Баклажани в сметані
Урізноманітнити свій раціон простіше простого, коли на своїй грядці або на полицях ринків і магазинів така велика кількість свіжих овочів. Пропонуємо кілька варіантів приготування баклажанів в сметані .
Поєднання простих і доступних продуктів, потрапляючи на сковороду або в казан, просто творять чудеса. Баклажани, потушенные в сметані в чистому вигляді з мінімальною кількістю доданих спецій, на смак нагадують гриби, а додавання інших овочів перетворить страву в рагу . Сметана внесе деяку родзинку і зробить страву більш банальне вишуканим.
Інгредієнти:
баклажани – 550 г;
цибуля ріпчаста – 200 г;
сметана 20% – 250 г;
часник – 2-3 зубчики;
сіль;
мелений чорний перець;
свіжа зелень;
рослинне масло.
Приготування
Баклажани промиваємо, нарізаємо невеликими кубиками і замочуємо на тридцять-сорок хвилин у злегка підсоленій воді для позбавлення від гіркоти.
Тим часом очищаємо від лушпиння і шаткуємо кубиками ріпчасту цибулю, дрібно рубаємо часник і попередньо промиту свіжу зелень.
Сковорідку з товстим дном прогріваємо хорошенечко на середньому вогні, плеснув попередньо трохи рослинної олії і викладаємо цибулю. Коли цибульні кубики трохи підрум'яняться, закладаємо вимочені баклажани, які ми попередньо зіллємо на друшляк і промиємо водою від зайвої солі. Витримуємо страву на вогні, поки овочі подзолотятся.
Тепер додаємо сметану, мелений чорний перець, сіль і пропущений через прес часник. Перемішуємо все гарненько і припускаємо на слабкому спеці п'ять-сім хвилин. В кінці приготування кидаємо за бажанням свіжу зелень і перемішуємо.
Як бачите, набір продуктів і затрати часу мінімальні, а результат вражає. Такі тушковані бубочка дійсно за смаком нагадують гриби.
Інгредієнти:
баклажани – 750 г;
кабачки – 550 г;
цибуля зелена – за смаком;
сметана 20% – 270 г;
часник – 2-3 зубчики;
сіль;
мелений чорний перець;
пряні трави;
свіжа зелень;
рослинне масло.
Приготування
Плоди баклажанів і кабачків моєму, витираємо насухо і нарізаємо рівними кубиками. При необхідності баклажани опустимо в солону воду на сорок хвилин, щоб пішла гіркота. Якщо ви не відчуваєте такого присмаку в овочі, то цей етап можна пропустити.
Відправляємо на розігріту з рослинною олією сковороду спочатку кабачки і підрум'янюємо їх дві-три хвилини на сильному вогні, а потім закладаємо баклажани і смажимо ще хвилин п'ять. Додаємо за смаком сіль, мелений чорний перець, пряні трави, дрібно нарізаний свіжий зелений лук або готовий сушений і викладаємо сметану, змішану з видавленим через прес часником. Все акуратно перемішуємо і припускаємо на помірному вогні до бажаного ступеня готовності овочів.
Готову страву подаємо до столу, присмачивши дрібно нарубаної свіжої зеленню.
Інгредієнти:
баклажани – 475 г;
солодкий болгарський перець – 275 г;
помідори – 275 г;
морква – 150 г;
цибуля ріпчаста – 150 г;
часник – 2 зубчики;
сметана – 175 мл;
рослинна олія – 25 мл;
лаврове листя – 2 шт.;
сіль;
мелений чорний перець;
прованські трави;
свіжа зелень.
Приготування
Всі овочі миємо, просушуємо і готуємо традиційно. Баклажани нарізаємо часточками або чверть-кільцями. Перці позбавляємо від насіннєвих коробок і шаткуємо досить великими кубиками. Моркву чистимо й ріжемо гуртками або полукружками, а цибулю півкільцями. Помідори розрізаємо на шматочки, попередньо видаливши плодоніжку.
Мультиварку налаштовуємо на режим «Випічка» або «Смаження», наливаємо в її ємність трохи рослинного масла і підрум'янюємо ріпчасту цибулю з морквою. Потім закладаємо інші овочі, крім помідорів і витримуємо в тому ж режимі ще десять хвилин, помішуючи.
Додаємо сметану, сіль, перець, листя лавра і прованські трави, видавлюємо через прес часник, додаємо помідори, перемішуємо і, переключивши пристрій на функцію «Гасіння», готуємо ще тридцять-сорок хвилин.
