Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Фарширована індичка

Фарширована індичка

14-03-2016, 19:54
722
Фарширована індичка
З м'яса індички можна приготувати справжні делікатеси, особливо якщо нафарширувати його гармонійно підібраним набором компонентів і запекти в духовці. Для такого приготування можна використовувати як філе птиці, так і гомілки. Варіанти подібних страв пропонуємо в наших рецептах нижче.

Фарширована грудка індички, запеченої в духовці - рецепт


Інгредієнти:

  • філе грудки індички – 12 кг;

  • шинка або бекон – 260 г;

  • сир твердий – 130 г;

  • сир з блакитною цвіллю – 85 м;

  • свіжі гілочки базиліка – 3-4 шт.;

  • оливкова олія – 25 мл;

  • кухонна сіль;

  • мелена суміш п'яти перців;

  • ароматні трави;

  • вершкове масло;


  • Для соусу:

  • класичний майонез – 220 г;

  • оцет винний білий – 10 мл;

  • свіжа зелень базиліка – 2-3 гілочки;

  • щіпка цукрового піску;

  • щіпка солі.


  • Приготування
    Промите і обсушенное філе грудки індички розрізаємо таким чином, щоб можна було розгорнути його як книгу, прикриваємо листом харчової плівки і прокатуємо качалкою або злегка відбиваємо кулінарним молоточком. Отримані тонкі пласти м'яса маємо на аркуші харчової плівки, формуючи прямокутний пласт. Присмачую його сіллю, меленої сумішшю п'яти перців, ароматними сухими травами і розкладаємо нарізану зелень базиліка. Зверху розподіляємо нарізану тонкими пластинами шинку або бекон, покриваємо зверху слайсами з твердого сиру і додаємо трохи скибочок сиру з блакитною цвіллю. Якщо вам не подобається його смак, то можна просто взяти будь-який інший сорт м'якого сиру.
    Допомагаючи собі листом плівки, звертаємо виріб у вигляді рулету і пов'язуємо його туго шпагатом або бавовняної ниткою. Промазуємо форму для запікання вершковим маслом, вкладаємо в неї отриманий згорток і маємо його в заздалегідь прогрітому до 170 градусів духовій шафі на півтори години, час від часу поливаючи за допомогою ложки виділяється рідиною.
    Під час запікання рулету приготуємо для нього соус. Подрібнюємо зелень базиліка, змішуємо його з майонезом і винним оцтом, заправляємо сіллю, цукровим піском і перемішуємо. Ставимо масу в холодильник для охолодження і настоювання.
    По готовності позбавляємо рулет від шпагату, розрізаємо на шматочки товщиною близько півтора сантиметрів і подаємо з приготованим охолодженим базиліковим соусом.

    Рецепт фаршированої гомілки індички яблуками і чорносливом в духовці


    Інгредієнти:

  • гомілка індички – 2 шт.;

  • масло вершкове – 45 г;

  • чорнослив в'ялений без кісточок – 75 г;

  • два зубці часнику;

  • одне кисло-солодке яблуко;

  • смужки копченого бекону;

  • половинка невеликий моркви;

  • кухонна сіль;

  • мелена суміш п'яти перців;

  • ароматні трави.


  • Приготування
    Для приготування фаршированих гомілок нам необхідно звільнити їх від кістки, залишивши тільки крайню її частина у підстави. Потім поміщаємо отриману м'якоть під харчову плівку і гарненько відбиваємо кухонним молоточком. Тепер присмачую гомілку всередині сіллю, меленої сумішшю п'яти перців, ароматними сухими травами і даємо трохи промаринуватися. За цей час підготуємо компоненти,
    Фарширована індичка
    які будуть використовуватися в якості начинки. Ретельно промиваємо чорнослив, розрізаємо на шматочки очищене яблуко і половинку моркви, зубці часнику позбавляємо від лушпиння і розрізаємо навпіл.
    Наповнюємо гомілки підготовленими компонентами, додаємо по шматочку вершкового масла, надаємо їм природну форму і обертаємо смужками копченого бекону. Тепер розміщуємо отримані заготовки в промасленим формі і розташовуємо в прогрітому до 200 градусів духовій шафі. Витримуємо фаршировані гомілки при таких температурних умовах протягом сорока хвилин або до бажаного ступеня підрум'янення.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Стегно індички в духовці
    Стегно індички в духовці
    Не секрет, що м'ясо індички корисне, а різноманітні страви на його основі виходять неймовірно смачними. І далі ми запропонуємо два надзвичайно
    Гомілка індички в духовці
    Гомілка індички в духовці
    З гомілки індички може вийти дуже шикарний обід, особливо якщо запекти її за нашими рекомендаціями. Далі докладно розповімо, як оригінально
    Як смачно приготувати філе індички - рецепти
    Як смачно приготувати філе індички - рецепти
    Якщо підійти до приготування будь-якого страви творчо, то можна захопитися і створити чудовий кулінарний шедевр! Пропонуємо два незвичайні рецепти
    Філе індички - рецепти
    Філе індички - рецепти
    Філе птиці чудесним чином поєднується з різними компонентами. Пропонуємо рецепти, які напевно зацікавлять навіть самого вибагливого гурмана.
    Страви з філе індички
    Страви з філе індички
    Страви з індички завжди виходять смачними, ніжними, ароматними і неодмінно корисними. Тому сміливо замінюйте цим продуктом звичну курятину і
    Грудка індички, запеченої в духовці
    Грудка індички, запеченої в духовці
    Не кожна господиня охоче візьметься за готування страви з філе індички з-за боязні, що в підсумку воно вийде не достатньо соковитим. Однак рецепти