Тушковані кабачки з баклажанами
Кабачки і баклажани є найбільш популярними овочами в літній період часу і використовуються для приготування різноманітних закусок і повноцінних других страв. Вони чудово поєднуються з іншими овочами і один з одним і складають гідне сусідство м'ясним продуктам.
Пропонуємо рецепти приготування тушкованих кабачків з баклажанами, які ви можете адаптувати під свій смак, додавши інші овочі, м'ясо або спеції на свій вибір. Ця страва чудово підтримує будь-які кулінарні експерименти, радуючи кожен раз прекрасним результатом.
Інгредієнти:
баклажани – 550 г;
кабачки – 450 г;
помідори – 350 г;
болгарський перець – 250 г;
ріпчаста цибуля – 220 г;
морква – 230 г;
часник – 3 зубчики;
рослинна рафінована олія – 125 мл;
мелений чорний перець;
італійські трави;
цукор;
сіль;
свіжа зелень базиліка , кропу і петрушки.
Приготування
Першим ділом підготуємо всі необхідні овочі, промиємо їх гарненько і витремо насухо. Потім баклажани нарізаємо полукружками або великими кубиками, покласти в глибоку ємність і заливаємо підсоленою водою на тридцять хвилин для позбавлення від гіркоти. Тим часом нарізаємо кабачки аналогічної баклажанів формою, ріпчасту цибулю чистимо і шаткуємо півкільцями, а моркву подрібнюємо гуртками або соломкою. Болгарські перці позбавляємо від насіннєвих коробок і плодоніжок і ріжемо великою соломкою або кубиками. Помідори ошпарюємо окропом, зробивши перш зверху хрестоподібні надрізи, знімаємо шкірку і шаткуємо часточками або кубиками.
Вимочені баклажани промиваємо холодною водою, даємо стекти і витираємо надлишки вологи паперовим рушником або серветками.
В глибокий сотейник, сковороду або казанок наливаємо рослинне масло без запаху, прогріваємо його гарненько, закладаємо ріпчасту цибулю і підрум'янюємо його, помішуючи. Через три-п'ять хвилин додаємо соломку моркви і пасеруємо овочі до м'якості. Одночасно на іншій сковороді підрум'янюємо на рослинному маслі по черзі баклажани, кабачки і солодкий перець і закладаємо до інших овочів.
На закінчення додаємо помідори, присмачую страву сіллю, цукром, меленим чорним перцем, італійськими травами, накриваємо сотейник кришкою і протушиваем овочі на мінімальному спеці п'ять-сім хвилин. Потім кидаємо попередньо очищений і дрібно нарубаний часник, свіжу зелень петрушки, базиліка та кропу, перемішуємо і через одну хвилину знімаємо з вогню.
Даємо тушкованим овочам настоятися протягом десяти хвилин і можемо подавати до столу. Приємного апетиту!
Інгредієнти:
баклажани – 640 г;
кабачки – 340 г;
помідори – 350 г;
болгарський перець – 240 г;
ріпчаста цибуля – 225 г;
часник – 4-5 зубчиків;
оливкова або рослинне масло – 65 мл;
зелень петрушки – 1/2 пучка;
зелень селери – 3 гілочки;
мелений чорний перець;
прованські трави;
сіль.
Приготування
Спочатку вимиємо всі овочі, кабачки і баклажани наріжемо великими кубиками або часточками, посиплемо щедро сіллю і залишимо на тридцять хвилин.
Тим часом очищаємо від насіння і плодоніжок болгарський перець нарізаємо соломкою, ріпчаста цибулю чистимо і шаткуємо півкільцями, очищений часник і вимиту зелень петрушки і селери дрібно рубаємо.
Баклажани і кабачки промиваємо від солі і даємо воді стекти. Тим часом наливаємо у ємність мультиварки оливкова або рослинне масло без запаху, вибираємо на дисплеї функцію «Випічка» або «Смаження» і закладаємо півкільця цибулі. Підрум'янюємо їх небагато, викладаємо баклажани з кабачками, потім солодкий перець і завершуємо помідорами. Приправляємо страву сіллю, прованськими травами і чорним меленим перцем. Перемикаємо пристрій на режим «Гасіння» і готуємо страву шістдесят хвилин. За десять хвилин до завершення процесу приготування кидаємо часник і зелень петрушки і селери.
