набір сухих ароматних італійських трав;
мелений чорний перець;
кілька дрібок солі;
свіжа зелень.
Приготування
Борошно змішуємо з дрібкою солі, паніруємо в отриманій суміші скибочки яловичини, обсмажуємо невеликими порціями на сковороді в прогрітому олії до рум'яності. Викладаємо в казанок або сотейник, що підходить для приготування в духовці. Слідом пасеруємо на тій же сковороді нарізану цибулю, моркву і стеблової селера і перекладаємо до м'яса. Заливаємо компоненти в казанку сумішшю бульйону і томатної пасти, підігрітої до кипіння, приправляємо коричневим цукром, сіллю, ароматними італійськими травами і перцем, даємо закипіти на плиті, а потім прикриваємо кришкою і ставимо в заздалегідь розігріту до 155 градусів духовку. Тушкуємо рагу протягом півтора-двох годин або до м'якості яловичини, а потім додаємо очищений і розрізаний навпіл дрібну картоплю, нашатковану цибулю порей і готуємо ще півгодини до готовності овочів.
По готовності приправляємо страва свіжою зеленню і тут же подаємо, поки гаряче.
Інгредієнти:
яловича вирізка – 620 г;
квасоля стручкова – 320 г;
болгарські перці – 220 г;
цибуля ріпчаста – 320 г;
часник - 6-7 зубчиків;
соус соєвий – 120 мл;
рисовий оцет – 35 мл;
крохмаль – 120 г;
мелений чорний і червоний перець;
кілька дрібок солі.
Приготування
Яловичу м'якоть нарізаємо найтоншими брусочками до одного сантиметра і замочуємо їх на одну годину в маринаді з суміші 60 мл соєвого соусу, рисового оцту і чотирьох видушених часникових зубчиків, додавши трохи солі і перцю.
За цей час наріжемо соломкою очищені болгарські перці, півкільцями очищені цибулини і підготуємо заправку. Два три зубці часнику, змішаємо з дрібкою червоного перцю і залишилися соєвим соусом.
Промаринованное м'ясо виймаємо з маринаду, обсушуємо і обвалюємо в крохмалі. Невеликими порціями обсмажуємо м'ясо в крохмалі в розпеченому маслі з усіх сторін і викладаємо в підходящу широку ємність. Після м'яса обсмажуємо в олії по черзі солодкий перець, цибулю і стручкову квасолю до м'якості і викладаємо до м'яса. Заправляємо блюдо соєво-часниковою сумішшю, перемішуємо і можемо подавати.
Тушкована яловичина з овочами - рецепт в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Для початку обсмажимо м'ясо. Яловичу м'якоть промиваємо, ретельно витираємо від вологи серветками і розрізаємо на невеликі скибочки. Закладаємо їх у промаслений ємність мультиустройства і вмикаємо функцію «Смаження» або «Випічка» на двадцять хвилин. За цей час підготуємо промиті овочі. Нарізаємо кубиками баклажани і кабачки, шаткуємо півкільцями очищені цибулини і соломкою моркву і болгарські перці. Помідори черрі ріжемо на половинки або чверті, а часник подрібнюємо пластинами, не забуваючи очистити його заздалегідь.
Викладаємо до румяному м'яса шарами цибулю і моркву, потім баклажани і кабачки і завершуємо болгарським перцем і помідорами черрі. Кожен шар, включаючи м'ясо, приправляємо до смаку сіллю і спеціями і прянощами на свій смак.
Додаємо до страви часник і листочки лавра, розкладаємо зверху шматочки вершкового масла, вливаємо півсклянки бульйону чи води, міняємо режим «Гасіння» і тушкуємо м'ясо з овочами протягом півтора годин. Після закінчення часу даємо страві настоятися протягом тридцяти хвилин, не перемішуючи і не відкриваючи кришку приладу, а потім можемо подавати, приправивши свіжою зеленню.
Рагу з яловичини з овочами в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Борошно змішуємо з дрібкою солі, паніруємо в отриманій суміші скибочки яловичини, обсмажуємо невеликими порціями на сковороді в прогрітому олії до рум'яності. Викладаємо в казанок або сотейник, що підходить для приготування в духовці. Слідом пасеруємо на тій же сковороді нарізану цибулю, моркву і стеблової селера і перекладаємо до м'яса. Заливаємо компоненти в казанку сумішшю бульйону і томатної пасти, підігрітої до кипіння, приправляємо коричневим цукром, сіллю, ароматними італійськими травами і перцем, даємо закипіти на плиті, а потім прикриваємо кришкою і ставимо в заздалегідь розігріту до 155 градусів духовку. Тушкуємо рагу протягом півтора-двох годин або до м'якості яловичини, а потім додаємо очищений і розрізаний навпіл дрібну картоплю, нашатковану цибулю порей і готуємо ще півгодини до готовності овочів.
По готовності приправляємо страва свіжою зеленню і тут же подаємо, поки гаряче.
Яловичина на сковороді з овочами по-китайськи - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Яловичу м'якоть нарізаємо найтоншими брусочками до одного сантиметра і замочуємо їх на одну годину в маринаді з суміші 60 мл соєвого соусу, рисового оцту і чотирьох видушених часникових зубчиків, додавши трохи солі і перцю.
За цей час наріжемо соломкою очищені болгарські перці, півкільцями очищені цибулини і підготуємо заправку. Два три зубці часнику, змішаємо з дрібкою червоного перцю і залишилися соєвим соусом.
Промаринованное м'ясо виймаємо з маринаду, обсушуємо і обвалюємо в крохмалі. Невеликими порціями обсмажуємо м'ясо в крохмалі в розпеченому маслі з усіх сторін і викладаємо в підходящу широку ємність. Після м'яса обсмажуємо в олії по черзі солодкий перець, цибулю і стручкову квасолю до м'якості і викладаємо до м'яса. Заправляємо блюдо соєво-часниковою сумішшю, перемішуємо і можемо подавати.
Рекомендуємо добрі рецепти
Яловичина з картоплею в духовці
Далі описані два абсолютно незвичайні рецепти з яловичини і картоплі. Розповімо, як запекти горщики з цими смачними складовими і запропонуємо варіант
Тушковане м'ясо з овочами
Тушковане м'ясо - це страва завжди виручає. Воно прекрасно поєднується з будь-яким гарніром і чудово впишеться в повсякденного меню обіду і
Тушковані кабачки з баклажанами
Тушковані овочі вельми привабливі тим, що страва виходить легким, доступним і, звичайно смачним. Ідеальним поєднанням компонентів можна з упевненістю
Тушкована яловича печінка
Яловича печінка відома своїми чудовими смаковими якостями і перевершує по корисним властивостям інші субпродукти і навіть м'ясо. Пропонуємо два
Яловичина з солодким перцем
Пісне м'ясо з овочами - на думку сучасних дієтологів одне із самих здорових поєднань. І сьогодні мова піде про смачні рецепти приготування яловичини
Перець, запечений в духовці
Перець запекти в духовці можна різними способами: нафарширувати його різноманітними овочами або приготувати його самостійно. У нашій статті ми