Кабачки і баклажани є найбільш популярними овочами в літній період часу і використовуються для приготування різноманітних закусок і повноцінних других страв. Вони чудово поєднуються з іншими овочами і один з одним і складають гідне сусідство м'ясним продуктам.
Пропонуємо рецепти приготування тушкованих кабачків з баклажанами, які ви можете адаптувати під свій смак, додавши інші овочі, м'ясо або спеції на свій вибір. Ця страва чудово підтримує будь-які кулінарні експерименти, радуючи кожен раз прекрасним результатом.
Овочі тушковані з кабачком і баклажаном
Інгредієнти: баклажани – 550 г; кабачки – 450 г; помідори – 350 г; болгарський перець – 250 г; ріпчаста цибуля – 220 г; морква – 230 г; часник – 3 зубчики; рослинна рафінована олія – 125 мл; мелений чорний перець; італійські трави; цукор; сіль; свіжа зелень базиліка , кропу і петрушки. Приготування Першим ділом підготуємо всі необхідні овочі, промиємо їх гарненько і витремо насухо. Потім баклажани нарізаємо полукружками або великими кубиками, покласти в глибоку ємність і заливаємо підсоленою водою на тридцять хвилин для позбавлення від гіркоти. Тим часом нарізаємо кабачки аналогічної баклажанів формою, ріпчасту цибулю чистимо і шаткуємо півкільцями, а моркву подрібнюємо гуртками або соломкою. Болгарські перці позбавляємо від насіннєвих коробок і плодоніжок і ріжемо великою соломкою або кубиками. Помідори ошпарюємо окропом, зробивши перш зверху хрестоподібні надрізи, знімаємо шкірку і шаткуємо часточками або кубиками.
Вимочені баклажани промиваємо холодною водою, даємо стекти і витираємо надлишки вологи паперовим рушником або серветками.
В глибокий сотейник, сковороду або казанок наливаємо рослинне масло без запаху, прогріваємо його гарненько, закладаємо ріпчасту цибулю і підрум'янюємо його, помішуючи. Через три-п'ять хвилин додаємо соломку моркви і пасеруємо овочі до м'якості. Одночасно на іншій сковороді підрум'янюємо на рослинному маслі по черзі баклажани, кабачки і солодкий перець і закладаємо до інших овочів.
На закінчення додаємо помідори, присмачую страву сіллю, цукром, меленим чорним перцем, італійськими травами, накриваємо сотейник кришкою і протушиваем овочі на мінімальному спеці п'ять-сім хвилин. Потім кидаємо попередньо очищений і дрібно нарубаний часник, свіжу зелень петрушки, базиліка та кропу, перемішуємо і через одну хвилину знімаємо з вогню.
Даємо тушкованим овочам настоятися протягом десяти хвилин і можемо подавати до столу. Приємного апетиту!
Тушковані кабачки з баклажанами та помідорами - рецепт в мультиварці
Інгредієнти: баклажани – 640 г; кабачки – 340 г; помідори – 350 г; болгарський перець – 240 г; ріпчаста цибуля – 225 г; часник – 4-5 зубчиків; оливкова або рослинне масло – 65 мл; зелень петрушки – 1/2 пучка; зелень селери – 3 гілочки; мелений чорний перець; прованські трави; сіль. Приготування Спочатку вимиємо всі овочі, кабачки і баклажани наріжемо великими кубиками або часточками, посиплемо щедро сіллю і залишимо на тридцять хвилин.
Тим часом очищаємо від насіння і плодоніжок болгарський перець нарізаємо соломкою, ріпчаста цибулю чистимо і
шаткуємо півкільцями, очищений часник і вимиту зелень петрушки і селери дрібно рубаємо.
Баклажани і кабачки промиваємо від солі і даємо воді стекти. Тим часом наливаємо у ємність мультиварки оливкова або рослинне масло без запаху, вибираємо на дисплеї функцію «Випічка» або «Смаження» і закладаємо півкільця цибулі. Підрум'янюємо їх небагато, викладаємо баклажани з кабачками, потім солодкий перець і завершуємо помідорами. Приправляємо страву сіллю, прованськими травами і чорним меленим перцем. Перемикаємо пристрій на режим «Гасіння» і готуємо страву шістдесят хвилин. За десять хвилин до завершення процесу приготування кидаємо часник і зелень петрушки і селери.