Пропонуємо рецепти приготування тушкованих кабачків з баклажанами, які ви можете адаптувати під свій смак, додавши інші овочі, м'ясо або спеції на свій вибір. Ця страва чудово підтримує будь-які кулінарні експерименти, радуючи кожен раз прекрасним результатом.
Овочі тушковані з кабачком і баклажаном
Інгредієнти:
Приготування
Першим ділом підготуємо всі необхідні овочі, промиємо їх гарненько і витремо насухо. Потім баклажани нарізаємо полукружками або великими кубиками, покласти в глибоку ємність і заливаємо підсоленою водою на тридцять хвилин для позбавлення від гіркоти. Тим часом нарізаємо кабачки аналогічної баклажанів формою, ріпчасту цибулю чистимо і шаткуємо півкільцями, а моркву подрібнюємо гуртками або соломкою. Болгарські перці позбавляємо від насіннєвих коробок і плодоніжок і ріжемо великою соломкою або кубиками. Помідори ошпарюємо окропом, зробивши перш зверху хрестоподібні надрізи, знімаємо шкірку і шаткуємо часточками або кубиками.
Вимочені баклажани промиваємо холодною водою, даємо стекти і витираємо надлишки вологи паперовим рушником або серветками.
В глибокий сотейник, сковороду або казанок наливаємо рослинне масло без запаху, прогріваємо його гарненько, закладаємо ріпчасту цибулю і підрум'янюємо його, помішуючи. Через три-п'ять хвилин додаємо соломку моркви і пасеруємо овочі до м'якості. Одночасно на іншій сковороді підрум'янюємо на рослинному маслі по черзі баклажани, кабачки і солодкий перець і закладаємо до інших овочів.
На закінчення додаємо помідори, присмачую страву сіллю, цукром, меленим чорним перцем, італійськими травами, накриваємо сотейник кришкою і протушиваем овочі на мінімальному спеці п'ять-сім хвилин. Потім кидаємо попередньо очищений і дрібно нарубаний часник, свіжу зелень петрушки, базиліка та кропу, перемішуємо і через одну хвилину знімаємо з вогню.
Даємо тушкованим овочам настоятися протягом десяти хвилин і можемо подавати до столу. Приємного апетиту!
Тушковані кабачки з баклажанами та помідорами - рецепт в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку вимиємо всі овочі, кабачки і баклажани наріжемо великими кубиками або часточками, посиплемо щедро сіллю і залишимо на тридцять хвилин.
Тим часом очищаємо від насіння і плодоніжок болгарський перець нарізаємо соломкою, ріпчаста цибулю чистимо і шаткуємо півкільцями, очищений часник і вимиту зелень петрушки і селери дрібно рубаємо.
Баклажани і кабачки промиваємо від солі і даємо воді стекти. Тим часом наливаємо у ємність мультиварки оливкова або рослинне масло без запаху, вибираємо на дисплеї функцію «Випічка» або «Смаження» і закладаємо півкільця цибулі. Підрум'янюємо їх небагато, викладаємо баклажани з кабачками, потім солодкий перець і завершуємо помідорами. Приправляємо страву сіллю, прованськими травами і чорним меленим перцем. Перемикаємо пристрій на режим «Гасіння» і готуємо страву шістдесят хвилин. За десять хвилин до завершення процесу приготування кидаємо часник і зелень петрушки і селери.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тушковане м'ясо з овочами
Тушковане м'ясо - це страва завжди виручає. Воно прекрасно поєднується з будь-яким гарніром і чудово впишеться в повсякденного меню обіду і
Баклажани в сметані
Для того щоб зробити незвичайне блюдо, не потрібно запасатися дорогими і рідкими продуктами. Досить експериментувати з доступними складовими і
Соте з кабачків і баклажанів
Соте - це прекрасне овочеве блюдо, яке доречно готувати в будь-який час року. Його можна урізноманітнити будь-якими компонентами, вийде однаково
Кабачки, тушковані в сметані
Кабачок, мабуть, самий універсальний овоч. З нього готують стільки різноманітних страв, що часом можна розгубитися у варіантах. Пропонуємо найбільш
Соте з баклажанів в мультиварці
Головним достоїнством мультиварки є приготування різних страв з мінімальним вашою участю. До таких страв можна віднести і тушкування овочів.
Тушковані баклажани з помідорами
Приготувати швидко смачне блюдо цілком можливо, особливо влітку, коли навколо безліч свіжих овочів. Сьогодні ми пропонуємо приготувати тушковані