Яловичина з овочами - це не тільки смачно, але ще й надзвичайно корисно, враховуючи кількість містяться в даних продуктах вітамінів і необхідних для організму елементів і речовин. Тому запропоновані нижче рецепти, безперечно, є пріоритетними для раціону тих, хто прагне до здорового харчування.
Тушкована яловичина з овочами - рецепт в мультиварці
Інгредієнти: яловича вирізка – 985 г; баклажани – 550 г; кабачкові плоди – 650 г; солодкі болгарські перці – 350 г; помідори черрі – 350 г; вершкове масло – 160 г; рослинна олія – 30 мл; дві цибулини; дві морквини середнього розміру; три-чотири зубці часнику; мелений чорний, запашний і гострий червоний перець; два-три листки лавра; кілька дрібок солі; ароматні сухі трави на свій вибір; мелений коріандр; свіжа зелень. Приготування Для початку обсмажимо м'ясо. Яловичу м'якоть промиваємо, ретельно витираємо від вологи серветками і розрізаємо на невеликі скибочки. Закладаємо їх у промаслений ємність мультиустройства і вмикаємо функцію «Смаження» або «Випічка» на двадцять хвилин. За цей час підготуємо промиті овочі. Нарізаємо кубиками баклажани і кабачки, шаткуємо півкільцями очищені цибулини і соломкою моркву і болгарські перці. Помідори черрі ріжемо на половинки або чверті, а часник подрібнюємо пластинами, не забуваючи очистити його заздалегідь.
Викладаємо до румяному м'яса шарами цибулю і моркву, потім баклажани і кабачки і завершуємо болгарським перцем і помідорами черрі. Кожен шар, включаючи м'ясо, приправляємо до смаку сіллю і спеціями і прянощами на свій смак.
Додаємо до страви часник і листочки лавра, розкладаємо зверху шматочки вершкового масла, вливаємо півсклянки бульйону чи води, міняємо режим «Гасіння» і тушкуємо м'ясо з овочами протягом півтора годин. Після закінчення часу даємо страві настоятися протягом тридцяти хвилин, не перемішуючи і не відкриваючи кришку приладу, а потім можемо подавати, приправивши свіжою зеленню.
Рагу з яловичини з овочами в духовці
Інгредієнти: яловича вирізка – 985 г; дрібні картопляні бульби – 250 г; цибуля порей – 2 стебла; стебловий селера – 2 шт.; бульйон яловичий або овочевий – 290 мл; томатна паста – 50 р; рослинне масло – 75 мл; борошно – 75 г; цукор коричневий – 25 г; одна-дві цибулини; одна велика морква; набір сухих ароматних італійських трав; мелений чорний перець; кілька дрібок солі; свіжа зелень. Приготування Борошно змішуємо з дрібкою солі, паніруємо в отриманій суміші скибочки яловичини, обсмажуємо невеликими порціями на сковороді в прогрітому олії до рум'яності. Викладаємо в казанок або сотейник, що підходить для приготування в духовці. Слідом пасеруємо на тій же сковороді нарізану цибулю, моркву і стеблової селера і перекладаємо до м'яса. Заливаємо компоненти в казанку сумішшю бульйону і томатної пасти, підігрітої до кипіння, приправляємо коричневим цукром, сіллю, ароматними італійськими травами і перцем, даємо закипіти на плиті, а потім прикриваємо кришкою і ставимо в заздалегідь розігріту до 155 градусів духовку. Тушкуємо рагу протягом півтора-двох годин або до м'якості яловичини, а потім додаємо очищений і розрізаний навпіл дрібну картоплю, нашатковану цибулю порей і готуємо ще півгодини до готовності овочів.
По готовності приправляємо страва свіжою зеленню і тут же подаємо, поки гаряче.
Яловичина на сковороді з овочами по-китайськи - рецепт
Інгредієнти: яловича вирізка – 620 г; квасоля стручкова – 320 г; болгарські перці – 220 г; цибуля ріпчаста – 320 г; часник - 6-7 зубчиків; соус соєвий – 120 мл; рисовий оцет – 35 мл; крохмаль – 120 г; мелений чорний і червоний перець; кілька дрібок солі. Приготування Яловичу м'якоть нарізаємо найтоншими брусочками до одного сантиметра і замочуємо їх на одну годину в маринаді з суміші 60 мл соєвого соусу, рисового оцту і чотирьох видушених часникових зубчиків, додавши трохи солі і перцю.
За цей час наріжемо соломкою очищені болгарські перці, півкільцями очищені цибулини і підготуємо заправку. Два три зубці часнику, змішаємо з дрібкою червоного перцю і залишилися соєвим соусом.
Промаринованное м'ясо виймаємо з маринаду, обсушуємо і обвалюємо в крохмалі. Невеликими порціями обсмажуємо м'ясо в крохмалі в розпеченому маслі з усіх сторін і викладаємо в підходящу широку ємність. Після м'яса обсмажуємо в олії по черзі солодкий перець, цибулю і стручкову квасолю до м'якості і викладаємо до м'яса. Заправляємо блюдо соєво-часниковою сумішшю, перемішуємо і можемо подавати.