Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Стегно індички в духовці

Стегно індички в духовці

14-03-2016, 19:59
3 031
Стегно індички в духовці
М'ясо індички славиться своїми прекрасними смаковими якостями і неймовірними корисними дієтичними властивостями. Особливо соковитими виходять страви з стегна птахи, а їх приготування в духовці за злагодженої і перевіреної рецептурою завжди дає на виході ідеальний результат, здатний задовольнити запити навіть самих вибагливих і вимогливих споживачів.

Як приготувати філе стегна індички в духовці?


Інгредієнти:

  • філе стегна індички – 15 кг;


  • Для маринаду:

  • олія рослинна рафінована – 95 мл;

  • соєвий соус або оцет бальзамічний – 65 або 25 мл відповідно;

  • п'ять зубців часнику;

  • сушені або свіжі голки розмарину;

  • чайна ложка без гірки меленої солодкої паприки;

  • чайна ложка з гіркою меленої суміші п'яти перців;

  • сухі пряні трави на свій вибір;

  • сіль.


  • Приготування
    Всім відомі позитивні сторони маринування . Завдяки подібній попередньої обробки м'яса воно стає соковитішим, ніжніше, м'якше і набуває бажані смакові нотки. У цьому рецепті ми не втратимо можливість поліпшити якість продукту і замаринуем філе стегна індички в пряної суміші. Для її приготування змішуємо рослинна рафінована олія з соєвим соусом або бальзамічним оцтом, видавлюємо туди ж попередньо очищені зубчики часнику, кидаємо свіжі або сушені голочки розмарину, присмачую масу також меленої сумішшю п'яти перців, солодкою паприкою і пряними сухими травами на свій вибір. Якщо використовуємо в маринаді бальзамічний оцет замість соєвого соусу, то додаємо ще й сіль. Тепер добряче натираємо отриманої ароматно-пряною сумішшю попередньо вимите і обсушенное філе стегна індички і розташовуємо в холодильнику в закритому посуді на двадцять чотири години.
    Після закінчення часу поміщаємо філе стегна індички разом з маринадом в форму для запікання, прикриваємо блюдо листом фольги і розташовуємо в прогрітій до максимально можливої температури духовці. Через п'ятнадцять хвилин температуру налаштовуємо на рівні 180 градусів і продовжуємо запікання ще протягом двох годин. За двадцять п'ять-тридцять хвилин відкриваємо фольгу і даємо м'яса індички підрум'янитися.
    Філе стегна індички в духовці можна приготувати разом з картоплею, доповнивши нею м'ясо у формі через годину від початку приготування. Для цього бульби попередньо очистимо, разрежем на часточки, приправимо бажаними пряними травами і рослинним маслом і укладемо з боків птиці у формі, відвернувши на час фольгу.

    Рулет зі стегна індички в духовці в рукаві - рецепт приготування


    Інгредієнти:

  • філе стегна індички – 12-15 кг;

  • олія оливкова – 35 мл;

  • копчений бекон – 150 г;

  • пікантний сир твердий – 280 м;

  • часник - 4 зубчики;

  • суміш сухих італійських трав;

  • прянощі і спеції на свій вибір і смак;

  • мелена суміш п'яти перців;

  • сіль.


  • Приготування
    Приступаючи до приготування рулету, стегно індички відбиваємо трохи за допомогою кухонного молоточка. Присмачую
    Стегно індички в духовці
    поверхня м'яса оливковою олією, меленої сумішшю п'яти перців, прянощами і спеціями на свій вибір і смак і заправляємо сумішшю сухих італійських трав. Копчений бекон нарізаємо тонкими слайсами і розкладаємо їх по всьому периметру відбитого скибки стегна індички. Притрушиваем м'ясо з нарізаним беконом на пластини часничком і натертим сиром і звертаємо рулетом. Скріплюємо виріб шпагатом або дерев'яними шпажками і укладаємо в рукав для запікання. Маємо страву на деко, встановлений на середньому рівні розігрітій до 180 градусів духовці. В залежності від товщини рулету, запікаємо при таких температурних умовах від півтора до двох годин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Фарширована індичка
    Фарширована індичка
    Не потрібно чекати особливого випадку, щоб приготувати фаршировану індичку, адже далі ми пропонуємо наповнити начинкою лише деякі частини птиці.
    Маринад для індички в духовці
    Маринад для індички в духовці
    М'ясо птиці часто не має вираженого смаку, що дозволяє експериментувати зі всілякими ароматними добавками, спеціями або маринадами. Про останньому
    Індичка в духовці в соєвому соусі
    Індичка в духовці в соєвому соусі
    Спробуйте урізноманітнити домашню вечерю чудово смачним і ароматним стравою з індички. У запропонованих далі рецептах описані чудові рецепти
    Філе індички - рецепти
    Філе індички - рецепти
    Філе птиці чудесним чином поєднується з різними компонентами. Пропонуємо рецепти, які напевно зацікавлять навіть самого вибагливого гурмана.
    Страви з філе індички
    Страви з філе індички
    Страви з індички завжди виходять смачними, ніжними, ароматними і неодмінно корисними. Тому сміливо замінюйте цим продуктом звичну курятину і
    Крила індички в духовці
    Крила індички в духовці
    Індичка відрізняється особливо смачним і дієтичними якостями. Будь-яка частина цієї птиці хороша в запеченому, тушкованому та смаженому вигляді. А