Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Баклажани в сметані

Баклажани в сметані

1-11-2015, 23:44
2 961
Баклажани в сметані
Урізноманітнити свій раціон простіше простого, коли на своїй грядці або на полицях ринків і магазинів така велика кількість свіжих овочів. Пропонуємо кілька варіантів приготування баклажанів в сметані .
Поєднання простих і доступних продуктів, потрапляючи на сковороду або в казан, просто творять чудеса. Баклажани, потушенные в сметані в чистому вигляді з мінімальною кількістю доданих спецій, на смак нагадують гриби, а додавання інших овочів перетворить страву в рагу . Сметана внесе деяку родзинку і зробить страву більш банальне вишуканим.

Баклажани в сметані, як гриби


Інгредієнти:

  • баклажани – 550 г;

  • цибуля ріпчаста – 200 г;

  • сметана 20% – 250 г;

  • часник – 2-3 зубчики;

  • сіль;

  • мелений чорний перець;

  • свіжа зелень;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Баклажани промиваємо, нарізаємо невеликими кубиками і замочуємо на тридцять-сорок хвилин у злегка підсоленій воді для позбавлення від гіркоти.
    Тим часом очищаємо від лушпиння і шаткуємо кубиками ріпчасту цибулю, дрібно рубаємо часник і попередньо промиту свіжу зелень.
    Сковорідку з товстим дном прогріваємо хорошенечко на середньому вогні, плеснув попередньо трохи рослинної олії і викладаємо цибулю. Коли цибульні кубики трохи підрум'яняться, закладаємо вимочені баклажани, які ми попередньо зіллємо на друшляк і промиємо водою від зайвої солі. Витримуємо страву на вогні, поки овочі подзолотятся.
    Тепер додаємо сметану, мелений чорний перець, сіль і пропущений через прес часник. Перемішуємо все гарненько і припускаємо на слабкому спеці п'ять-сім хвилин. В кінці приготування кидаємо за бажанням свіжу зелень і перемішуємо.
    Як бачите, набір продуктів і затрати часу мінімальні, а результат вражає. Такі тушковані бубочка дійсно за смаком нагадують гриби.

    Баклажани тушковані в сметані з кабачками


    Інгредієнти:

  • баклажани – 750 г;

  • кабачки – 550 г;

  • цибуля зелена – за смаком;

  • сметана 20% – 270 г;

  • часник – 2-3 зубчики;

  • сіль;

  • мелений чорний перець;

  • пряні трави;

  • свіжа зелень;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Плоди баклажанів і кабачків моєму, витираємо насухо і нарізаємо рівними кубиками. При необхідності баклажани опустимо в солону воду на сорок хвилин, щоб пішла гіркота. Якщо ви не відчуваєте такого присмаку в овочі, то цей етап можна пропустити.
    Відправляємо на розігріту з рослинною олією сковороду спочатку кабачки і підрум'янюємо їх дві-три хвилини на сильному вогні, а потім закладаємо баклажани і смажимо ще хвилин п'ять. Додаємо за смаком сіль, мелений чорний перець, пряні трави, дрібно нарізаний свіжий зелений лук або готовий сушений і викладаємо сметану, змішану з видавленим через прес часником. Все акуратно перемішуємо і припускаємо на помірному вогні до бажаного ступеня готовності овочів.
    Готову страву подаємо до столу, присмачивши дрібно нарубаної свіжої зеленню.

    Баклажани тушковані з овочами в сметані в мультиварці


    Інгредієнти:

  • баклажани – 475 г;

  • солодкий болгарський перець – 275 г;

  • помідори – 275 г;

  • морква – 150 г;

  • цибуля ріпчаста – 150 г;

  • часник – 2 зубчики;

  • сметана – 175 мл;

  • рослинна олія – 25 мл;

  • лаврове листя – 2 шт.;

  • сіль;

  • мелений чорний перець;

  • прованські трави;

  • свіжа зелень.


  • Приготування
    Всі овочі миємо, просушуємо і готуємо традиційно. Баклажани нарізаємо часточками або чверть-кільцями. Перці позбавляємо від насіннєвих коробок і шаткуємо досить великими кубиками. Моркву чистимо й ріжемо
    Баклажани в сметані
    гуртками або полукружками, а цибулю півкільцями. Помідори розрізаємо на шматочки, попередньо видаливши плодоніжку.
    Мультиварку налаштовуємо на режим «Випічка» або «Смаження», наливаємо в її ємність трохи рослинного масла і підрум'янюємо ріпчасту цибулю з морквою. Потім закладаємо інші овочі, крім помідорів і витримуємо в тому ж режимі ще десять хвилин, помішуючи.
    Додаємо сметану, сіль, перець, листя лавра і прованські трави, видавлюємо через прес часник, додаємо помідори, перемішуємо і, переключивши пристрій на функцію «Гасіння», готуємо ще тридцять-сорок хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Кабачки, тушковані з морквою і цибулею
    Кабачки, тушковані з морквою і цибулею
    Класика легкого літнього вечері - тушковані овочі. Їх і просто приготувати, і шлунок не особливо перевантажують. І, звичайно, в основі повинні бути
    Тушковані кабачки з баклажанами
    Тушковані кабачки з баклажанами
    Тушковані овочі вельми привабливі тим, що страва виходить легким, доступним і, звичайно смачним. Ідеальним поєднанням компонентів можна з упевненістю
    Кабачки, тушковані в сметані
    Кабачки, тушковані в сметані
    Кабачок, мабуть, самий універсальний овоч. З нього готують стільки різноманітних страв, що часом можна розгубитися у варіантах. Пропонуємо найбільш
    Соте з баклажанів в мультиварці
    Соте з баклажанів в мультиварці
    Головним достоїнством мультиварки є приготування різних страв з мінімальним вашою участю. До таких страв можна віднести і тушкування овочів.
    Баклажани тушковані в мультиварці
    Баклажани тушковані в мультиварці
    Одним з основних переваг мультиварки можна назвати функцію гасіння. Томлені таким чином овочі виходять м'якими і ніжними, а головне рівномірно
    Тушковані баклажани з помідорами
    Тушковані баклажани з помідорами
    Приготувати швидко смачне блюдо цілком можливо, особливо влітку, коли навколо безліч свіжих овочів. Сьогодні ми пропонуємо приготувати тушковані