Сьогодні ми розповімо вам, як зробити тушковане м'ясо з овочами. Простота приготування, насиченість, відмінний смак і безперечна користь страви дозволяє йому займати першість у повсякденному меню. Для його приготування можна використовувати як свіжі, так і заморожені овочі тому рецепти цієї страви не втрачають актуальності і в міжсезоння.
Баклажани тушковані з м'ясом і овочами - рецепт
Інгредієнти: м'якоть яловичини – 550 г; баклажани – 1 кг; ріпчаста цибуля – 120 г; морква – 120 г; бульби картоплі – 250 г; помідори – 400 р; солодкий болгарський перець – 175 г; свіжа зелень – за смаком; вода очищена; рослинна рафінована олія; спеції – за смаком; мелений чорний перець – за смаком; сіль – за смаком. Приготування Щоб приготувати тушковану яловичину з овочами для початку промиємо її холодною водою і хорошенечко обсушим паперовим рушником. Потім розрізаємо її на шматочки середнього розміру і закладаємо в добре прогріту рослинне масло, яке попередньо наллємо в казан або глибокий сотейник з товстим дном. Коли м'ясні шматочки трохи обсмажиться, додаємо очищену і нарізану півкільцями ріпчасту цибулю і часточками або соломкою моркву. Ще трохи обсмажуємо м'ясо разом з овочами, підливаємо трохи гарячої водички, прикриваємо ємність кришкою і даємо прокипіти вмісту до м'якості м'яса. Вогонь повинен бути при цьому мінімальним.
Ми тим часом підготуємо інші овочі. Баклажани миємо, нарізаємо часточками, занурюємо в солону холодну воду і залишаємо хвилин на п'ятнадцять для видалення гіркоти. Картоплю чистимо і шаткуємо кубиками, а перець позбавляємо від плодоніжок, насіннєвих коробочок і подрібнюємо соломкою. Помідори ошпарюємо окропом, знімаємо шкірку і нарізаємо часточками або пластинами.
До практично готового м'яса закладаємо спочатку картоплю, потім болгарський перець, зверху викладаємо вимочені і промиті ще раз від солі баклажани, шматочки помідорів і завершуємо дрібно нарубаною зеленню. Присмачую страву за смаком сіллю, меленим чорним перцем і спеціями, підливаємо при необхідності воду, прикриваємо блюдо кришкою і протушиваем на помірному вогні ще хвилин двадцять-тридцять.
Тушковане м'ясо з овочами - рецепт в мультиварці
Інгредієнти: будь-яке м'ясо – 760 г; кабачки або баклажани – 560 г; ріпчаста цибуля – 225 г; морква – 200 г; бульби картоплі – 375 г; солодкий болгарський перець – 175 г; помідори – 375 г; лаврове листя – 1-2 шт.; свіжа зелень – за смаком; пікантний сир твердий – за смаком; вода очищена; рослинна рафінована олія; спеції – за смаком; мелений чорний перець – за смаком; сіль – за смаком. Приготування Промиваємо і витираємо від вологи м'ясо, розрізаємо його на шматочки середнього розміру і підрум'янюємо в промасленим чашу мультиварки. Для цього на дисплеї пристрою вибираємо функцію «Смаження» або «Випічка».
Поки м'ясо смажиться, миємо і чистимо моркву і ріпчасту цибулю шаткуємо кубиками, закладаємо в ємність мультиварки до м'яса і обсмажуємо все разом ще кілька хвилин.
Не гаючи часу, позбавляє від шкірки і нарізаємо кубиками бульби картоплі. Також ошпарюємо окропом,знімаємо шкірку і подрібнюємо томати і шаткуємо соломкою болгарські перці, а баклажани або кабачки ріжемо великими кубиками або часточками. Закладаємо всі підготовлені овочі в ємність приладу, присмачую сіллю, меленим чорним перцем, спеціями, кидаємо лаврове листя, підливаємо трохи водички і протушиваем протягом тридцяти хвилин, переключивши пристрій на функцію «Гасіння».
За п'ять хвилин до завершення процесу приготування кидаємо дрібно посічену свіжу зелень і пропущений через тертку сир твердий, рівномірно розподіливши його по поверхні.