М'ясо індички славиться своїми прекрасними смаковими якостями і неймовірними корисними дієтичними властивостями. Особливо соковитими виходять страви з стегна птахи, а їх приготування в духовці за злагодженої і перевіреної рецептурою завжди дає на виході ідеальний результат, здатний задовольнити запити навіть самих вибагливих і вимогливих споживачів.
Як приготувати філе стегна індички в духовці?
Інгредієнти: філе стегна індички – 15 кг; Для маринаду:
олія рослинна рафінована – 95 мл; соєвий соус або оцет бальзамічний – 65 або 25 мл відповідно; п'ять зубців часнику; сушені або свіжі голки розмарину; чайна ложка без гірки меленої солодкої паприки; чайна ложка з гіркою меленої суміші п'яти перців; сухі пряні трави на свій вибір; сіль. Приготування Всім відомі позитивні сторони маринування . Завдяки подібній попередньої обробки м'яса воно стає соковитішим, ніжніше, м'якше і набуває бажані смакові нотки. У цьому рецепті ми не втратимо можливість поліпшити якість продукту і замаринуем філе стегна індички в пряної суміші. Для її приготування змішуємо рослинна рафінована олія з соєвим соусом або бальзамічним оцтом, видавлюємо туди ж попередньо очищені зубчики часнику, кидаємо свіжі або сушені голочки розмарину, присмачую масу також меленої сумішшю п'яти перців, солодкою паприкою і пряними сухими травами на свій вибір. Якщо використовуємо в маринаді бальзамічний оцет замість соєвого соусу, то додаємо ще й сіль. Тепер добряче натираємо отриманої ароматно-пряною сумішшю попередньо вимите і обсушенное філе стегна індички і розташовуємо в холодильнику в закритому посуді на двадцять чотири години.
Після закінчення часу поміщаємо філе стегна індички разом з маринадом в форму для запікання, прикриваємо блюдо листом фольги і розташовуємо в прогрітій до максимально можливої температури духовці. Через п'ятнадцять хвилин температуру налаштовуємо на рівні 180 градусів і продовжуємо запікання ще протягом двох годин. За двадцять п'ять-тридцять хвилин відкриваємо фольгу і даємо м'яса індички підрум'янитися.
Філе стегна індички в духовці можна приготувати разом з картоплею, доповнивши нею м'ясо у формі через годину від початку приготування. Для цього бульби попередньо очистимо, разрежем на часточки, приправимо бажаними пряними травами і рослинним маслом і укладемо з боків птиці у формі, відвернувши на час фольгу.
Рулет зі стегна індички в духовці в рукаві - рецепт приготування
Інгредієнти: філе стегна індички – 12-15 кг; олія оливкова – 35 мл; копчений бекон – 150 г; пікантний сир твердий – 280 м; часник - 4 зубчики; суміш сухих італійських трав; прянощі і спеції на свій вибір і смак; мелена суміш п'яти перців; сіль. Приготування Приступаючи до приготування рулету, стегно індички відбиваємо трохи за допомогою кухонного молоточка. Присмачую
поверхня м'яса оливковою олією, меленої сумішшю п'яти перців, прянощами і спеціями на свій вибір і смак і заправляємо сумішшю сухих італійських трав. Копчений бекон нарізаємо тонкими слайсами і розкладаємо їх по всьому периметру відбитого скибки стегна індички. Притрушиваем м'ясо з нарізаним беконом на пластини часничком і натертим сиром і звертаємо рулетом. Скріплюємо виріб шпагатом або дерев'яними шпажками і укладаємо в рукав для запікання. Маємо страву на деко, встановлений на середньому рівні розігрітій до 180 градусів духовці. В залежності від товщини рулету, запікаємо при таких температурних умовах від півтора до двох годин.