» » Тушковане м'ясо з овочами

Тушковане м'ясо з овочами

Тушковане м'ясо з овочами
Сьогодні ми розповімо вам, як зробити тушковане м'ясо з овочами. Простота приготування, насиченість, відмінний смак і безперечна користь страви дозволяє йому займати першість у повсякденному меню. Для його приготування можна використовувати як свіжі, так і заморожені овочі тому рецепти цієї страви не втрачають актуальності і в міжсезоння.

Баклажани тушковані з м'ясом і овочами - рецепт


Інгредієнти:

  • м'якоть яловичини – 550 г;

  • баклажани – 1 кг;

  • ріпчаста цибуля – 120 г;

  • морква – 120 г;

  • бульби картоплі – 250 г;

  • помідори – 400 р;

  • солодкий болгарський перець – 175 г;

  • свіжа зелень – за смаком;

  • вода очищена;

  • рослинна рафінована олія;

  • спеції – за смаком;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Щоб приготувати тушковану яловичину з овочами для початку промиємо її холодною водою і хорошенечко обсушим паперовим рушником. Потім розрізаємо її на шматочки середнього розміру і закладаємо в добре прогріту рослинне масло, яке попередньо наллємо в казан або глибокий сотейник з товстим дном. Коли м'ясні шматочки трохи обсмажиться, додаємо очищену і нарізану півкільцями ріпчасту цибулю і часточками або соломкою моркву. Ще трохи обсмажуємо м'ясо разом з овочами, підливаємо трохи гарячої водички, прикриваємо ємність кришкою і даємо прокипіти вмісту до м'якості м'яса. Вогонь повинен бути при цьому мінімальним.
    Ми тим часом підготуємо інші овочі. Баклажани миємо, нарізаємо часточками, занурюємо в солону холодну воду і залишаємо хвилин на п'ятнадцять для видалення гіркоти. Картоплю чистимо і шаткуємо кубиками, а перець позбавляємо від плодоніжок, насіннєвих коробочок і подрібнюємо соломкою. Помідори ошпарюємо окропом, знімаємо шкірку і нарізаємо часточками або пластинами.
    До практично готового м'яса закладаємо спочатку картоплю, потім болгарський перець, зверху викладаємо вимочені і промиті ще раз від солі баклажани, шматочки помідорів і завершуємо дрібно нарубаною зеленню. Присмачую страву за смаком сіллю, меленим чорним перцем і спеціями, підливаємо при необхідності воду, прикриваємо блюдо кришкою і протушиваем на помірному вогні ще хвилин двадцять-тридцять.

    Тушковане м'ясо з овочами - рецепт в мультиварці


    Інгредієнти:

  • будь-яке м'ясо – 760 г;

  • кабачки або баклажани – 560 г;

  • ріпчаста цибуля – 225 г;

  • морква – 200 г;

  • бульби картоплі – 375 г;

  • солодкий болгарський перець – 175 г;

  • помідори – 375 г;

  • лаврове листя – 1-2 шт.;

  • свіжа зелень – за смаком;

  • пікантний сир твердий – за смаком;

  • вода очищена;

  • рослинна рафінована олія;

  • спеції – за смаком;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Промиваємо і витираємо від вологи м'ясо, розрізаємо його на шматочки середнього розміру і підрум'янюємо в промасленим чашу мультиварки. Для цього на дисплеї пристрою вибираємо функцію «Смаження» або «Випічка».
    Поки м'ясо смажиться, миємо і чистимо моркву і ріпчасту цибулю шаткуємо кубиками, закладаємо в ємність мультиварки до м'яса і обсмажуємо все разом ще кілька хвилин.
    Тушковане м'ясо з овочами

    Не гаючи часу, позбавляє від шкірки і нарізаємо кубиками бульби картоплі. Також ошпарюємо окропом,знімаємо шкірку і подрібнюємо томати і шаткуємо соломкою болгарські перці, а баклажани або кабачки ріжемо великими кубиками або часточками. Закладаємо всі підготовлені овочі в ємність приладу, присмачую сіллю, меленим чорним перцем, спеціями, кидаємо лаврове листя, підливаємо трохи водички і протушиваем протягом тридцяти хвилин, переключивши пристрій на функцію «Гасіння».
    За п'ять хвилин до завершення процесу приготування кидаємо дрібно посічену свіжу зелень і пропущений через тертку сир твердий, рівномірно розподіливши його по поверхні.
    Додав: admin | 2-11-2015, 18:32
    Переглядів: 454