Поєднання простих і доступних продуктів, потрапляючи на сковороду або в казан, просто творять чудеса. Баклажани, потушенные в сметані в чистому вигляді з мінімальною кількістю доданих спецій, на смак нагадують гриби, а додавання інших овочів перетворить страву в рагу . Сметана внесе деяку родзинку і зробить страву більш банальне вишуканим.
Баклажани в сметані, як гриби
Інгредієнти:
Приготування
Баклажани промиваємо, нарізаємо невеликими кубиками і замочуємо на тридцять-сорок хвилин у злегка підсоленій воді для позбавлення від гіркоти.
Тим часом очищаємо від лушпиння і шаткуємо кубиками ріпчасту цибулю, дрібно рубаємо часник і попередньо промиту свіжу зелень.
Сковорідку з товстим дном прогріваємо хорошенечко на середньому вогні, плеснув попередньо трохи рослинної олії і викладаємо цибулю. Коли цибульні кубики трохи підрум'яняться, закладаємо вимочені баклажани, які ми попередньо зіллємо на друшляк і промиємо водою від зайвої солі. Витримуємо страву на вогні, поки овочі подзолотятся.
Тепер додаємо сметану, мелений чорний перець, сіль і пропущений через прес часник. Перемішуємо все гарненько і припускаємо на слабкому спеці п'ять-сім хвилин. В кінці приготування кидаємо за бажанням свіжу зелень і перемішуємо.
Як бачите, набір продуктів і затрати часу мінімальні, а результат вражає. Такі тушковані бубочка дійсно за смаком нагадують гриби.
Баклажани тушковані в сметані з кабачками
Інгредієнти:
Приготування
Плоди баклажанів і кабачків моєму, витираємо насухо і нарізаємо рівними кубиками. При необхідності баклажани опустимо в солону воду на сорок хвилин, щоб пішла гіркота. Якщо ви не відчуваєте такого присмаку в овочі, то цей етап можна пропустити.
Відправляємо на розігріту з рослинною олією сковороду спочатку кабачки і підрум'янюємо їх дві-три хвилини на сильному вогні, а потім закладаємо баклажани і смажимо ще хвилин п'ять. Додаємо за смаком сіль, мелений чорний перець, пряні трави, дрібно нарізаний свіжий зелений лук або готовий сушений і викладаємо сметану, змішану з видавленим через прес часником. Все акуратно перемішуємо і припускаємо на помірному вогні до бажаного ступеня готовності овочів.
Готову страву подаємо до столу, присмачивши дрібно нарубаної свіжої зеленню.
Баклажани тушковані з овочами в сметані в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Всі овочі миємо, просушуємо і готуємо традиційно. Баклажани нарізаємо часточками або чверть-кільцями. Перці позбавляємо від насіннєвих коробок і шаткуємо досить великими кубиками. Моркву чистимо й ріжемо гуртками або полукружками, а цибулю півкільцями. Помідори розрізаємо на шматочки, попередньо видаливши плодоніжку.
Мультиварку налаштовуємо на режим «Випічка» або «Смаження», наливаємо в її ємність трохи рослинного масла і підрум'янюємо ріпчасту цибулю з морквою. Потім закладаємо інші овочі, крім помідорів і витримуємо в тому ж режимі ще десять хвилин, помішуючи.
Додаємо сметану, сіль, перець, листя лавра і прованські трави, видавлюємо через прес часник, додаємо помідори, перемішуємо і, переключивши пристрій на функцію «Гасіння», готуємо ще тридцять-сорок хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Кабачки, тушковані з морквою і цибулею
Класика легкого літнього вечері - тушковані овочі. Їх і просто приготувати, і шлунок не особливо перевантажують. І, звичайно, в основі повинні бути
Тушковані кабачки з баклажанами
Тушковані овочі вельми привабливі тим, що страва виходить легким, доступним і, звичайно смачним. Ідеальним поєднанням компонентів можна з упевненістю
Кабачки, тушковані в сметані
Кабачок, мабуть, самий універсальний овоч. З нього готують стільки різноманітних страв, що часом можна розгубитися у варіантах. Пропонуємо найбільш
Соте з баклажанів в мультиварці
Головним достоїнством мультиварки є приготування різних страв з мінімальним вашою участю. До таких страв можна віднести і тушкування овочів.
Баклажани тушковані в мультиварці
Одним з основних переваг мультиварки можна назвати функцію гасіння. Томлені таким чином овочі виходять м'якими і ніжними, а головне рівномірно
Тушковані баклажани з помідорами
Приготувати швидко смачне блюдо цілком можливо, особливо влітку, коли навколо безліч свіжих овочів. Сьогодні ми пропонуємо приготувати тушковані