Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як смачно приготувати філе індички - рецепти

Як смачно приготувати філе індички - рецепти

14-02-2016, 18:34
520
Як смачно приготувати філе індички - рецепти
М'ясо індички неодмінно необхідно включати в свій раціон. Адже воно містить величезну кількість вітамінів і має збалансований склад жирних кислот, що робить його незамінним для дієтичного харчування. Індичка чудово засвоюється організмом, одночасно знижуючи ризик збільшення ваги до мінімуму. Крім того філе цієї птиці має ніжну і водночас насичений смак, який дозволяє створювати справжні кулінарні шедеври при особливому підході.
Про це ми поговоримо нижче в наших рецептах і розповімо, як можна смачно приготувати філе індички.

Як смачно приготувати філе індички з чорносливом та курагою в духовці - рецепт


Інгредієнти:

  • філе індички – 950-1100 г;

  • чорнослив в'ялений – 220 г;

  • курага – 120 г;

  • цибуля ріпчаста – 260 г;

  • морква – 220 г;

  • рафінована рослинна олія – 25 мл;

  • соус соєвий – 50 мл або по смаку;

  • мед або цукровий пісок – за смаком

  • сухе біле вино або рисовий оцет – 40-60 мл;

  • суміш перців свежесмолотая – за смаком;

  • сіль – за смаку.


  • Приготування
    Будь-яке м'ясо виходить набагато смачніше, якщо його попередньо замаринувати. Це надає йому нових смакових якостей, робить волокна ніжніше і значно підвищує якість готового страви. Не є винятком і головний продукт даного рецепту. Так як же смачно замаринувати філе індички для запікання його в духовці з сухофруктами? Для цього ретельно промите і обсушенное м'ясо птиці нарізаємо невеликими поздовжніми або квадратними шматочками і укладаємо його в скляну або емальовану ємність. Вливаємо до індички рисовий оцет або якісне біле сухе вино, додаємо за смаком соєвий соус і мед. Якщо вас бентежить термічна обробка останнього, то можна замінити його цукровим піском. Відчутність солодкої нотки смаку страви визначаємо виходячи зі своїх смакових потреб. Присмачую м'ясо свежесмолотой сумішшю перців. При необхідності приправляємо його також сіллю, але враховуємо, що соєвий соус вже вніс свою частку солі у смак. Гарненько перемішуємо філе індички з компонентами маринаду і залишаємо для настоювання і обміну смаками.
    Не гаючи часу, підготуємо інші компоненти страви. Курагу і чорнослив ретельно промиваємо під проточною водою, розрізаємо на кілька повздовжніх частин, а потім укладаємо в підходящий посуд і заливаємо крутим окропом. Через сім хвилин рідина обов'язково зливаємо і даємо сухофруктам стекти на друшляку.
    Разом з тим очищаємо і нарізаємо чвертькільцями або кубиками ріпчасту цибулю, а промиту і очищену моркву подрібнюємо невеликою соломкою. Можна для цієї мети скористатися пристосуванням для корейської моркви.
    Поки ми готували сухофрукти і овочі, м'ясо встигло промаринуватися, тепер можна приступати безпосередньо до запіканню. На дно промасленим форми укладаємо третю частину підготовленого ріпчастої цибулі, а слідом філе індички. Потім розподіляємо сухофрукти і решту цибулі і покриваємо шаром подрібненої моркви. Можна змолоти трохи суміші перців і приправити нею морквяну масу зверху, а також трохи підсолити. Тепер ховаємо форму з вмістом листом фольги, добре притискаємо її до країв ємності, ретельно запечатуючи, і маємо на середній полиці прогрітій духовці. Необхідний температурний режим для цього блюда - 180 градусів, а час перебування в духовій шафі - приблизно півтори години.
    Філе індички по цьому рецепту вдається неймовірно соковитим і смачним. Відзначимо також, що для цієї страви прекрасно підійде м'ясо птиці, як з грудки, так і з гомілок. При використанні останнього страва буде більш соковитим, але менш дієтичним, а при приготуванні філе грудки зовсім навпаки.

    Смачний рецепт філе індички зі сметаною і родзинками


    Інгредієнти:

  • філе індички – 650 г;

  • сметана – 250 г;

  • родзинки – 60 г;

  • мелений мускатний горіх – за смаком;

  • кориця мелена – на смак;

  • борошно – 15 г;

  • рафінована рослинна олія – 35 мл;

  • свіжа зелень – за смаком;

  • суміш перців свежесмолотая – за смаком;

  • сіль – за смаком.
  • Як смачно приготувати філе індички - рецепти


    Приготування
    Підготовлене філе індички розрізаємо на скибочки, приправляємо меленою корицею і мускатним горіхом, присмачую свежесмолотой сумішшю перців і сіллю і підрум'янюємо в розпеченому рафінованій олії. В окремій сковороді пасеруємо на олії борошно, додаємо сметану, інтенсивно розмішуючи, попередньо вимитий і розпарений в ста мілілітрах окропу родзинки разом з рідиною, доводимо масу до смаку сіллю і спеціями і виливаємо до м'яса. Припускаємо страву під кришкою на малому спеці хвилин сорок, а потім кидаємо нашатковану свіжу зелень, і даємо настоятися.





    Рекомендуємо добрі рецепти
    Філе індички - рецепти
    Філе індички - рецепти
    Філе птиці чудесним чином поєднується з різними компонентами. Пропонуємо рецепти, які напевно зацікавлять навіть самого вибагливого гурмана.
    Страви з філе індички
    Страви з філе індички
    Страви з індички завжди виходять смачними, ніжними, ароматними і неодмінно корисними. Тому сміливо замінюйте цим продуктом звичну курятину і
    Грудка індички, запеченої в духовці
    Грудка індички, запеченої в духовці
    Не кожна господиня охоче візьметься за готування страви з філе індички з-за боязні, що в підсумку воно вийде не достатньо соковитим. Однак рецепти
    Крила індички в духовці
    Крила індички в духовці
    Індичка відрізняється особливо смачним і дієтичними якостями. Будь-яка частина цієї птиці хороша в запеченому, тушкованому та смаженому вигляді. А
    Запечене філе індички
    Запечене філе індички
    Запечене в духовці філе індички – це дійсно смачно! Якщо ви купили цей продукт і задумалися, як би його приготувати посмачніше – цей рецепт для вас!
    Гомілка індички в мультиварці
    Гомілка індички в мультиварці
    М'ясо індички вважається дієтичним, а значить збереже фігуру, корисним, отже їсти його потрібно, і смачним, тому їсти треба всім! Приготувати його