Тушковане м'ясо з овочами
Сьогодні ми розповімо вам, як зробити тушковане м'ясо з овочами. Простота приготування, насиченість, відмінний смак і безперечна користь страви дозволяє йому займати першість у повсякденному меню. Для його приготування можна використовувати як свіжі, так і заморожені овочі тому рецепти цієї страви не втрачають актуальності і в міжсезоння.
Інгредієнти:
м'якоть яловичини – 550 г;
баклажани – 1 кг;
ріпчаста цибуля – 120 г;
морква – 120 г;
бульби картоплі – 250 г;
помідори – 400 р;
солодкий болгарський перець – 175 г;
свіжа зелень – за смаком;
вода очищена;
рослинна рафінована олія;
спеції – за смаком;
мелений чорний перець – за смаком;
сіль – за смаком.
Приготування
Щоб приготувати тушковану яловичину з овочами для початку промиємо її холодною водою і хорошенечко обсушим паперовим рушником. Потім розрізаємо її на шматочки середнього розміру і закладаємо в добре прогріту рослинне масло, яке попередньо наллємо в казан або глибокий сотейник з товстим дном. Коли м'ясні шматочки трохи обсмажиться, додаємо очищену і нарізану півкільцями ріпчасту цибулю і часточками або соломкою моркву. Ще трохи обсмажуємо м'ясо разом з овочами, підливаємо трохи гарячої водички, прикриваємо ємність кришкою і даємо прокипіти вмісту до м'якості м'яса. Вогонь повинен бути при цьому мінімальним.
Ми тим часом підготуємо інші овочі. Баклажани миємо, нарізаємо часточками, занурюємо в солону холодну воду і залишаємо хвилин на п'ятнадцять для видалення гіркоти. Картоплю чистимо і шаткуємо кубиками, а перець позбавляємо від плодоніжок, насіннєвих коробочок і подрібнюємо соломкою. Помідори ошпарюємо окропом, знімаємо шкірку і нарізаємо часточками або пластинами.
До практично готового м'яса закладаємо спочатку картоплю, потім болгарський перець, зверху викладаємо вимочені і промиті ще раз від солі баклажани, шматочки помідорів і завершуємо дрібно нарубаною зеленню. Присмачую страву за смаком сіллю, меленим чорним перцем і спеціями, підливаємо при необхідності воду, прикриваємо блюдо кришкою і протушиваем на помірному вогні ще хвилин двадцять-тридцять.
Інгредієнти:
будь-яке м'ясо – 760 г;
кабачки або баклажани – 560 г;
ріпчаста цибуля – 225 г;
морква – 200 г;
бульби картоплі – 375 г;
солодкий болгарський перець – 175 г;
помідори – 375 г;
лаврове листя – 1-2 шт.;
свіжа зелень – за смаком;
пікантний сир твердий – за смаком;
вода очищена;
рослинна рафінована олія;
спеції – за смаком;
мелений чорний перець – за смаком;
сіль – за смаком.
Приготування
Промиваємо і витираємо від вологи м'ясо, розрізаємо його на шматочки середнього розміру і підрум'янюємо в промасленим чашу мультиварки. Для цього на дисплеї пристрою вибираємо функцію «Смаження» або «Випічка».
Поки м'ясо смажиться, миємо і чистимо моркву і ріпчасту цибулю шаткуємо кубиками, закладаємо в ємність мультиварки до м'яса і обсмажуємо все разом ще кілька хвилин.
Не гаючи часу, позбавляє від шкірки і нарізаємо кубиками бульби картоплі. Також ошпарюємо окропом,знімаємо шкірку і подрібнюємо томати і шаткуємо соломкою болгарські перці, а баклажани або кабачки ріжемо великими кубиками або часточками. Закладаємо всі підготовлені овочі в ємність приладу, присмачую сіллю, меленим чорним перцем, спеціями, кидаємо лаврове листя, підливаємо трохи водички і протушиваем протягом тридцяти хвилин, переключивши пристрій на функцію «Гасіння».
За п'ять хвилин до завершення процесу приготування кидаємо дрібно посічену свіжу зелень і пропущений через тертку сир твердий, рівномірно розподіливши його по поверхні.
Баклажани тушковані з м'ясом і овочами - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Щоб приготувати тушковану яловичину з овочами для початку промиємо її холодною водою і хорошенечко обсушим паперовим рушником. Потім розрізаємо її на шматочки середнього розміру і закладаємо в добре прогріту рослинне масло, яке попередньо наллємо в казан або глибокий сотейник з товстим дном. Коли м'ясні шматочки трохи обсмажиться, додаємо очищену і нарізану півкільцями ріпчасту цибулю і часточками або соломкою моркву. Ще трохи обсмажуємо м'ясо разом з овочами, підливаємо трохи гарячої водички, прикриваємо ємність кришкою і даємо прокипіти вмісту до м'якості м'яса. Вогонь повинен бути при цьому мінімальним.
Ми тим часом підготуємо інші овочі. Баклажани миємо, нарізаємо часточками, занурюємо в солону холодну воду і залишаємо хвилин на п'ятнадцять для видалення гіркоти. Картоплю чистимо і шаткуємо кубиками, а перець позбавляємо від плодоніжок, насіннєвих коробочок і подрібнюємо соломкою. Помідори ошпарюємо окропом, знімаємо шкірку і нарізаємо часточками або пластинами.
До практично готового м'яса закладаємо спочатку картоплю, потім болгарський перець, зверху викладаємо вимочені і промиті ще раз від солі баклажани, шматочки помідорів і завершуємо дрібно нарубаною зеленню. Присмачую страву за смаком сіллю, меленим чорним перцем і спеціями, підливаємо при необхідності воду, прикриваємо блюдо кришкою і протушиваем на помірному вогні ще хвилин двадцять-тридцять.
Тушковане м'ясо з овочами - рецепт в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Промиваємо і витираємо від вологи м'ясо, розрізаємо його на шматочки середнього розміру і підрум'янюємо в промасленим чашу мультиварки. Для цього на дисплеї пристрою вибираємо функцію «Смаження» або «Випічка».
Поки м'ясо смажиться, миємо і чистимо моркву і ріпчасту цибулю шаткуємо кубиками, закладаємо в ємність мультиварки до м'яса і обсмажуємо все разом ще кілька хвилин.
Не гаючи часу, позбавляє від шкірки і нарізаємо кубиками бульби картоплі. Також ошпарюємо окропом,знімаємо шкірку і подрібнюємо томати і шаткуємо соломкою болгарські перці, а баклажани або кабачки ріжемо великими кубиками або часточками. Закладаємо всі підготовлені овочі в ємність приладу, присмачую сіллю, меленим чорним перцем, спеціями, кидаємо лаврове листя, підливаємо трохи водички і протушиваем протягом тридцяти хвилин, переключивши пристрій на функцію «Гасіння».
За п'ять хвилин до завершення процесу приготування кидаємо дрібно посічену свіжу зелень і пропущений через тертку сир твердий, рівномірно розподіливши його по поверхні.
Рекомендуємо добрі рецепти
Баклажани в сметані
Для того щоб зробити незвичайне блюдо, не потрібно запасатися дорогими і рідкими продуктами. Досить експериментувати з доступними складовими і
Тушковані кабачки з баклажанами
Тушковані овочі вельми привабливі тим, що страва виходить легким, доступним і, звичайно смачним. Ідеальним поєднанням компонентів можна з упевненістю
Соте з кабачків і баклажанів
Соте - це прекрасне овочеве блюдо, яке доречно готувати в будь-який час року. Його можна урізноманітнити будь-якими компонентами, вийде однаково
Кабачки, тушковані в сметані
Кабачок, мабуть, самий універсальний овоч. З нього готують стільки різноманітних страв, що часом можна розгубитися у варіантах. Пропонуємо найбільш
Баклажани тушковані в мультиварці
Одним з основних переваг мультиварки можна назвати функцію гасіння. Томлені таким чином овочі виходять м'якими і ніжними, а головне рівномірно
Овочеве рагу з кабачками і картоплею
Напевно, у кожної господині є перевірений рецепт ситного страви, яке любить вся сім'я. Пропонуємо урізноманітнити повсякденне меню овочевим рагу, в